Riscul de COVID-19 la copiii cu sitemul imunitar slăbit

Riscul de COVID-19 la copiii cu sitemul imunitar slăbit

©

Autor:

Riscul de COVID-19 la copiii cu sitemul imunitar slăbit

Un studiu realizat de Universitatea Southampton sugerează că acei copii ce prezintă un sistem imun mai puţin dezvoltat, nu prezintă şi un risc mai mare de a dezvolta o infecţie severă cu COVID-19.
Pentru aproximativ 16 săptămâni, ce au reprezentat È™i primul val al pandemiei, cercetătorii au efectuat un studiu de tip observaÅ£ional asupra a 1.500 de copii imunocompromiÅŸi. AceÈ™tia necesitau anual un vaccin antigripal, din cauza condiÅ£iei lor medicale deficitare. Astfel, copiii ÅŸi părinÅ£ii au completat săptămânal chestionare, cu scopul de a furniza informaÅ£ii privind orice simptom pe care l-au experimentat, respectiv rezultatele testelor COVID-19 ÅŸi care este impactul pandemiei asupra vieÅ£ii lor.


Rezultatele acestui test, publicate în BMJ Open, au arătat că majoritatea copiilor au avut simptome frecvente È™i comune. Peste două treimi au raportat cel puÅ£in un simptom, iar o treime a raportat existenÅ£a a trei sau mai multe simptome.


Doctorul Hans de Graaf, cel ce a condus această cercetare, susÈ›ine că acest studiu are câteva limitări, deoarece nu se poate spune cu exactitate care este prevalenÈ›a COVID-19 în rândul copiilor ce au luat parte, deoarece testarea s-a făcut doar când pacienÈ›ii au fost internaÈ›i. AceÈ™ti copii au avut ca indicaÈ›ie respectarea unor reguli stricte de protecÈ›ie, È™i astfel cercetătorii pot preusupune că orice posibilă infecÈ›ie ar fi fost una uÈ™oară.


S-a remarcat la început de studiu un raport ridicat al anxietății, atât din partea copiilor, cât È™i din partea părinÈ›ilor, în ciuda absenÈ›ei simptomelor severe.


Rezultatele acestui studiu demonstrează că screening-ul pe scară largă al simptomelor pentru depistarea precoce a COVID-19, nu este utilă È™i în aceste cazuri, deoarece copiii pot avea simptome frecvente ale tractului respirator superior, ce pot să nu aibă legătură cu COVID-19.


Acesta este primul studiu ce îÈ™i propune să observe impactul pandemiei asupra copiilor ce se confruntă cu un sistem imunitar compromis. Având în vedere faptul că în primul val al pandemiei măsurile de protecÈ›ie erau respectate cu rigurozitate, timp în care s-a È™i efectuat acest studiu, rezultatele sugerează fie că măsurile erau intr-adevarăr eficiente, fie că acei copii imunocompromiÈ™i sunt mai puÈ›in afectaÈ›i de COVID-19 decât adulÈ›ii.


Nivelul crescut de anxietate înregistrat în rândul participanÈ›ilor, subliniază necesitatea de a defini riscul infecÈ›iei cu SARS-CoV-2 asupra copiilor È™i de a informa populaÈ›ia.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 26-04-2021 | creare: 26-04-2021 | Vizite: 479
Bibliografie
Prevalence of COVID-19 symptoms among high-risk children, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/04/210421124601.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • InfecÈ›ia COVID-19 la copii
  • Pandemia COVID-19 ar putea creÈ™te obezitatea la copii
  • Copiii cu COVID-19 pot prezinta subit o afectare pulmonară gravă
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum