Ovulele îngrețate sunt o opțiune mai eficientă decât fertilizarea in vitro pentru femeile care își întemeiază familii mai târziu

©

Autor:

Ovulele îngrețate sunt o opțiune mai eficientă decât fertilizarea in vitro pentru femeile care își întemeiază familii mai târziu
Un nou studiu al cercetătorilor de la NYU Grossman School of Medicine și de la NYU Langone Fertility Center arată că ovulele înghețate ar putea fi o opțiune superioară pentru femeile care se confruntă cu scăderi ale fertilității cauzate de înaintarea în vârstă.
Experții au realizat o analiză comparativă între rata de succes a fertilizărilor in vitro în care erau utilizate ovule proaspete sau embrioni de la femei în vârstă de 40 de ani, rezultatele arătând că, în aceste cazuri, mai puțin de 30% dintre acestea reușesc, iar, în cazul în care acest lucru este posibil, aproximativ 20% din sarcini se concretizează și sunt duse la termen. De menționat este și complexitatea studiului, întrucât datele pe care oamenii de știință le-au inclus în studiu au fost preluate de la 500 de clinici.

Sarah Druckenmiller Cascante, doctor și membru al Diviziei de Endocrinologie Reproductivă și Infertilitate, afirmă că descoperirile pe care echipa sa le-a făcut pun în lumină beneficiile utilizării ovulelor și embrionilor înghețați în cadrul reproducerii asistate, deoarece aceștia pot fi monitorizați atent. Aceasta menționează și faptul că înțelegerea superioară a posibilităților de utilizare a acestora în cadrul fertilizărilor este importantă în vederea informării corecte a femeilor care doresc să recurgă la astfel de intervenții, astfel încât acestea să aibă posibilitatea de a lua o decizie informată.

În urma studiului s-a constatat că, în general, 39% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 27 și 44 de ani au avut cel puțin un copil din ovulele înghețate, ceea ce este comparabil cu rezultatele pe care fertilizarea in vitro le înregistrează la această categorie de vârstă. La toate vârstele, femeile care au dezghețat un număr de ovule mai mare de 20 au avut o rată a nașterilor de 58%, ceea ce a surprins cercetătorii deoarece acest grup includea femei ce au depășit vârsta reproductivă. Rezultatele au arătat, de asemenea, că screeningul genetic cu embrioni din ovule înghețate și ulterior dezghețate a determinat rate mai mici de apariție a unui avort spontan și rate mai mari de posibilitate a susținerii sarcinii până la naștere.

James A. Grifo, doctor și autor principal al studiului, afirmă că rezultatele cercetării oferă așteptări realiste femeilor care iau în considerare conservarea ovocitelor și demonstrează că tehnologia de congelare a ovulelor poate determina apariția unor sarcini cu rate mari de succes.

sursa: Science Daily
foto: dra_SCHWARTZ/GETTY

Data actualizare: 03-06-2022 | creare: 03-06-2022 | Vizite: 416
Bibliografie
Frozen eggs more efficient option than IVF for women starting families later, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/05/220526181147.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă metodă de succes pentru fertilizarea in vitro
  • Riscul de avort spontan și eșecul fertilizării in vitro pot fi prezise
  • Îngrijorările referitoare la efectele tratamentelor de fertilitate asupra dezvoltării copiilor sunt nejustificate
  •