O nouă combinație de medicamente în tratamentul COVID-19
![O nouă combinație de medicamente în tratamentul COVID-19](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=38386.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
În martie, Montefiore a fost prima zonă din New York care a decis să se alăture studiului multicentric ce a evaluat remdesivir, un medicament antiviral cu administrare intravenoasă. Rezultatele preliminarii au fost publicate în New England Journal of Medicine, arătând că bolnavii COVID-19 care au primit remdesivir s-au vindecat într-un interval mediu de 11 zile, în comparație cu 15 zile în grupul placebo.
Acum, studiul randomizat, dublu-orb, investighează remdesivir în combinație cu baricitinib sau placebo. Baricitinib este utilizat pentru reducerea inflamației asociată cu artrita reumatoidă. Scopul studiului a fost de a verifica dacă baricitinib combinat cu remdesivir poate preveni sau reduce furtuna de citokine, o stare hiper-inflamatorie potențial fatală la bolnavii COVID-19. Adăugarea baricitinib în studiu ar putea reduce inflamația declanșată de infecția cu noul coronavirus și din acest motiv, combinația cu remdesivir ar putea fi o variantă eficientă de tratament pentru cazurile severe.
Participanții incluși în studiu au infecție confirmată cu noul coronavirus și complicații pulmonare, inclusiv raluri pulmonare, necesar de oxigenoterapie, pneumonie la radiografia toracică sau necesar de ventilație mecanică. Toți pacienții vor primi remdesivir intravenos pe o durată de timp până la 10 zile. Jumătate dintre participanți vor primi baricitinib oral iar cealaltă jumătate, placebo, timp de 14 zile.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 09-05-2021 | creare: 30-05-2020 | Vizite: 541
Bibliografie
New drug combination being tested to conquer COVID-19: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200526161127.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cogniția și memoria după Covid-19 (analiză pe un eșantion mare de persoane)
- Care sunt factorii care influențează decizia de a accepta sau de a respinge vaccinul împotriva COVID-19?
- Carantina din primăvară a dus la creșterea cazurilor de depresie la copii
- Anticorpii induși de vaccinurile Pfizer și Moderna, mai puțin eficienți împotriva variantelor cu mutații ale virusului SARS-CoV-2
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Imunitate coronavirus - am scleroza multipla de 34 ani
- Intrebare Covid - ma tratez singur, acasa
- Covid-19 după TBC
- Tuse cronica post COVID19
- Vitiligo si coronavirusul
- Covid-19 si sinuzita
- Ajutor urgent! covid19 poate ataca inima, creierul la copii de 19-20 de ani?
- Alergie la paracetamol si aspirina