Machiaj permanent

©

Autor:

Machiaj permanent
Machiajul permanent sau, mai corect spus, semipermanent este un procedeu cosmetic de tatuare a trasaturilor fetei - sprancene, conturul ochilor, buze - pentru a le evidentia. Procedura mai este numita micropigmentare si implica injectarea cu un ac foarte fin a pigmentilor minerali de diferite culori direct in derma. Machiajul permanent este o solutie pentru doamne de a scapa de rutina zilnica a machierii si de a arata impecabil cu orice ocazie si in fiecare moment al zilei, insa procedura are si o aplicabilitate mai larga.

Aplicatiile machiajului permanent:

- Persoanele care sufera de alopecia totalis - caderea tuturor firelor de par de pe corp si cele care au sprancene cu o forma neregulata, fie din cauze naturale fie in urma unor accidente, arsuri sau chimioterapiei, isi pot recapata sprancenele prin tatuare, pentru a obtine un aspect mai aproape de cel natural.
- Femeile care sufera de artrita, cataracta, sau alte afectiuni ce le impiedica sa aplice asa cum si-ar dori produsele de machiaj.
- Machiajul obisnuit poate produce diverse alergii si lacrimari ale ochilor.
- Prin micropigmentare se pot camufla diverse defecte si cicatrici pronuntate - zona afectata este tatuata cu o nuanta asemanatoare pielii. Este posibila si refacerea sau corectarea aureolei, in urma unei operatii invazive la san.

Procedura de micropigmentare

Proceduri in machiajul permanent: evidentierea si corectarea sprancenelor, conturul ploapei superioare, conturul pleoapei inferioare, tatuarea genelor, conturarea buzelor, marirea buzelor, aplicarea culorii pe toata suprafata buzelor, camuflarea petelor - pistrui, alunite, repigmentarea si corectarea aureolei sanului, recreerea aureolei dupa mastectomie, camuflarea cicatricilor, camuflarea transplantului de par, camuflarea petelor de vitiligo, camuflari in alopecie.

Cele mai solicitate interventii sunt cele de conturare a ochilor si evidentiere a sprancenelor si buzelor, culorile fiind alese in functie de preferintele pacientului. Pentru buze se poate opta pentru conturare sau pentru tatuarea intregii suprafete a buzelor. Este important de retinut ca machiajul permanent nu poate mari volumul buzelor.

Machiajul permanent se realizeaza cu un instrument asemanator cu un pix, sau chiar cu o masina de tatuare. Succesul procedurii depinde de experienta si calificarea persoanei care realizeaza machiajul. Procedura de tatuare are loc sub anestezie, de obicei locala si dureaza intre 30 de minute si 2 ore. Dupa tatuare este normal ca zona sa fie putin umflata si dureroasa, fapt ce se poate ameliora cu comprese reci si analgezice. Pentru inceput culoarea va fi mai intensa - cu 15 - 40% in prima saptamana; pentru un rezultat optim veti fi nevoiti sa reveniti pentru o noua procedura dupa 1 - 2 luni.

Cat dureaza un machiajul permanent?

Durata de viata a machiajului permanent variaza de la cateva luni la 3 - 7 ani si depinde de mai multi factori externi, cum ar fi soarele, sau interni - descuamare, imbatranirea pielii. Un alt "dusman" almachiajului permanent sunt produsele anti-aging si cele de exfoliere, care contin acizi alfa hidroxi, acid retinoic si glicol. De obicei culoarea scade treptat in intensitate, culorile deschise mai mult decat cele inchise, si va fi nevoie de o retusare dupa cativa ani.

Daca din diverse motive doriti indepartarea machiajului permanent, acest lucru se poate realiza prin dermabraziune, refacerea suprafetei pielii cu laser, sau prin camuflare, cu o culoare asemanatoare cu cea a pielii.

Complicatii si riscuri ale machiajului permanent

Machiajul permanent implica aceleasi riscuri ca tatuarea: alergie la pigmenti, formarea cicatricilor, descuamare, formarea veziculelor si infectii locale. Este foarte important ca instrumentele de tatuare sa fie bine sterilizate. Efectele secundare pot include dureri, umflaturi, prurit si denivelari ale pielii.

Data actualizare: 11-10-2019 | creare: 31-08-2009 | Vizite: 15847
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: