Prepararea remediilor in aromaterapie din plante
Autor: Airinei Camelia
Nu ezitati sa folositi plantele in prepararea remediilor in aromaterapie. Cand uleiul esential se dovedeste a fi prea puternic pentru anumite persoane, planta in sine sub forma de infuzie sau tinctura poate fi mai sigura si este un substitut eficient. Utilizate impreuna, plantele ca atare si uleiurile esentiale pot crea o sinergie cu un potential mai mare de vindecare.
Calitatea plantelor este la fel de importanta ca puritatea uleiurilor esentiale. Cultivarea plantelor este o solutie ideala, insa nu intotdeauna posibila. Calitatea se poate determina prin miros, vaz si gust. Plantele uscate nu trebuie sa fie maronii si lipsite de viata, ci trebuie sa aiba aroma, culoare si, in mod ideal, sa fie cultivate organic.
Retetele oferite reprezinta o baza pentru a prepara remedii de baza. Acestea pot fi facute cu o singura planta sau cu o combinatie de plante.
Prepararea uleiurilor infuzate in plante
Uleiurile obtinute prin macerarea plantelor in uleiuri vegetale se numesc uleiuri infuzate. Acestea pot fi utilizate in locul uleiurilor de masaj simple.
Plantele uscate se toaca marunt intr-un blender. Se pun intr-un vas cu gura larga si se toarna ulei pana ce se acopera planta. Mai verificati peste o zi sau doua; s-ar putea sa fie nevoie sa mai adaugati ulei. Pastrati amestecul intr-un loc caldut si amestecati zilnic, scuturand vasul. Temperatura ideala este de 21-26°C, insa fluctuatiile de temperatura nu dauneaza uleiurilor. Lasati amestecul la macerat doua saptamani. Uleiul se strecoara prin tifon si se pastreaza intr-un loc racoros.
Exista mai multe variatii ale acestei metode de preparare. Alegeti un ulei vegetal ca cel de masline pentru preparatele medicinale precum alifiile si alegeti uleiurile usoare pentru aplicatiile cosmetice sau masaj. Este dificil de dat o masura pentru fiecare planta, deoarece acestea difera in textura, greutate si volum. Pentru a dubla concentratia, se poate adauga un alt lot de plante la acelasi ulei, care se va numi ulei dublu infuzat.
Alta metoda de a prepara uleiuri infuzate este utilizarea caldurii, Puneti plantele intr-un vas si acoperitile cu ulei. Incalziti usor amestecul, la o temperatura mica (aproximativ 37°C), fara capac si amestecati din cand in cand. Dupa aproximativ 6 ore, se strecoara, se raceste si se depoziteaza.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Helicobacter vs Sulforaphane
- Tratament naturist care a functionat
- Adenocarcinom de colon
- Cum mi-am tratat eu acneea, cu ajutorul produsului Clearogen, după câţiva ani de coşmar!
- Compatibilitate Derma Magic - Brevoxyl? Raspuns URGENT, va rog!
- Argila albastra de Raciu, un medicament natural exceptional
- Mărul-lupului, poate cea mai puternică plantă medicinală din România
- Tratament naturist eficient pt detoxifierea organismului
- Vitex Agnus Castus, un miracol pentru sistemul hormonal feminin, dar nu numai
- Mierea de Manuka- antibiotic natural- trateaza infectiile