Măștile de protecție respiratorie produse în România, scut de protecție performant împotriva bacteriilor, virusurilor și altor particule dăunătoare
Autor: Advertorial oferit de www.ianlux.ro
Fie în România, ori alt „colț” al planetei, trăim într-un mediu bogat încă în surprize, iar judecând după superioritatea numerică putem considera că trăim într-o lume a microorganismelor. Situația este complexă și chiar dacă avem un sistem imunitar cooperant cu mediul, inteligent și adaptabil, reușita apărării nu este o certitudine. Există și situații, precum cea a virusului sars-cov-2 – un virus complet nou, cu un comportament impredictibil – în care sistemul imunitar al fiecăruia dintre noi are nevoie de ajutorul comunității, ajutor manifestat prin purtarea măștii de protecție în timpul unei epidemii sau pandemii.
Așadar, începând din anul 2020, întrebarea de pe buzele tuturor a fost „sunt măștile eficiente în controlarea transmiterii agenților patogeni?”
Răspundem afirmativ, cu certitudine, bazându-ne pe date factuale din istoria și practica medicală, care ne indică de multă vreme că măștile medicale cu trei straturi și trei pliuri sunt eficiente în controlarea transmiterii agenților patogeni în cadrul spitalicesc, acestea fiind purtate, adesea împreună cu viziera de protecție împotriva stropirii, în timpul procedurilor chirurgicale, consultațiilor și tratamentelor stomatologice, ori în timpul altor investigații medicale. Odată cu 2020 măștile au traversat granițele sistemului medical intrând astfel rapid în colimatorul publicului larg, neinformat și în consecință neimpresionat de performanțele acestor produse, care au apărat tăcut sănătatea în spațiile în care în mod obișnuit convergeau doar persoanele cu afecțiuni de sănătate. În lipsa acestor scuturi de protecție respiratorie performante, ori în lipsa vaccinurilor, societatea umană ar fi fost diferită.
Care este cel mai important criteriu in alegerea măștilor de protecție?
Având în vedere că în acest moment sunt disponibile pe piață multe tipuri de măști faciale, tip II, IIR, FFP2 și altele, atunci când dorești să faci alegerea corectă în materie de măști de protecție respiratorie criteriul principal pe care îl urmărești este unul funcțional, mai precis: eficiența de filtrare bacteriană. În prezent, măștile medicale de protecție respiratorie de înaltă performanță, tip II sau IIR, sunt confecționate din polipropilenă nețesută, iar filtrarea este realizată prin suprapunerea a trei straturi de material cu densități diferite: 2 straturi Spunbond 20 g/mp, respectiv 1 strat de material filtrant Meltblown cu densitate de 25g/mp. Pentru aceste tipuri de dispozitive medicale – măști faciale de uz medical tip II și IIR – eficiența de filtrare bacteriană trebuie sa fie mai mare sau cel puțin egală cu 98%, conform standardului de producție.
Aspectul unei măști și prețul sunt mai puțin importante atunci când produsul nu îndeplinește nici măcar minimul de cerințe dictate de standardele de producție a măștilor faciale de uz medical, SR EN 14683+AC:2019. Conformarea la standard este apoi validata în post-producție, în urma testării produselor în laboratoare speciale, această etapă fiind obligatoriu necesară pentru atestarea potențialului filtrant al respectivului lot de măști.
Rezultatul testării este în consecință cel mai important detaliu pe care un utilizator final trebuie să îl urmărească la un producător de măști de protecție respiratorie. Achiziționând măști de protecție respiratorie produse în România de Ianlux, va protejați zilnic sănătatea in aceste vremuri dificile cu dispozitive medicale certificate de organisme agreate de Ministerul Sănătății și Uniunea Europeană. Puteți consulta oricând documentațiile tehnice și rezultatele testelor de laborator, acestea fiind disponibile pe pagina fiecărui produs din magazin.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Inteligența artificială ar putea prezice probabilitatea de a avea COVID-19 pe baza simptomelor, înainte de testare
- Un studiu recent sugerează că long-COVID este asociat cu inactivitatea fizică
- Disfuncția endotelială ar putea explica cazurile severe de COVID-19
- Un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului ar putea oferi protecție împotriva COVID-19
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni