Ghimbir - Zingiber officinale
©
Autor: Redacția ROmedic
Denumire stiintifica: Zingiber officinale
Denumire populara: ghimbir
Partile utilizate: Radacina.
Actiune: Stimulent, carminativ (care favorizeaza expulzarea gazelor intestinale), antispastic, irita pielea, diaforetic (provoaca transpiratia), stimuleaza menstruatia.
Indicatii terapeutice: Ghimbirul poate fi utilizat ca stimulator pentru circulatia periferica. In stari febrile, ghimbirul are actiune diaforetica, provocand transpiratia. Ca gargara, poate ameliora durerile din gat. Extern, reprezinta o baza pentru tratarea fibrozitelor si a luxatiilor. Ghimbirul este folosit in lumea intreaga pentru efectul carminativ. In tarile cu clima fierbinte si umeda precum India, aceasta planta este consumata in fiecare zi, pentru a combate problemele de indigestie. Nu este consumat doar datorita aromei, ci si pentru efectele antioxidante si antimicrobiene necesare pentru conservarea mancarurilor.
Preparare si administrare: Infuzie - se toarna o cana de apa fierbinte peste 1 lingurita de radacina proaspata si se lasa la infuzat 5 min. Se bea de cate ori se doreste. Decoct - daca se foloseste radacina uscata, se pune 1 lingurita si jumatate la cana de apa. Se fierbe usor 5-10 min. Se bea oricand este nevoie.
Denumire populara: ghimbir
Partile utilizate: Radacina.
Actiune: Stimulent, carminativ (care favorizeaza expulzarea gazelor intestinale), antispastic, irita pielea, diaforetic (provoaca transpiratia), stimuleaza menstruatia.
Indicatii terapeutice: Ghimbirul poate fi utilizat ca stimulator pentru circulatia periferica. In stari febrile, ghimbirul are actiune diaforetica, provocand transpiratia. Ca gargara, poate ameliora durerile din gat. Extern, reprezinta o baza pentru tratarea fibrozitelor si a luxatiilor. Ghimbirul este folosit in lumea intreaga pentru efectul carminativ. In tarile cu clima fierbinte si umeda precum India, aceasta planta este consumata in fiecare zi, pentru a combate problemele de indigestie. Nu este consumat doar datorita aromei, ci si pentru efectele antioxidante si antimicrobiene necesare pentru conservarea mancarurilor.
Preparare si administrare: Infuzie - se toarna o cana de apa fierbinte peste 1 lingurita de radacina proaspata si se lasa la infuzat 5 min. Se bea de cate ori se doreste. Decoct - daca se foloseste radacina uscata, se pune 1 lingurita si jumatate la cana de apa. Se fierbe usor 5-10 min. Se bea oricand este nevoie.
Data actualizare: 11-03-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 3510
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Forumul Tratamente eficiente:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Helicobacter vs Sulforaphane
- Tratament naturist care a functionat
- Adenocarcinom de colon
- Cum mi-am tratat eu acneea, cu ajutorul produsului Clearogen, după câţiva ani de coşmar!
- Compatibilitate Derma Magic - Brevoxyl? Raspuns URGENT, va rog!
- Argila albastra de Raciu, un medicament natural exceptional
- Mărul-lupului, poate cea mai puternică plantă medicinală din România
- Tratament naturist eficient pt detoxifierea organismului
- Vitex Agnus Castus, un miracol pentru sistemul hormonal feminin, dar nu numai
- Mierea de Manuka- antibiotic natural- trateaza infectiile