Radioterapia FLASH - o serie de tratament pentru cancer administrată într-o secundă
©
Autor: Vasiliu Alina
![Radioterapia FLASH - o serie de tratament pentru cancer administrată într-o secundă](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=37914.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Această metodă este cunoscută sub denumirea de radioterapie FLASH și este o paradigmă experimentală. În acest studiu, cercetătorii au descoperit, de asemenea, că FLASH a demonstrat același efect asupra tumorilor ca radiațiile fotonice tradiționale, în timp ce ajută la protejarea țesutului sănătos datorită timpului de expunere mai scurt.
„Am reușit să dezvoltăm sisteme specializate în sala de cercetare pentru a genera doze FLASH, să demonstreze că putem controla fasciculul de protoni și să efectuăm un număr mare de experimente care să ne ajute să înțelegem implicațiile radiațiilor FLASH pe care pur și simplu nu le-am fi putut realiza cu o configurație de cercetare mai tradițională”, a declarat James M. Metz, autorul studiului.
Succesul echipei s-a bazat pe capacitatea de a genera doza potrivită de protoni, în timp ce au fost măsurate eficient și precis dozele de radiații.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 17-01-2020 | creare: 17-01-2020 | Vizite: 810
Bibliografie
Cancer: Giving entire course of radiation treatment in less than a second is feasible. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200109130225.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Un tratament combinat ar putea fi o opțiune mai bună pentru pacienții cu cancer de colon cu metastaze la ficat
- Terapia cancerului pulmonar ar putea afecta sănătatea inimii
- Noi cercetări privind terapia CAR-T în tratamentele oncologice
- Ficatul gras asociat cu obezitatea favorizează răspândirea cancerului colorectal la ficat
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Temodal - dupa tratament radioterapie
- Astrocitom semi-malign gradul 2
- Efecte secundare dupa radioterapie
- Dureri de gat, dupa radioterapie.
- Chimioterapie sau radioterapie dupa hepatita C
- Metastaza la ficat se poate face radioterapie?