Kisspeptin - eficient la bărbații cu dorință sexuală scăzută

©

Autor:

Kisspeptin - eficient la bărbații cu dorință sexuală scăzută
Un studiu publicat în 2023 în JAMA Network Open a analizat efectele biologice și clinice ale administrării de kisspeptin la bărbați cu tulburare hipoactivă a dorinței sexuale (HSDD).

Tulburarea hipoactivă a dorinței sexuale (HSDD) este una dintre cele mai comune forme de libidou scăzut, care afectează aproximativ 8% dintre bărbați.
Kisspeptin este un neuropeptid ce traversează bariera hematoencefalică și raportat a fi un important activator al sistemului reproductiv

Studiul a inclus 37 de bărbați heterosexuali cu vârsta medie de 37,9 ani și un indice de masă corporală de 24,9.
Bărbații au fost supuși unor perfuzii cu kisspeptin sau placebo și au fost puși să privească secvențe scurte de 20secunde cu conținut sexual alternând cu secvențe fără conținut sexual pentru o perioadă totală de 12 minute, iar la final să vizualizeze un video de 8 minute despre un cuplu heterosexual implicat în activități sexuale.
Au fost evaluați imagistic prin scanări cu rezonanță magnetică funcțională (fMRI) și analiza nivelurilor hormonale din sânge.

Rezultatele au arătat că kisspeptin a crescut activarea cortexului cingulat anterior stâng (ACC) și a girusului frontal mijlociu stâng (MFG), precum și deactivarea parahippocampusului bilateral. De asemenea, kisspeptin a crescut tumescența peniană la stimuli sexuali și a îmbunătățit activitatea creierului la acest tip de stimuli.
Bărbații raportau, de asemenea, un nivel mai mare de fericire și flushing sexual după administrarea de kisspeptin, față de placebo.


Administrarea de kisspeptin a fost bine tolerată și nu a avut un impact clinic asupra ratei cardiace sau a tensiunii arteriale.

Acest studiu sugerează că terapiile pe bază de kisspeptin ar putea fi tratamentul de primă intenție pentru bărbații cu HSDD și dorință sexuală scăzută.

Data actualizare: 08-02-2023 | creare: 08-02-2023 | Vizite: 503
Bibliografie
Mills, E.G. et al. (2023).
Effects of Kisspeptin on Sexual Brain Processing and Penile Tumescence in Men With Hypoactive Sexual Desire Disorder.
JAMA Network Open.
https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2800937
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mi-am pierdut dorința sexuală (cauze, tratament și sfaturi utile)
  • Libidoul crescut
  • Sunt produsele pentru creșterea libidoului eficiente? Ce spun studiile
  •