Medicamentele care sunt sigure în COVID-19, potrivit unui nou studiu
Un nou studiu a arătat că nu există date științifice care să susțină evitarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, precum ibuprofenul, în tratamentul pacienților cu COVID-19. Mai mult, sugerează și că blocanții TNF (factorul de necroză tumorală) și inhibitorii JAK pot fi folosiți în condiții de siguranță în infecția cu noul coronavirus.
Studiul a fost condus de cercetători de la King’s College London și a fost publicat în revista de oncologie Ecancermedicalscience.
Cercetătorii au analizat 89 de studii anterioare despre MERS și SARS, uitându-se și peste datele științifice care au apărut până acum despre COVID-19. Scopul studiului a fost de a afla dacă anumite medicamente împotriva durerii, corticosteroizii sau anumite tratamente administrate pentru diverse comorbidități ar trebui evitate în infecția cu noul coronavirus.
Au existat anumite păreri cum că medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene precum ibuprofenul ar agrava starea anumitor bolnavi cu COVID-19. Totuși, studiul nu a găsit în literatură nicio dovadă științifică care să susțină ipoteza. De asemenea, rezultatele arată că se pot administra și inhibitori JAK sau blocanți TNF, care sunt utilizați de obicei în tratamentul artritelor sau altor boli inflamatorii. La momentul actual, pentru tratamentul COVID-19, se investighează agenții anti-interleukină 6.
Deși mai sunt necesare studii, cercetătorii sugerează că dozele mici de prednisolon sau tacrolimus ar putea ajuta în tratamentul COVID-19. Prednisolon este utilizat în tratamentul alergiilor iar tacrolimus este un medicament imunosupresor administrat bolnavilor transplantați.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Acizii grași cu lanț scurt - „asul din mânecă” împotriva infecției cu SARS-CoV-2
- Primul vaccin COVID-19 este sigur și determină răspuns imun rapid la specia umană
- Infecția cu virusul SARS-CoV-2, mai puțin probabilă în rândul persoanelor care au fost anterior infectate
- Acidul valproic reduce severitatea și gradul de spitalizare în COVID-19
- Infectat cu Covid19 vaccinat fiind
- Perioada „critica” covid ??
- Intrebare Covid - ma tratez singur, acasa
- Test anti sars-cov 2 IGG
- Hipertensiune sau diabet + coronavirus: inlocuiti inhibitorul de conversie a angiotensinei
- Modularea imunitatii in infectia covid 19
- Alergie la paracetamol si aspirina