Hidrogeluri biodegradabile ar putea înlocui hidrogelurile pe bază de polimeri, în procesul de creare a senzorilor de monitorizare a ritmului cardiac

©

Autor:

Hidrogeluri biodegradabile ar putea înlocui hidrogelurile pe bază de polimeri, în procesul de creare a senzorilor de monitorizare a ritmului cardiac
Descoperiri recente, realizate de către cercetătorii de la Universitatea din Sussex, ar putea îmbunătății procesul de monitorizare a ritmului cardiac și ar putea aduce importante beneficii pentru mediu. Folosind doar elemente naturale, precum sare gemă, apă și alge marine, cercetătorii au reușit dezvoltarea unor hidrogeluri biodegradabile pentru dispozitivele de detectare a tensiunii.
Studiul are implicații importante în domeniul tehnologiei de monitorizare a sănătății, în special în ceea ce privește dezvoltarea unor dispozitive mai fiabile și mai ecologice. De asemenea, studiul ar putea servi ca un exemplu important de cum pot fi utilizate materiale naturale și durabile pentru a îmbunătăți tehnologia și a proteja mediul în același timp.

Unul dintre principalele beneficii ale hidrogelurilor pe bază de alge este sensibilitatea lor îmbunătățită. Comparativ cu alte substanțe naturale, pot detecta schimbări subtile în tensiunea arterială, ritmul cardiac și alte semne vitale, ceea ce face ca dispozitivele de monitorizare să fie mult mai precise și fiabile. În plus, hidrogelurile pe bază de alge biodegradabile sunt mai prietenoase cu mediul și se pot descompune mai ușor, după ce nu mai sunt necesare.

„Unul dintre cele mai interesante aspecte ale conceputului dezvoltat este că acum avem un senzor complet biodegradabil, cu o eficacitate ridicată. Producția în masă a tehnologiei sanitare nedurabile pe bază de cauciuc și plastic ar putea, în mod ironic, să prezinte un risc important pentru sănătatea umană, prin microplasticele care se scurg în sursele de apă pe măsură ce se degradează”, a declarat unul dintre autori, Conor Boland, lector de fizica materialelor la Școala de Științe Matematice și Fizice din cadrul Universității din Sussex.

sursa: Science Daily
foto: University of Sussex

Data actualizare: 13-03-2023 | creare: 13-03-2023 | Vizite: 224
Bibliografie
Edible electronics: How a seaweed second skin could transform health and fitness sensor tech, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/03/230302073253.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: