ROmedic Cabinete medicale București Cabinete Nutriție și dietetică Nutriție și dietetică București

Importanța utilizării aței dentare

Importanța utilizării aței dentare

Când trebuie să folosesc ața dentară?

Placa dentară se poate forma în 24 de ore, astfel că ața dentară trebuie folosită cel puțin o dată pe zi.
În mod ideal ața dentară ar trebui folosită înainte de fiecare periaj, dar cel puțin ar trebui să folosiți ața dentară după masa de seară, înainte de a merge la culcare peste noapte.
Dacă vrei să ai senzația de gură curată și respirație proaspătă, cel mai bine este să folosești ața dentară, iar apoi să te periezi.

 

Ține minte! Dinții nu se curăță foarte bine doar prin periaj, trebuie să folosești și ața dentară.
Ața dentară este singura modalitate de a curăța un sfert din suprafețele dentare din gură pe care altfel le-ați ignorat!
Să încercăm să folosim ața dentară cu puțină hotărâre! Folosirea aței dentare va deveni cu ușurință un obicei și o practică esențială pentru sănătatea dinților.
Odată ce simți senzația proaspătă și curată a dinților cu ața dentară veți ajunge în punctul când nu veți dori să uitați folosirea aței dentare.

 

Cum se poate utiliza mai ușor ața dentară?

Pentru a ușura trecerea aței dentare pe sub punțile dentare fixe se poate utiliza Super floss care are o parte mai ascuțită ce permite pătrunderea ei sub sorpul de punte și o parte mai groasă, ca un burete, ce permite curățarea foarte bine și înlăturarea resturilor alimentare de sub punte sau coroana dentară.
Bolnavii de artrită cu mâinile slăbite folosesc foarte bine un dispozitiv dintr-un mâner de plastic care ține ața dentară, aproximativ 3-4 cm lungime, între două furculițe de plastic. Acest dispozitiv vă permite să întroduceți ața între dinți fără a fi nevoie să folosiți degetele individuale.

 
Programare