ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Strategii de limitare a consumului de alcool în localuri

©

Autor:

Strategii de limitare a consumului de alcool în localuri
Un studiu efectuat de Theresa Marteau de la Universitatea Cambridge și publicat în PLOS Medicine a investigat efectul reducerii mărimii porțiilor de vin servite la pahar asupra vânzărilor totale de vin. Studiul a fost realizat între septembrie 2021 și mai 2022 în 21 de localuri licențiate din Anglia care vindeau vin la pahar în mărimi mai mari de 125 ml și foloseau un sistem electronic de vânzare.
Cercetarea a folosit un design A-B-A, setat pe trei perioade de patru săptămâni fiecare. „A” reprezenta perioadele fără intervenție, în care mărimile standard de servire erau disponibile, iar „B” perioada de intervenție, când cea mai mare mărime de servire disponibilă pentru un pahar de vin a fost eliminată din oferta fiecărui local: 250 ml (în 18 localuri) sau 175 ml (în 3 localuri). Rezultatul principal a fost volumul zilnic de vin vândut, extras din datele de vânzări.

După ajustarea pentru covariatele predefinite, intervenția a rezultat în vânzarea cu 420,8 ml mai puțin vin pe zi. Nu s-au găsit dovezi că vânzările de bere și cidru sau veniturile totale zilnice s-au schimbat, dar studiul nu a fost puternic suficient pentru a detecta diferențe în aceste rezultate. Limitarea principală a studiului este că cercetătorii nu au putut evalua vânzările altor băuturi alcoolice în afară de vin, bere și cidru, estimate să reprezinte aproximativ 30% din băuturile alcoolice vândute în localurile participante.

Studiul sugerează că reducerea mărimii porțiilor de vin poate fi o intervenție eficientă pentru a scădea consumul de alcool la nivelul populației și ar putea fi luată în considerare în reglementările privind licențierea alcoolului. Marteau subliniază că această abordare ar putea deveni o metodă nouă de îmbunătățire a sănătății populației prin reducerea consumului de alcool.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-01-2024 | creare: 23-01-2024 | Vizite: 510
Bibliografie
Removing largest serving sizes of wine decreases alcohol consumption, study finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/01/240118150720.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Grăsimile dietetice pot influența gustul vinului
  • Consumul moderat de alcool în timpul meselor reduce riscul de diabet de tip 2
  • Dieta mediteraneană prezintă beneficii asupra sănătății printr-un consum moderat de vin
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum