O nouă metodă de eviențiere a celulelor maligne pulmonare care îmbunătățește prognosticul pacienților

©

Autor:

O nouă metodă de eviențiere a celulelor maligne pulmonare care îmbunătățește prognosticul pacienților

O nouă modalitate de a evidenția celulele tumorale de la nivel pulmonar, OTL38, îmbunătățește vizibilitatea acestora în timpul operator și le oferă chirurgilor o modalitate mult mai ușoară de a evidenția și de a îndepărta chirurgical celule maligne.
Inderpal (Netu) S. Sarkaria, doctor medic la University of Pittsburgh Medical Center din Pennsylvania, a declarat că ֦cancerul pulmonar este cel mai frecvent și cel mai letal tip de cancer la nivel global֞. Acesta subliniază necesitatea unor modalități din ce în ce mai facile pentru a putea manageria pacienții cu cancer pulmonar. Noua metodă de evidențiere intraoperatorie este o tehnologie care promite foarte multe rezultate bune și care îmbunătățește competențele și calitățile intervenției chirurgicale, motiv pentru care îmbunătățește și prognosticul postoperator al pacientului. (1)

OTL38
este o moleculă de dimensiuni mici utilizată pentru investigații, care a fost utilizată și pentru detectarea și evidențierea cancerului de glandă pituitară. (3)

Șase universități au participat la un studiu clinic în două faze, identificând 92 de pacienți cu cancer pulmonar fără celule mici și care au fost programați la excluderea chirurgicală a formațiunii tumorale. Preoperator, fiecare pacient a primit o doză injectabilă intravenos de OTL38. Moleculele s-au atașat de receptori care prezintă în structura de bază acid folic de pe suprafața celulelor canceroase și care pot fi luminate în timpul operației cu ajutorul unui endoscop chirurgical special. Această procedură a ajutat la facilitarea identificării unor leziuni de dimensiuni mai mici și care sunt mult mai dificil de obervat cu ochiul liber.

Intervenția chirurgicală a fost structurată în trei timpi chirugicali: inspecția structurilor pulmonare, rezecția formațiunii tumorale și verificarea postrezecție. În prima fază, cea de inspecție, cu ajutorul noii tehhologii de evidențiere a celulelor maligne, încă 10 cazuri au putut fi identificate, reprezentând un procent de 8%. În a doua fază, cea de rezecție, un procent de 12% din cazuri au fost în plus obervate. Studiile au confirmat că noua metodă de evidențiere a îmbunătățit prognosticul postoperator în 26% din cazuri, procent important. (3)

Rezecția chirurgicală a leziunii maligne a rămas în continuare cea mai bună opțiune terapeutică pentru cancerul pulmonar, motiv pentru care îmbunătățiri ale metodelor chirurgicale curente sunt extrem de importante pentru obținerea unor rezultate din ce în ce mai bune postoperator atât pe permen scurt cât și pe termen lung. (1)

sursa: Science Daily


Data actualizare: 30-01-2020 | creare: 30-01-2020 | Vizite: 494
Bibliografie
1. First-of-its-Kind Technology Lights Up Lung Cancer Cells, Helps Improve Patient Outcomes, NEW ORLEANS, Louisiana (January 27, 2020) , https://www.sts.org/media/news-releases/first-its-kind-technology-lights-lung-cancer-cells-helps-improve-patient-outcomes
2. First-of-its-kind technology lights up lung cancer cells, helps improve patient outcomes, Fluorescent imaging changes course of diagnosis and prognosis, January 27, 2020, The Society of Thoracic Surgeons, science daily, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200127134714.htm
3. OTL38, drugbank, https://www.drugbank.ca/drugs/DB15413
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: