Ienupar

©

Autor:

Ienuparul (Juniperus communis) este faimos ca fiind ingredientul principal al ginului. A fost folosit ca antiseptic in spitalele franceze pana la cel de-al doilea razboi mondial.

Familie: Cupressaceae

Extractie: Distilare din fructele coapte.

Nota parfumului: Mijloc.

Descriere aromatica: Miros picant, intepator, camforos, proaspat. Din fructe se extrage uleiul decea mai buna calitate, insa se folosesc cateodata si acele, ramurile si fructele distilate pentru a da aroma ginului.

Proprietati: Analgezic, astringent, diuretic, expectorant.

Actiune medicala: Ienuparul este folosit in tratarea arterosclerozei, durerilor reumatice, debilitatii generale si a problemelor precum varice, hemoroizi, retentie de apa si celulita. Este un antiseptic general si urinar, stimuleaza circulatie si creste aciditatea in stomac.

Uz cosmetic: Acnee, aczeme, par gras si matreata.

Actiune emotionala: Ienuparul este benefic pentru extenuare mentala, insomnie si anxietate. Ofera o senzatie de protectie atunci cand cererile celor din jur sunt coplesitoare.

Combinatii: Rasina, levantica, trandafir.

Uleiuri asociate: Ienupar de Virginia (Juniperus virginiana) - Acest ienupar este sursa pentru majoritatea uleiului de ienupar. J. sabina este cea mai toxica specie de ienupar si trebuie evitata.
Gudron de ienupar - Obtinut prin distilarea "destructiva" a radacinilor, proces ce implica arderea lemnului si obtinerea unei smoale folosita pentru ranil einfectate, eczeme si paraziti de piele. Astazi da mancarurilor o aroma de afumat.

Precautii: Nu folositi in timpul sarcinii sau daca aveti probleme de rinichi.

Data actualizare: 08-08-2013 | creare: 15-12-2008 | Vizite: 4350
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:
  • Eucalipt
  • Cajeput
  • Trandafir
  • Roinita