Mutațiile proteinei spike a virusului SARS-CoV-2 determină creșterea gradului de contagiozitate și a rezistenței virusului
Autor: Teodorescu Mihai
Combinând biologia structurală și formule de calcul statistic și matematic, cercetătorii de la Universitatea Duke au identificat modul în care mutațiile multiple ale proteinei SARS-CoV-2 creează independent variante care sunt mai transmisibile și potențial mai rezistente la anticorpi.
În urma dobândirii de mutații pe proteina spike, variantele de SARS-CoV-2 Alpha, apărută pentru prima oară în Regatul Unit, împreună cu varianta Beta, apărută prima oară în Africa de Sud și Gamma, identificată pentru prima dată în Brazilia și-au îmbunătățit capacitatea de a se răspândi rapid în populațiile umane și de a rezista cu mult mai ușor unor anticorpi.
„Modificările aduse proteinei spike determină transmisibilitatea virusului - cât de departe și repede se răspândește. Unele variații ale proteinei spike apar în momente diferite și în locuri diferite din întreaga lume, dar au rezultate similare. Tocmai de aceea, este important să înțelegem mecanica acestor mutații apărute la proteina spike, în timp ce lucrăm pentru a combate această pandemie”, a declarat autorul studiului, Priyamvada Acharya, director al Diviziei de Biologie Structurală de la Institutul de Vaccinuri Umane Duke.
Acharya și colegii săi, inclusiv primul autor Sophie Gobeil și autorul corespondent Rory Henderson, au dezvoltat modele structurale pentru a identifica modificările în proteina virusului. Microscopia crio-electronică a permis vizualizarea nivelului atomic, în timp ce testele de legare au permis echipei să creeze mime ale virusului viu care s-au corelat direct cu funcția sa în celulele gazdă. De acolo, echipa a folosit analiza computațională pentru a construi modele care să arate mecanismele structurale la locul de acțiune.
Toate variantele virusului au arătat o capacitate crescută de a se lega de gazdă, în special prin intermediul receptorului ACE2. Modificările au creat, de asemenea, viruși care au fost mai puțin sensibili la anticorpi, ridicându-se îngrijorarea că acumularea continuă de mutații pe proteina spike poate reduce eficiența vaccinurilor actuale.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni