Lumina infraroșie - o nouă metodă de diagnosticare a artritei reumatoide
Autor: Vasiliu Alina
Cercetătorii de la University of Birmingham au descoperit un nou mod de detectare a artritei reumatoide folosind lumina infraroșie. Aceasta este o tehnică non-invazivă care ar putea ajuta la diagnosticarea rapidă a bolii și la monitorizarea eficacității tratamentului.
Noua tehnologie combină imagistica digitală 3D cu spectroscopia infraroșu pentru a crea o imagine 3D a conținutului de sânge din interiorul mâinii pacientului.
Pacientul plasează mâna în interiorul scanerului, care creează mai întâi un model 3D al mâinii, măsurând dimensiunea și conturul acesteia.
În etapa următoare, un fascicul infraroșu scanează fiecare deget și măsoară cantitatea de lumină care iese prin deget. Deoarece, atât sângele oxigenat, cât și cel deoxigenat absorb în mod diferit lumina, utilizarea imaginii infraroșii poate calcula semnele de avertizare ale artritei reumatoide, cum ar fi hipoxia - niveluri scăzute de oxigen din sânge - și niveluri crescute ale conținutului sanguin, o indicație a inflamației.
„Știm că diagnosticarea precoce este foarte importantă, pentru ca tratamentul să poată conduce la rezultate mai bune pe termen lung”, a declarat profesorul Hamid Dehghani, cel care a coordonat studiul.
Artita reumatoidă este o boală autoimună, în care sistemul imunitar atacă mucoasa articulațiilor, provocând inflamații dureroase și umflături.
În prezent, diagnosticarea se bazează pe o combinație de examinări fizice, teste de sânge și scanarea cu ultrasunete sau raze X.
Sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Poliartrita reumatoida
- OK de acord
- Tratament pt artrita reumatoida
- Artrita reumatoida si fibromialgie?
- Patologii reimatice artrita reumatica sau nu
- Artrita reumatoida sau probleme cu coloana cervicala?
- Valori mari ale factorului reumatoid
- Artrita reumatoida