Modificările sistemului nervos autonom în timpul crizei de colon iritabil măsurate în timp real

Modificările sistemului nervos autonom în timpul crizei de colon iritabil măsurate în timp real

©

Autor:

Modificările sistemului nervos autonom în timpul crizei de colon iritabil măsurate în timp real
Sindromul intestinului iritabil (IBS) este o boală dificil de tratat, caracterizată prin dureri abdominale cronice legate de mișcările intestinale și modificări ale scaunului (diaree, constipație, mixte). Pacienții cu IBS raportează o reducere a calității vieții și experiențe de disconfort social, deoarece sunt nevoiți să-și restricționeze activitatea, cum ar fi munca sau călătoria, din cauza nevoii bruște și imprevizibile de a folosi baia.

În timp ce au existat studii privind anomaliile IBS în sistemul nervos autonom pe baza măsurătorilor electrocardiogramei de 24 de ore, până acum niciunul dintre ele nu a examinat schimbările în sistemul nervos autonom în timpul miÈ™cărilor intestinale.

Profesorul asociat Fumio Tanaka È™i grupul său de cercetare de la Universitatea Metropolitană din Osaka, Facultatea de Medicină au înregistrat activitatea sistemului nervos autonom al pacienÈ›ilor cu IBS È™i a subiecÈ›ilor sănătoÈ™i folosind un dispozitiv purtabil È™i au urmărit activități precum defecaÈ›ia È™i somnul.


Ca rezultat, ei au descoperit că, spre deosebire de subiecÈ›ii sănătoÈ™i, sistemul nervos simpatic al pacienÈ›ilor cu IBS a fost activat 2 minute înainte de defecaÈ›ie È™i a persistat până la 9 minute după defecaÈ›ie.
În plus, activarea sistemului nervos simpatic a fost descoperită să fie asociată cu dureri abdominale mai mari È™i o calitate a vieÈ›ii mai scăzută.


Rezultatele cercetării au fost publicate online în PLOS ONE pe 9 decembrie 2022.

Această cercetare este caracterizată prin faptul că funcÈ›iile sistemului nervos autonom sunt măsurate folosind un dispozitiv purtabil de tip îmbrăcăminte, iar evenimentele de stil de viață precum defecaÈ›ia È™i simptomele abdominale sunt introduse simultan în timp real, folosind o aplicaÈ›ie smartphone. Ca rezultat, activitatea sistemului nervos autonom în timpul defecaÈ›iei a fost evaluată cu precizie. Sperăm că cercetările viitoare vor îmbunătăți calitatea vieÈ›ii pacienÈ›ilor cu IBS È™i vor ajuta la elucidarea fiziopatologiei. " a declarat Fumio Tanaka, profesor asociat, Universitatea Metropolitană din Osaka, Facultatea de Medicină.

Acest studiu oferă o descoperire importantă în înÈ›elegerea IBS È™i efectele sale asupra sistemului nervos autonom. Utilizarea unui dispozitiv purtabil pentru a măsura activitatea sistemului nervos autonom în timpul defecaÈ›iei a permis o evaluare precisă a acestei activități. Aceste rezultate sugerează că activarea sistemului nervos simpatic înainte È™i după defecaÈ›ie poate fi un factor important în durerile abdominale È™i scăderea calității vieÈ›ii în cazul pacienÈ›ilor cu IBS. Sperăm că cercetările viitoare vor continua să exploreze această descoperire È™i să ofere noi tratamente pentru pacienÈ›ii cu IBS.

Data actualizare: 13-01-2023 | creare: 13-01-2023 | Vizite: 488
Bibliografie
Osaka Metropolitan University
Nakata, R., et al. (2022) Analysis of autonomic function during natural defecation in patients with irritable bowel syndrome using real time recording with a wearable device. PLOS ONE.
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0278922
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipnoterapia oferă rezultate pozitive pacienÈ›ilor cu sindrom de colon iritabil
  • Transplantul de microfloră fecală poate reprezenta o opÈ›iune în tratarea sindromului de colon iritabil
  • Stilul de viață È™i riscul de colon iritabil
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum