O dietă mai bună ajută la combaterea depresiei la bărbați tineri
Un nou studiu realizat de către Universitatea Technology din Sydney, demonstrează faptul că bărbații tineri, cu un stil de viață defectuos din punct de vedere alimentar, au observat o ameliorare a simptomelor lor de depresie atunci când au inițiat o dietă de tip mediteraneean.
În Australia, se consideră că depresia afectează aproximativ 1 milion de australieni în fiecare an. Este un factor major de risc pentru sinucidere, fiind principala cauză de deces la adulții tineri.
Acest studiu a fost publicat în revista American Journal of Clinical Nutrition, fiind un studiu de control randomizat cu o durată de 12 săptămâni.
Acest studiu își propune să exploreze efectul pe care nutrienții, alimentele și anumite modele alimentare, le pot avea asupra sănătății mintale. Dieta aleasă este una bogată în legume, cereale integrale, pește, ulei de măsline și nuci crude. Creșterea calității dietei s-a realizat și prin reducerea aportului de alimente fast-food, zahăr sau carne roșie procesată.
Cercetătorul principal al acestui studiu, declară că este primul studiu clinic randomizat care a evaluat impactul unei diete mediteraneene asupra simptomelor depresiei la bărbații tineri (cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani).
Cercetătorii susțin faptul că tinerii au fost foarte complianți în modificarea dietei, mai ales sub îndrumarea unui nutriționist.
Acest lucru sugerează faptul că medicii și psihologii ar trebui să ia în considerare eventuala trimitere a tinerilor la un nutriționist, ca o componentă importantă a tratării depresiei.
Cercetătorii asociază alimentația cu depresia deoarece aceasta poate fi responsabilă de starea de spirit individuală. Astfel, eliberarea secreției de serotonină, care ne face să fim mai fericiți, este produsă în intestin de microbii noștri intestinali.
Aproximativ 30% dintre pacienții cu depresie nu răspund într-un mod satisfăcător la terapia medicamentoasă standard, precum antidepresive, sau la terapia cognitiv comportamentală.
În urma acestui studiu s-a concluzionat faptul că majoritatea participanților, au fost doritori să continue dieta recomandată, chiar dacă studiul se încheiase, lucru încurajator și satisfăcător.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Vitamina B12 crește nivelul de testosteron la bărbații cu infertilitate
- Cercetările au găsit asocieri directe între indexul de masă corporală și apariția tumorilor în locuri specifice
- Beneficiile practicării yoga pentru sănătatea prostatei
- Cercetătorii pun în discuție eficiența examenului rectal digital în screeningul cancerului de prostată
intră pe forum