Pielea de merluciu are proprietăți anti-îmbătrânire care previn ridurile

©

Autor:

Pielea de merluciu are proprietăți anti-îmbătrânire care previn ridurile
Un nou studiu al cercetătorilor de la Oregon State‘s Seafood Research & Education Center din Astoria, Oregon, arată că gelatina conținută de tegumentele merluciului, un pește specific coastei Oceanului Pacific din America de Nord, are capacitatea de prevenire a ridurilor cauzate de radiațiile UV. Conform oamenilor de știință, merluciul este o specie de pește capturată în cantități mari în Statele Unite ale Americii, însă populația care consumă frecvent acest pește este cea europeană, întrucât acesta este pe locul opt în topul speciilor de pește consumat în Europa. Din păcate, apreciază specialiștii, oamenii din Statele Unite nu consumă la fel de mult merluciu, acesta nefiind regăsit în cele mai comune 10 specii de pește consumate.

Jung Kwon, profesor și autor principal al studiului, afirmă că cercetarea este menită să reducă presiunea asupra creșterii stocurilor de pește ce aparține celor 10 poziții din topul american, precum somonul și tonul, întrucât merluciul are potențialul de a îmbunătăți starea de sănătate a oamenilor, unul dintre modurile în care se obțin astfel de efecte fiind prin intermediul pielii sale. Kwon explică faptul că majoritatea oamenilor care consumă acest pește alege să evite pielea merluciului, aruncând-o în loc să o consume, lipsindu-se astfel de beneficiile pe care aceasta le poate aduce organismului. În vederea examinării efectelor pe care pielea merluciului o are asupra tegumentelor umane, echipa a extras gelatina din aceasta și a analizat impactul ei asupra reacțiilor anti-oxidante și inflamatorii de la nivelul pielii umane, precum și influența acesteia asupra fenomenelor de degradare și sinteză a colagenului.

Cercetătorii au observat, în urma experimentelor, că sinteza colagenului, întreruptă de radiațiile ultraviolete provenite de la soare, este reactivată de gelatina din pielea de merluciu și că degradarea acestuia, accelerată tot de radiațiile solare, este prevenită într-o anumită măsură de aceasta. De asemenea, printre descoperirile pe care oamenii de știință l-au făcut se numără și faptul că reacțiile antioxidante de la nivelul organismului sunt îmbunătățite prin intermediul consumului de piele de pește, ceea ce poate determina o prevenire sau încetinire a degradării celulare. În plus, a fost raportată și o scădere a reacțiilor inflamatorii ce se întâlnesc în organism, dovedindu-se astfel și o proprietate antiinflamatorie a pielii de merluciu.

Data actualizare: 01-07-2022 | creare: 01-07-2022 | Vizite: 1211
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Metode de prevenire a ridurilor
  • Au fost identificate 6 substanțe naturale care ar putea încetini îmbătrânirea
  • Consumul de pește ar putea ameliora simptomele artritei reumatoide
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum