Potrivit cercetătorilor, cafeaua inhibă virusul SARS-CoV-2
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu publicat în Cell and Bioscience investighează efectele cafelei asupra virusului SARS-CoV-2, responsabil pentru COVID-19. Cercetările anterioare, realizate pe participanții din Biobanca Regatului Unit, au sugerat că dieta bogată în polifenoli, inclusiv consumul de cafea, poate reduce riscul de COVID-19.
În acest studiu, cercetătorii au testat efectele cafelei măcinate și instant asupra intrării virale în celulele renale umane exprimând ACE2. Au descoperit că atât cafeaua măcinată, cât și cea instant inhibă intrarea virusului, indiferent de prezența aditivilor cum ar fi laptele sau zahărul.
Analiza compușilor din cafea a identificat acidul clorogenic (CGA), cafeina și alte substanțe ca fiind responsabile pentru efectele inhibitoare. Aceste compuși s-au dovedit a fi eficienți în blocarea interacțiunilor dintre proteina spike a virusului și receptorul ACE2, precum și în inhibarea activității TMPRSS2, o enzimă implicată în infecția virală. Interesant, cafeaua decofeinizată a avut de asemenea efecte inhibitoare.
Un experiment pe un grup de voluntari din Taiwan a arătat că serurile persoanelor care au consumat cafea regulată sau decofeinizată au inhibat intrarea virusului SARS-CoV-2, inclusiv varianta Omicron. Studiul sugerează că consumul de cafea ar putea fi o strategie dietetică potențială pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 în era post-COVID.
sursa: News Medical
În acest studiu, cercetătorii au testat efectele cafelei măcinate și instant asupra intrării virale în celulele renale umane exprimând ACE2. Au descoperit că atât cafeaua măcinată, cât și cea instant inhibă intrarea virusului, indiferent de prezența aditivilor cum ar fi laptele sau zahărul.
Analiza compușilor din cafea a identificat acidul clorogenic (CGA), cafeina și alte substanțe ca fiind responsabile pentru efectele inhibitoare. Aceste compuși s-au dovedit a fi eficienți în blocarea interacțiunilor dintre proteina spike a virusului și receptorul ACE2, precum și în inhibarea activității TMPRSS2, o enzimă implicată în infecția virală. Interesant, cafeaua decofeinizată a avut de asemenea efecte inhibitoare.
Un experiment pe un grup de voluntari din Taiwan a arătat că serurile persoanelor care au consumat cafea regulată sau decofeinizată au inhibat intrarea virusului SARS-CoV-2, inclusiv varianta Omicron. Studiul sugerează că consumul de cafea ar putea fi o strategie dietetică potențială pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 în era post-COVID.
sursa: News Medical
Data actualizare: 20-11-2023 | creare: 20-11-2023 | Vizite: 572
Bibliografie
Coffee and COVID: Study finds coffee inhibits SARS-CoV-2, offers new dietary defense strategy, link: https://www.news-medical.net/news/20231116/Coffee-and-COVID-Study-finds-coffee-inhibits-SARS-CoV-2-offers-new-dietary-defense-strategy.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Pacienții decedați din cauza COVID-19 prezintă depozite de beta-amiloid, diferite de cele observate la pacienții cu Alzheimer
- Un nou studiu demonstrează o legătură între simptomele COVID-19 mai ușoare și interacțiuni anterioare cu alte coronavirusuri
- Terapia anti-coagulantă poate preveni decesele la pacienții cu COVID-19 internați în spital
- Simptomele gastrointestinale care pot apărea la pacienții infectați anterior cu SARS-CoV-2 sunt adesea neglijate
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum