vreau sa scap de tuberculoza, va rog ajutati-ma!
buna sunt criss, am 25 de ani si de 4 luni am fost depistata cu tbc, sputa pozitiva, am stat in spital 2 luni, m-am negativat, si acum sunt pe tratament profilactit 3/7 ! as vrea sa iau pe langa medicamentele ceva natural si am citit ca ar fi bun:goldenseal, iarba de mare cordiceps! eu am in familia mea inca 2 copii, care iau si ei izoniazida, dar sotului meu nu i-a dat nimic din pacate, as dori sa stiu ce medicamente ar fi bune sa il protejez sa nu cumva boala sa il prinda si pe el! acuma in paralel cu medicamentele de baza iau ulei esential de oregano si imunogrip! va rog daca stiti ceva despre medicamentele mentionate mai sus, sau altceva care da rezultate foarte bune sa ma ajutati, sunt ingrozita de aceasta boala ca ar putea reveni pe neasteptate! multumesc!
4 comentarii
Simplu, din ce spui tu acolo esti pe drumul cel bun. Termina tratamentul si o sa scapi. Stiu ca ti-e frica de o recidiva, tuturor celor care am avut vreodata boala asta ne e. Dar trebuie sa stii ca recidivele sunt foarte rare in cazul unui tratament corect - pe studii serioase, sunt masurate la 1-2 %. Iar in cazul procentelor astea, recidiva coreleaza bine cu un tratament aiurea, absorbtie proasta a medicamentelor, alte comorbiditati.
In primul an dupa tratament sa te feresti de tot ceea ce ti-ar putea slabi sistemul imunitar - cure de slabire, stress, nopti pierdute. Spun primul an, pentru ca, statistic vorbind, 90% din recidive apar in primul an. Eu spre exemplu, la recomandarea doctorului care m-a tratat am luat primavara si toamna Immurin (e o minune de supliment alimentar, se gaseste in farmacii). Nu stiu cat de bun e, dar de 2 ani de cand am terminat tratamentul nici macar o raceala nu s-a lipit de mine. Si nu am stat in glogul de cristal.
Vezi, de asemenea, ca majoritatea "recidivelor", mai ales in tari cu rata mare a tuberculozei (cum e si minunata Romanie) sunt de fapt reinfectari. De asta, cel putin pana nu apare un vaccin serios (si va mai dura, candidati sunt ceva, dar de abia prin fazele 1 si 2 ale testelor clinice) nu iti poate garanta nimeni ca o sa scapi. Te feresti cum poti.
Cele bune!
P.S.1 Daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere.
P.S.2 Sotului nu i-a dat nimic ca n-a fost cazul, probabil. Copiilor le-a dat tratament preventiv, tocmai pentru ca is mult mai sensibil ca adultii (sistem iminitar mai slab, alte astea).
In primul an dupa tratament sa te feresti de tot ceea ce ti-ar putea slabi sistemul imunitar - cure de slabire, stress, nopti pierdute. Spun primul an, pentru ca, statistic vorbind, 90% din recidive apar in primul an. Eu spre exemplu, la recomandarea doctorului care m-a tratat am luat primavara si toamna Immurin (e o minune de supliment alimentar, se gaseste in farmacii). Nu stiu cat de bun e, dar de 2 ani de cand am terminat tratamentul nici macar o raceala nu s-a lipit de mine. Si nu am stat in glogul de cristal.
Vezi, de asemenea, ca majoritatea "recidivelor", mai ales in tari cu rata mare a tuberculozei (cum e si minunata Romanie) sunt de fapt reinfectari. De asta, cel putin pana nu apare un vaccin serios (si va mai dura, candidati sunt ceva, dar de abia prin fazele 1 si 2 ale testelor clinice) nu iti poate garanta nimeni ca o sa scapi. Te feresti cum poti.
Cele bune!
P.S.1 Daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere.
P.S.2 Sotului nu i-a dat nimic ca n-a fost cazul, probabil. Copiilor le-a dat tratament preventiv, tocmai pentru ca is mult mai sensibil ca adultii (sistem iminitar mai slab, alte astea).
da am nelamuriri cum ar fi:
1.ce fac daca ma racesc(am inteles ca antibiotic nu este voie sa iei)
2.ce inseamna efort redus:adica pot plimba cainele?face curatenie..cand fac efort ma doare in spate este normal?
3. ce ma supara cel mai tare este ca daca ies afara din casa, in urmatoarea dimineata deja am senzatie de raceala :(
este voie sa merg la mare de ex vara ce vine? pentru ca in ianuarie termin tratamentul! vine iarna, ma gandesc cat pot sta afara?am 2copilasi care in special cel mic trebuie plimbat, tinut in brate (are 14kg) si ma obosesc! de exemplu acuma trebuie sa merg la o nunta, pot dansa?pff cred ca am prea multe intrebari! mersi oricum pentru raspunsuri!
1.ce fac daca ma racesc(am inteles ca antibiotic nu este voie sa iei)
2.ce inseamna efort redus:adica pot plimba cainele?face curatenie..cand fac efort ma doare in spate este normal?
3. ce ma supara cel mai tare este ca daca ies afara din casa, in urmatoarea dimineata deja am senzatie de raceala :(
este voie sa merg la mare de ex vara ce vine? pentru ca in ianuarie termin tratamentul! vine iarna, ma gandesc cat pot sta afara?am 2copilasi care in special cel mic trebuie plimbat, tinut in brate (are 14kg) si ma obosesc! de exemplu acuma trebuie sa merg la o nunta, pot dansa?pff cred ca am prea multe intrebari! mersi oricum pentru raspunsuri!
salutari:
1. daca racesti iei tratament. cum sa n-ai voie sa iei antibiotic? si de ce ai lua antibiotic in raceala? oricum cat timp iei tratamentul nu cred se se lipeasca vreo infectie bacteriana de tine (la cat de plina esti de antiobiotic). daca racesti (astia is virusi, n-are efect tratamentul pt. tb asupra lor) mergi la medic, iei profilactice si astepti sa treaca.
2. evident ca poti face ce aia zis tu. la efort e mai complicat, depinde de leziunile avute. daca ai avut un infiltrat e una, daca ai avut mai multe caverne e alta. ideea e ca efortul excesiv poate duce la hemoptizie. dupa ce te vindeci insa, poti sa mergi si la maraton, daca nu ai sechele pulmonare majore.
3. aici cred ca e pe fond psihic. o sa treaca in timp.
4. la mare? eu zic ca da, dar intreba doctorul. depinde de leziunile avute, poti face hemoptizie daca stai la soare. acum, eu am fost si tot ca tine am terminat tratamentul, prin iarna.
5. danseaza cat vrei, nu-i bai =))) banuiesc ca nu dansezi numai kazaciok toata noaptea, nu?
1. daca racesti iei tratament. cum sa n-ai voie sa iei antibiotic? si de ce ai lua antibiotic in raceala? oricum cat timp iei tratamentul nu cred se se lipeasca vreo infectie bacteriana de tine (la cat de plina esti de antiobiotic). daca racesti (astia is virusi, n-are efect tratamentul pt. tb asupra lor) mergi la medic, iei profilactice si astepti sa treaca.
2. evident ca poti face ce aia zis tu. la efort e mai complicat, depinde de leziunile avute. daca ai avut un infiltrat e una, daca ai avut mai multe caverne e alta. ideea e ca efortul excesiv poate duce la hemoptizie. dupa ce te vindeci insa, poti sa mergi si la maraton, daca nu ai sechele pulmonare majore.
3. aici cred ca e pe fond psihic. o sa treaca in timp.
4. la mare? eu zic ca da, dar intreba doctorul. depinde de leziunile avute, poti face hemoptizie daca stai la soare. acum, eu am fost si tot ca tine am terminat tratamentul, prin iarna.
5. danseaza cat vrei, nu-i bai =))) banuiesc ca nu dansezi numai kazaciok toata noaptea, nu?
Ce simptome ati avut pana sa aflati ca aveti tbc?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Un coleg de servici are TBC. Sunt ingrijorat.
- 1TBC pulmonar
- 2TBC pulmonar
- 2Cai de transmitere TBC
- 5suspecta de tbc... testul idr
- 3Are vreo legatura tratamentul tbc cu starea de disconfort din urechi?
- 3la gradinita este un copil cu TBC... cum ar trebui procedat?
- 3Este TBC?
- 10TBC de la mama la copil
- 4sinerdolul si isoniazida
- 7tratament pentru gat
- 2Bolnav de TBC si problema cu inima
- 1TBC la gradinita
- 2Interpretare analize
- 1TBC pulmonar, lipsa sputa la control
- 1sportiva de performanta si iau tratament pentru Tuberculoza
- 1TBC
- 2Tbc
Mai multe informații despre: Tuberculoza TBC