ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Oamenii de ştiință americani au creat nanoparticule care pot diminua infecțiozitatea virală a SARS-CoV-2

©

Autor:

Oamenii de ştiință americani au creat nanoparticule care pot diminua infecțiozitatea virală a SARS-CoV-2
O echipă de cercetători de la Universitatea din California a dezvoltat şi utilizat nanobureți pentru a proteja celulele sănătoase ale organismului uman de virusul SARS-CoV-2, cu rezultate favorabile în cadrul experimentelor de laborator, relatează ScienceDaily.
În cadrul testelor, nanospongii au determinat virusul SARS-CoV-2 să piardă aproape 90% din infecțiozitatea virală, ce descrie capacitatea virusului de a pătrunde în celula gazdă și de a folosi resursele pentru a produce particule virale infecțioase suplimentare. Cercetătorii au descoperit că rezultatele au fost influențate de dozele folosite. Oamenii de ştiință au creat pentru prima dată platforma de nanobureți biomimetică în urmă cu mai bine de un deceniu, pentru ca mai apoi să dezvolte tratamente pentru o gamă largă de aplicații. Odată cu apariția noului coronavirus, ideea de a folosi platforma de nanobureți pentru a lupta împotriva lui a venit „aproape imediat”, conform spuselor cercetătorilor.

Comparativ cu tratamentele uzuale împotriva bolilor infecțioase, care se concentrează pe detaliile agentului patogen pentru a găsi țintele terapeutice, nanobureții sunt concepuți pentru a proteja celulele sănătoase pe care virusul le invadează. Oamenii de ştiință au pregătit mai multe concentrații diferite de nanobureți în soluție pentru a le testa împotriva noului coronavirus.

Cercetătorii, conduși de Anthony Griffiths, profesor asociat de microbiologie la Școala de Medicină a Universității Boston, au testat capacitatea unor tipuri diferite de nanobureți, în concentrații diferite, de a reduce infecțiozitatea virusului SARS-CoV-2. Oamenii de ştiință au folosit aceleași tulpini care sunt testate în alte cercetări terapeutice și vaccinuri COVID-19. La o concentrație de 5 miligrame pe mililitru, bureții cu înveliș de membrană a celulelor pulmonare au inhibat 93% din infecțiozitatea virală a SARS-CoV-2, în timp ce bureții cu acoperire de macrofage au inhibat 88% din infecțiozitatea virală a SARS-CoV-2.

În următoarele luni, cercetătorii și colaboratorii UC San Diego vor evalua eficacitatea nanobureților în modelele animale. Cercetătorii se așteaptă ca nanobureții să funcționeze împotriva oricărui nou coronavirus sau chiar a altor virusuri respiratorii.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 29-06-2020 | creare: 29-06-2020 | Vizite: 518
Bibliografie
Nanosponges could intercept coronavirus infection, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/06/200617090950.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum