Pandemia COVID-19 ar putea crește obezitatea la copii

©

Autor:

Pandemia COVID-19 ar putea crește obezitatea la copii
Cercetătorii prezic că închiderea școlilor din cauza pandemiei COVID-19 va duce la o creștere a numărului de copii obezi din America.
Articolul a fost publicat în revista Obesity.

Pandemia COVID-19 a închis școli din multe zone ale Americii, iar câteva dintre acestea nu se vor redeschide cel mai probabil anul acesta. Potrivit experienței cu noul coronavirus în Hong Kong, Taiwan și Singapore, dacă se renunță la izolare după o perioadă scurtă de timp, atunci aceasta va trebui reinstaurată, pentru controlul infecției.

Studille anterioare au arătat o creștere în greutate semnificativă la copii în special în lunile de vară, când aceștia au vacanță. Creșterea în greutate în vacanță de vară se înregistrează mai ales la tinerii din țările hispanice și afro-americane și la copiii care sunt deja supraponderali. Conform datelor, numărul de kilograme luat pe perioada lunilor de vară se păstrează și pe timpul anului școlar, crescând în fiecare vacanță de vară.

Luarea în greutate în timpul pandemiei COVID-19 poate avea efecte pe termen lung. Obezitatea la o vârstă fragedă poate crește riscul de obezitate la vârsta mijlocie.

Pandemia pare să îi determine pe oameni să cumpere alimente „de consolare”, ultra-procesate și bogate în calorii. Mai mult, distanțarea fizică și statul acasă scade orice posibilitate de a întreprinde activități fizice, mai ales pentru copiii de la oraș, care locuiesc în apartamente mici. Prin urmare, copiii se uită la televizor mai tot timpul sau joacă jocuri video. Privitul la televizor se corelează cu supraponderabilitate și obezitate în copilărie, atât din cauza lipsei de efort fizic cât și obiceiului de a mânca la TV.

Studiul prezintă câteva măsuri care pot fi luate pentru reducerea creșterii în greutate pe perioada închiderii școlilor:
  • 1. Dezvoltarea unor clase de sport online sau a unor planuri de activitate fizică, pe care copiii să le urmeze.
  • 2. Oferirea studenților unor mese „to go”, pe care să meargă să le ia de la locul unde e situată școala, sau care să le fie aduse acasă prin intermediul autobuzelor școlare (cercetările arată că nesiguranța alimentară se asociază cu supraponderabilitate în copilărie iar rezolvarea acestei probleme ar putea avea efecte benefice pe termen lung).
  • 3. Cumpărarea alimentelor de la piețele alimentare (eventual după dezvoltarea unui plan de distanțare socială pentru aceste piețe).

sursa: Science Daily

Data actualizare: 08-04-2020 | creare: 08-04-2020 | Vizite: 701
Bibliografie
COVID-19 pandemic may exacerbate childhood obesity: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/04/200403124929.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum