Liniile directoare ale Societății Europene de Cardiologie pentru pacienții cu insuficiență cardiacă
©
Autor: Domșa Dariana
![Liniile directoare ale Societății Europene de Cardiologie pentru pacienții cu insuficiență cardiacă](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=40010.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Aproximativ 2% dintre adulții din întreaga lume suferă de insuficiență cardiacă. Prevalența crește odată cu vârsta, de la 1% la cei sub 55 de ani la mai mult de 10% la persoanele cu vârsta de peste 70 de ani. În țările dezvoltate, cele mai frecvente cauze sunt bolile coronariene și hipertensiunea arterială. Pacienții cu insuficiență cardiacă au un prognostic slab și o calitate a vieții semnificativ redusă. După diagnostic, pacienții sunt spitalizați o dată pe an în medie și mai mult de jumătate mor în termen de cinci ani.
Insuficiența cardiacă cronică apare atunci când inima își pierde capacitatea de a pompa sânge în mod corespunzător în jurul corpului. În situația în care există suspiciunea de insuficiență cardiacă cronică, liniile directoare recomandă măsurarea nivelului de hormoni produși de inimă (peptide natriuretice). Dacă nivelurile sunt ridicate, acest lucru ar trebui să conducă la recomandarea unei ecocardiograme, pentru a detecta o eventuală problemă cardiacă subiacentă.
Toți pacienții cu insuficiență cardiacă sunt tratați în mod normal cu diuretice pentru a reduce umflarea gleznei. Pentru insuficiența cardiacă cu fracție de ejecție redusă, există multe tratamente medicamentoase care îmbunătățesc supraviețuirea. Liniile directoare recomandă ca toți pacienții să aibă acces la un program multi-profesional de gestionare a bolilor de insuficiență cardiacă pentru a se asigura că insuficiența lor cardiacă este diagnosticată și gestionată corect.
În plus, pacienții cu insuficiență cardiacă ar trebui încurajați să se implice activ în gestionarea stării lor. Îngrijirea de sine include adoptarea unor obiceiuri sănătoase, cum ar fi activitatea fizică, evitarea consumului excesiv de sare, menținerea unei greutăți corporale sănătoase, evitarea consumului excesiv de alcool și evitarea fumatului.
Pacienții cu insuficiență cardiacă prezintă un risc crescut de infecții, care pot agrava simptomele și pot fi un factor precipitant pentru insuficiența cardiacă acută. Liniile directoare prevăd că vaccinarea împotriva gripei, pneumococului și COVID-19 ar trebui luată în considerare la pacienții cu insuficiență cardiacă.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 02-10-2022 | creare: 01-09-2021 | Vizite: 505
Bibliografie
Guidelines on heart failure management, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210827121500.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Tratamentul intensiv al hipertensiunii arteriale poate preveni accidentele vasculare cerebrale la vârstnici
- Polifenolii microbiotei asociați cu dieta mediteraneană îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară
- Impactul dietei asupra sănătății cardiovasculare: o analiză a Asociației Americane a Inimii
- Băuturile îndulcite, asociate cu un risc mai mare de boli de inimă
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Insuficienta cardiaca cls. II modificata in cls. I ?!
- Bunica mea a fost internata ca nu ii scadea tensiunea sub 18...
- Buna ziua! Am 18 ani - diagnostice cardiolog
- Stenoza aortica valvulara stransa
- Probleme respiratorii si insuficienta cardiaca
- Insuficienta cardiaca
- Valve defecte, hipertensiune ciudata, extrasistole, tratament
- Cardiologie
- Inima funcționează doar 20%-30%
- Pericardita