Solul - o potențială sursă de noi antibiotice
În prezent, lumea se confruntă cu o epidemie de infecții rezistente la antibiotice. În America, aproximativ 2 milioane de persoane sunt diagnosticate anual cu o infecție rezistentă la antibiotice iar 23. 000 decedează în urma infecției.
Speranțele vin din partea unui studiu al cercetătorilor din New York și New Jersey publicat în Nature Microbiology, care susțin că au descoperit o clasă nouă de antibiotice provenită din sol, denumită malacidine.
Pentru a vedea dacă există gene care pot produce molecule cu potențial de antibiotic, cercetătorii au utilizat o metodă de laborator pentru a extrage, clona și secventia ADN-ul din probele de sol. Potrivit studiului, malacidinele ar putea avea capacitatea de a ataca și ucide multe tipuri de tulpini rezistente la antibiotice. Studiul a fost realizat pe cobai infectați cu stafilococ auriu rezistent la meticilină, observându-se că moleculele aveau capacitatea de a steriliza zona infectată.
Aceasta nu este prima dată când oamenii de știință descoperă antibiotice în sol dar până acum s-a dovedit dificilă identificarea unei specii bacteriene care să devină un medicament, așa cum a făcut studiul de față.
Totuși, studiul malacidinelor este încă la început și mai sunt necesare cercetări în domeniu care să înțeleagă potențialul acestora de a acționa ca un nou medicament.
Sursa: TIME
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Antibioticele influenteaza rezultatul analizelor de sange?
- Dacă iau atâtea antibiotice pot rămâne însărcinată în perioada aceasta?
- Intrerupere antibiotic augmentin dupa 6 zile. Pot sa reiau tratamentul?
- Racita... sa trec pe antibiotice chiar daca nu fac febra?
- Candida in urma tratamentelor cu antibiotice
- Urologie - Axitrox pentru suspiciune de Clamidya?
- Antibioticele, simptome dupa tratament
- Antibiotice in timpul sarcinii
- Consum de antibiotice
- Antibiotice timp de 2 sapt si AC