Lemn de cedru

©

Autor:

Aroma de cedru este utilizata in sapunuri si colonii. Datorita ueiului, lemnul este ferit de molii si alte insecte.

Familie: Cupressaceae

Extractie: Distilare din lemn.

Nota parfumului: Baza.

Descriere aromatica: Moale, padure.

Proprietati: Antimicotic, antiseptic, astringent, expectorant, sedativ.

Actiune medicala: Trateaza infectiile respiratorii si urinare; artrita, bronsita, celulita, matreata.

Uz cosmetic: Cedrul actioneaza ca astringent pentru tenurile grase si congestionate. Amelioreaza dermatita si mancarimea.

Actiune emotionala: Cedrul creste rezistenta emotionala, respectul de sine siintegritatea si stabilizeaza emotiile. Sporeste relaxarea prin meditatie, munca intuitiva si amelioreaza stresul, tensiunea, agresiunea si dependenta emotionala.

Combinatii: Bergamot, rozmarin, santal.

Uleiuri asociate: Cedru de Liban (Cedrus Libani) - Acesta este faimosul cedru celebrat de mesopotamieni si alte culturi antice. Fenicienii au devenit bogati controland padurile si construind vase pentru egipteni. Dupa mai mult de o mie de ani de deforestare, nu au mai ramas suficienti copaci pentru distilare.
Cedru algerian (Cedrus atlantica) - uleiul provine din muntii Atlas din Africa de nord. Aroma asemanatoare cu pinul este asemanatoare si cu cea a cedrului de Liban, fiind considerata cea mai buna specie de cedru.
Cedru de Himalaia (Cedrus deodara) - Are o aroma calda, aproape picanta si este cel mai putin toxic dintre uleiurile de cedru.
Tuia (Thuja occidentalis) - Uleiul este distilat din frunze, ramurele si scoarta. Contine o substanta iritanta pentru piele, ce elimina negii. Contine si o ketona neurotoxica, interzisa persoanelor predispuse la crize. Tuia trateaza congestia pelviana, prostata marita, condilomul si infectiile urinare, insa este potential toxic.

Precautii: Evitati in timpul sarcinii. Poate irita pielea sensibila.

Data actualizare: 08-08-2013 | creare: 16-12-2008 | Vizite: 8619
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:
  • Roinita
  • Ghimbir
  • Galbenele
  • Inula