Numărul de asistenți și de medici dintr-un spital, un predictor al rezultatelor pacienților cu COVID-19

©

Autor:

Numărul de asistenți și de medici dintr-un spital, un predictor al rezultatelor pacienților cu COVID-19
Un nou studiu, realizat de o echipă multidisciplinară de cercetători de la Universitatea Suffolk din Boston, a examinat relația dintre COVID-19 la nivel de spital și nivelurile inițiale de personal ale asistenților medicali autorizați (RN), spitaliștilor, medicilor din camerele de urgență și a personalului de la terapie intensivă.
Estimările efectuate în rândul pacienților care suferă de detresă respiratorie severă în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2 arată că există variații semnificative între națiuni și chiar și în interiorul țărilor, în ceea ce privește mortalitatea din cauza COVID-19. Deși caracteristicile pacienților pot ajuta la explicarea unor variații, caracteristicile spitalelor pot afecta, de asemenea, ratele de mortalitate din cauza COVID-19.

Conform diagramelor de diagnostic ale modelului de regresie, ipotezele modelului au fost îndeplinite în mod substanțial. În plus, asistentele medicale, spitaliștii și medicii de urgență au fost corelați negativ cu rata evenimentelor standardizate în funcție de risc, ceea ce indică faptul că un nivel mai ridicat de personal pentru aceste trei tipuri de cadre medicale este asociat cu o rată mai scăzută a mortalității COVID-19.

În același timp, o creștere a personalului intensivist (cadre medicale specializate în furnizarea de îngrijiri pacienților aflați în stare critică) este asociată cu o creștere a mortalității. În ceea ce privește capacitatea spitalului, o creștere a numărului de paturi de spital disponibile este asociată cu o creștere a mortalității, în timp ce creșterile ale numărului de paturi în unitățile de terapie intensivă cardiacă și de îngrijire medicală calificată sunt asociate cu o scădere a mortalității.

Utilizarea de referință a spitalelor este corelată pozitiv cu rata mortalității cauzate de COVID-19, ceea ce indică faptul că instituțiile cu rate de ocupare mai mari au un rezultat mai slab de supraviețuire a pacienților. Cu toate acestea, rezultatele regresiei sugerează că nu există nicio diferență semnificativă statistic în ratele de deces în spitalele publice non-profit, cu profit și non-federale. În plus, afilierea la un sistem nu este un predictor semnificativ al ratei mortalității.

Datele la nivel de județ indică faptul că județele metropolitane au o rată mai mare de mortalitate din cauza COVID-19 decât județele rurale. Un procent mai mare al oamenilor care trăiesc în sărăcie este asociat cu un risc mai mare de deces. Când sunt luați în considerare alți factori la nivel de județ, procentul de locuitori de culoare/afro-american și hispanici/latino nu se dovedește a influența rezultatele.

Datele studiului actual indică faptul că nivelurile de personal sunt un predictor semnificativ al rezultatelor pacientului. În timp ce factorii de decizie și-au concentrat eforturile pe creșterea capacității patului, a echipamentelor de protecție personală și a ventilatoarelor, planurile de pregătire pentru dezastre și viitoarele reglementări ar trebui să ia în considerare, de asemenea, nivelurile de personal din spitale. Va fi necesară o revizuire ulterioară pentru a defini nivelurile minime de personal în timpul pandemiilor.

sursa: News Medical
foto: CKA/ Shutterstock

Data actualizare: 17-01-2022 | creare: 17-01-2022 | Vizite: 331
Bibliografie
What are the predictors of inpatient COVID-19 mortality rates?, link: https://www.news-medical.net/news/20220111/What-are-the-predictors-of-inpatient-COVID-19-mortality-rates.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!