Locuirea în apropierea barurilor și restaurantelor fast-food ar putea fi dăunător pentru sănătatea inimii

Locuirea în apropierea barurilor și restaurantelor fast-food ar putea fi dăunător pentru sănătatea inimii

©

Autor:

Locuirea în apropierea barurilor și restaurantelor fast-food ar putea fi dăunător pentru sănătatea inimii
Cercetătorii sugerează că traiul în apropierea puburilor, barurilor È™i restaurantelor fast-food poate creÈ™te riscul de insuficiență cardiacă. Conform autorului principal al studiului publicat în Circulation: Heart Failure, Dr. Lu Qi, profesor în departamentul de epidemiologie la Tulane University din New Orleans, aceste medii alimentare, care oferă adesea alimente È™i băuturi nesănătoase, au fost asociate cu boli cardiovasculare.
InsuficienÈ›a cardiacă, o condiÈ›ie în care muÈ™chiul inimii nu poate pompa suficient sânge pentru a satisface nevoile corpului de sânge È™i oxigen, nu a fost anterior evaluată în detaliu în contextul mediului alimentar. Acest studiu este probabil primul care evaluează asocierea dintre mediu alimentar È™i insuficienÈ›a cardiacă cu o observaÈ›ie pe termen lung.

Cercetătorii au evaluat această asociere folosind date din UK Biobank, care conÈ›ine informaÈ›ii de sănătate pentru peste 500.000 de adulÈ›i din Regatul Unit. Ei au măsurat expunerea participanÈ›ilor la trei tipuri de medii alimentare - puburi sau baruri, restaurante sau cafenele È™i restaurante fast-food - bazându-se pe proximitate È™i densitate.

Pe parcursul a 12 ani de urmărire, studiul a documentat aproape 13.000 de cazuri de insuficiență cardiacă. Analiza a constatat că o proximitate È™i o densitate mai mare a punctelor de alimentaÈ›ie ready-to-eat sunt asociate cu un risc crescut de insuficiență cardiacă. În particular, participanÈ›ii din zonele cu cea mai mare densitate de astfel de puncte de alimentaÈ›ie au avut un risc cu 16% mai mare de insuficiență cardiacă comparativ cu cei fără astfel de medii alimentare în apropierea locuinÈ›elor lor.

Riscul de insuficiență cardiacă a fost mai puternic printre participanÈ›ii fără diplomă de colegiu È™i adulÈ›ii din zonele urbane fără acces la facilități de activitate fizică formală, cum ar fi sălile de gimnastică. Autorii studiului sugerează că îmbunătățirea accesului la medii alimentare mai sănătoase È™i facilități de fitness fizic în zonele urbane, precum È™i ajutorarea mai multor persoane să atingă niveluri mai înalte de educaÈ›ie, ar putea reduce riscul crescut de insuficiență cardiacă legat de opÈ›iunile rapide de masă.

Editorialul însoÈ›itor subliniază necesitatea unor analize mai detaliate în comunitățile cu populaÈ›ii mai diverse din punct de vedere rasial È™i etnic, evidenÈ›iind importanÈ›a mediului alimentar în populaÈ›ia cu risc ridicat de insuficiență cardiacă.

Studiul subliniază importanÈ›a îmbunătățirii mediilor alimentare pentru prevenirea insuficienÈ›ei cardiace È™i notează că sunt necesare mai multe studii, în special evaluând insecuritatea nutriÈ›ională, pentru a spori robusteÈ›ea È™i aplicabilitatea concluziilor acestui studiu.

sursa: News Medical

Data actualizare: 29-02-2024 | creare: 29-02-2024 | Vizite: 392
Bibliografie
Proximity to unhealthy food environments raises heart failure risk, link: https://www.news-medical.net/news/20240227/Proximity-to-unhealthy-food-environments-raises-heart-failure-risk.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Celulele muÈ™chiului cardiac ar putea fi regenerate
  • Suplimentele din suc de sfeclă ar putea fi benefice pentru persoanele cu insuficiență cardiacă
  • Mersul pe jos regulat protejează femeile după menopauză împotriva insuficienÈ›ei cardiace
  •