„Luptele dinaintea somnului” - Unu din patru părinți spune că cel mic nu poate adormi din cauza îngrijorării

©

Autor:

„Luptele dinaintea somnului” - Unu din patru părinți spune că cel mic nu poate adormi din cauza îngrijorării
Un studiu realizat de Universitatea Michigan Health, C.S. Mott Children’s Hospital National Poll on Children's Health a arătat că unul din patru părinți consideră dificilă punerea copilului la somn. Este mai puțin probabil ca acești părinți să aibă o rutină de culcare, aceștia sunt mai înclinați să lase un videoclip sau un program TV pornit și mai predispuși să rămână cu copilul până când acesta adoarme.
Rezultatele sondajului național, care include răspunsuri de la 781 de părinți ai copiilor cu vârste între unu și șase ani, sugerează că multe „lupte” de culcare provin din preocupările copiilor după lăsarea întunericului. Mai mult, unii părinți folosesc strategii care ar putea crește pe termen lung provocările legate de somn, cum ar fi administrarea de melatonină sau rămânerea în cameră până când copilul adoarme complet.

Potrivit co-directorului sondajului, Sarah Clark, stabilirea unei rutine consecvente de culcare este esențială pentru dezvoltarea fizică, reglarea emoțională și comportamentul copiilor. Cercetările subliniază că lipsa de somn poate avea impacte negative asupra sănătății lor.

Strategiile recomandate pentru îmbunătățirea somnului includ stabilirea unei rutine regulate de culcare, care poate include periajul dinților, citirea de povești și băița de seară. Mai puțin de jumătate dintre părinți au raportat că copilul lor consumă apă sau o gustare, închide dispozitivele, se roagă sau discută despre ziua lor înainte de culcare.

Un mediu propice somnului este crucial, astfel încât părinții ar trebui să asigure o cameră liniștită, cu un pat separat pentru copil, fără zgomote perturbatoare din alte încăperi. Utilizarea unei lumini de veghe sau a ușii întredeschise poate ajuta, împreună cu muzica liniștitoare sau aplicații de zgomot alb, cu precauția de a nu depăși 50 de decibeli și de a plasa dispozitivul la cel puțin doi metri de patul copilului.

De asemenea, este important să se consulte un medic înainte de a folosi ajutoare precum melatonina și să se evite plasarea dispozitivelor electronice în camera copilului, deoarece lumina albastră poate interfera cu producția naturală de melatonină.

Părinții ar trebui să ofere confort dar să impună și limite, ajutând copiii să depășească anxietatea prin discuții despre ziua lor, fără a rămâne în cameră până adorm. Abordările consistente când copiii se trezesc noaptea sunt de asemenea esențiale pentru a-i ajuta să se obișnuiască și să se întoarcă la somn mai ușor.

În concluzie, studiul subliniază importanța rutinelor de culcare și a unui mediu propice somnului în gestionarea eficientă a somnului copiilor și în evitarea problemelor pe termen lung asociate cu strategii de somn mai puțin adecvate.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-06-2024 | creare: 18-06-2024 | Vizite: 135
Bibliografie
Bedtime battles: 1 in 4 parents say their child can't go to sleep because they're worried or anxious, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/06/240617173714.htm

Image by Izzyserious on Pixabay
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obiceiurile de somn asociate cu consumul de alcool și droguri la adolescenți
  • Câte ore ar trebui să doarmă un copil?
  • Sănătatea mintală a copiilor depinde de durata de somn
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum