Proteinele din carne, lapte și alte alimente suprimă tumorile intestinale

©

Autor:

Proteinele din carne, lapte și alte alimente suprimă tumorile intestinale
Tumorile gastrointestinale reprezintă o problemă majoră de sănătate la nivel global, dar tumorile intestinului subțire sunt relativ rare, reprezentând 3%–6% din totalul neoplasmelor gastrointestinale și 1%–3% din malignitățile gastrointestinale. Deoarece metodele de detecție non-invazive și factorii care reglează tumorile intestinului subțire nu sunt încă bine înțeleși, este important să identificăm componente alimentare care pot preveni sau inhiba formarea tumorilor în intestinul subțire.
Studiul cercetătorilor japonezi a analizat rolul antigenelor alimentare în suprimarea tumorigenezei intestinale subțiri utilizând șoareci Apcmin/+, care dezvoltă tumori multiple în intestinul subțire și mare. Acești șoareci au o mutație funcțională pierdută în gena supresoare de tumori adenomatoasă polipoză coli (Apc), responsabilă pentru polipoza adenomatoasă familială.

Sistemul imunitar joacă un rol crucial în reglarea formării tumorilor, inclusiv în intestinul subțire. În intestin, sistemul imunitar este influențat de componente alimentare și microbiom. Cercetările anterioare au arătat că antigenii alimentari influențează inducția celulelor imunitare în intestinul subțire mai mult decât în cel gros. Printre celulele T, antigenii alimentari induc în principal celule Th1 și celule T reglatoare.

Șoarecii Apcmin/+ au fost hrăniți cu o dietă fără antigeni (AFD) pentru a examina rolul antigenilor alimentari în suprimarea tumorigenezei. A fost observată o scădere semnificativă a numărului de tumori în intestinul subțire la șoarecii hrăniți cu AFD comparativ cu cei hrăniți cu dieta normală, sugerând că antigenii alimentari suprimă formarea tumorilor în intestinul subțire prin inducția celulelor T.

Plăcile lui Peyer, țesuturi limfoide secundare din intestinul subțire, joacă un rol important în inducția imunității intestinale. Șoarecii Apcmin/+ fără plăcile lui Peyer au arătat un număr crescut de tumori, similar cu șoarecii hrăniți cu AFD, asociat cu o scădere a celulelor T din lamina propria intestinului subțire. Acest lucru indică faptul că plăcile lui Peyer sunt esențiale pentru inducția celulelor T și suprimarea tumorigenezei prin antigenii alimentari.

Concluzii

Antigenii alimentari au un rol crucial în suprimarea tumorigenezei intestinului subțire prin inducția celulelor imunitare în plăcile lui Peyer. Acest studiu subliniază importanța interacțiunii dintre dieta și imunitatea intestinală în prevenirea tumorigenezei și sugerează că componentele dietetice specifice pot fi considerate în strategiile de prevenire a cancerului intestinal.

Rezultatele acestui studiu pot avea implicații semnificative în alimentația enterală și managementul pacienților cu polipoză adenomatoasă familială și alte condiții predispozante la tumori intestinale. Mai multe studii la om sunt necesare pentru a trasa concluzii definitive.

sursa: EurekAlert
foto: RIKEN Center for Integrative medical sciences

Data actualizare: 18-09-2024 | creare: 18-09-2024 | Vizite: 96
Bibliografie
Proteins in meat, milk, and other foods suppress gut tumors, link: https://www.eurekalert.org/news-releases/1058295
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: