Sistemul imunitar poate lupta împotriva COVID-19
©
Autor: Patriche Silvia
![Sistemul imunitar poate lupta împotriva COVID-19](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=38125.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul întreprins de o echipă de cercetători australieni a urmărit efectele noului virus COVID-19 asupra celor 19 persoane infectate la nivelul țării la începutul pandemiei (număr care a ajuns în prezent la 565 de bolnavi). (2)
Oamenii de știință au luat mostre de sânge în patru rânduri de la pacienți infectați cu noul coronavirus și care aveau simptome ușoare spre moderate dar care au necesitat spitalizarea. Potrivit autorilor studiului, este prima oară în care s-a arătat reacția sistemului imunitar în fața COVID-19.
Potrivit datelor obținute, după trei zile de la internare a început să apară răspunsul imunitar, un semn al începerii vindecării în cazul infectării cu virusul gripal. La fel ca acesta, persoanele infectate cu noul virus au arătat semne de însănătoșire după cele trei zile.
Datorită unui sistem de analize avansat numit SETREP-ID, cercetătorii au putut obține informații detaliate la începutul epidemiei. Oamenii de știință au arătat că deși infecția este produsă de un virus nou dacă interacționează cu o persoană sănătoasă cu un sistem imunitar bun, simptomele sunt diminuate după câteva zile.
Potrivit celor implicați, datele obținute îi vor ajuta atât în crearea unui vaccin, cât și în prevenirea deceselor pe fondul noului virus. Mai mult, se pare că 80% dintre cazurile de COVID-19 sunt ușoare spre moderate.
Sursa: Neuroscience News
Data actualizare: 19-03-2020 | creare: 19-03-2020 | Vizite: 670
Bibliografie
1. COVID-19: The immune system can fight back, https://neurosciencenews.com/covid-19-immune-system-15929/?fbclid=IwAR3VdPzWxNsQlS88qCQKfe4_Am76LLXcVLgSXKK80c0FLdK71QAXoFKFslg
2. Breadth of concomitant immune responses prior to patient recovery: a case report of non-severe COVID-19, https://www.nature.com/articles/s41591-020-0819-2
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Vaccinarea antigripală nu are nicio influență asupra riscului potențial de contractare a virusului SARS-CoV-2
- Riscul de inflamație cardiacă după vaccinarea cu Pfizer-BioNTech: mai puțin de două cazuri raportate la peste 100.000 de persoane
- Temperatura și latitudinea nu se corelează cu răspândirea COVID-19
- Majoritatea pacienților care se recuperează post-COVID-19 raportează oboseală persistentă și tulburări de somn
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Perioada „critica” covid ??
- Intrebare Covid - ma tratez singur, acasa
- Covid-19 după TBC
- Printre simptomele covid 19 se numără și o durere de nas?
- Modularea imunitatii in infectia covid 19
- Tuse cronica post COVID19
- Vitiligo si coronavirusul
- Centrul de informare ROmedic despre Coronavirus
- Alergie la paracetamol si aspirina