Inflamația maternă asociată cu tulburări comportamentale la copil
©
Autor: Airinei Camelia
![Inflamația maternă asociată cu tulburări comportamentale la copil](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=45801.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul a constatat că un procent mai mare de copii cu dereglări comportamentale (35%) au fost născuți de mame care au avut infecții prenatale, în comparație cu 28% dintre copiii fără dereglări. Alți factori materni studiați, cum ar fi supraponderalitatea înainte de sarcină, nivelul mai scăzut de educație și fumatul în timpul sarcinii, au fost asociați cu probabilități mai mari de dereglări la copii.
Copiii și adolescenții care aveau un părinte sau un frate cu tulburări de sănătate mintală erau, de asemenea, mai predispuși să experimenteze disfuncții.
Cercetătorii au folosit Chestionarul de Comportament al Copilului (CBCL) pentru a măsura comportamentul agresiv, anxietatea/depresia și problemele de atenție la copii. Aproximativ 13,4% dintre copii și adolescenți în studiu au îndeplinit criteriile pentru Profilul de Disfuncție CBCL. Studiul a inclus 4.595 de participanți (cu vârste între 6-18 ani) de la 18 centre de cercetare ECHO (Environmental influences on Child Health Outcomes) din Statele Unite.
Dr. Jean Frazier de la Universitatea Massachusetts Chan Medical School și Dr. Mike O'Shea de la Universitatea North Carolina at Chapel Hill au condus această cercetare colaborativă, publicată în Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry.
Dr. Frazier subliniază că abordarea factorilor și tratarea condițiilor asociate cu provocările comportamentale pot ajuta la îmbunătățirea rezultatelor pentru acești copii.
sursa: News Medical
Data actualizare: 11-12-2023 | creare: 11-12-2023 | Vizite: 455
Bibliografie
Maternal inflammation risk factors linked to dysregulation in children, link: https://www.news-medical.net/news/20231207/Maternal-inflammation-risk-factors-linked-to-dysregulation-in-children.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Efectele nocive ale stresului în sarcină pot dura o viață
- Expunerea la bacterii bune în timpul sarcinii scade riscul tulburărilor de spectru autist
- Deficiența de vitamina D maternă poate accelera îmbătrânirea epigenetică fetală și afecta sănătatea nou-născuților
- Administrarea de ibuprofen în primele 3 luni de sarcină pot altera fertilitatea fetițelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Chist operat recidivat
- Măsea inflamată după o extracție dar fara durere
- Inflamatie ATM
- Administrare vitamine în perfuzie
- Recomandare - copilas de 1 anisor si 7 luni care nu arata cu degetul si imi cere mana