Vreau sa ma las de fumat.

buna...eu am 18 ani si fumez de la varsta de 16...am facut un pariu ca de pe data de 8 ianuarie 2010 ma voi lasa de fumat...sincer simt ca o iau razna...voi cum a-ti reusit?

am renuntat de 2 luni :)) totusi e foarte greu te simti de parca ai avea un handicap.in intervalul asta am tras 2 fumuri si era sa pic din picioare. inca mai lupt cu nicotina dar sa stiti k ambitia este arma cea mai buna. bafta tuturor. si era sa uit: sa stiti k se simte la buzunar foarte mult :)))))

fratilor eu fumez doar de 4 ani si din greseala am reusit sa ma las de tigari sa va zic poate va ajuta :
am mers la magazin si am luat 2 pachete de tigari cele mai rele {ex: capital} am mers acasa si m-am pus sa fumez la greu.cam in 3 ore leam fumat pe toate, m-am pus in pat sa dorm si mia fost umpik rau, iar a 2a zi tigarile imi displaceau si nu mai imi venea sa fumez.sper sa va ajute
.Dar cea mai buna metoda de a te lasa de tigari este sa ai vointa si sa zici :DE ACUM NU MAI FUMEZ!!!
am mers la magazin si am luat 2 pachete de tigari cele mai rele {ex: capital} am mers acasa si m-am pus sa fumez la greu.cam in 3 ore leam fumat pe toate, m-am pus in pat sa dorm si mia fost umpik rau, iar a 2a zi tigarile imi displaceau si nu mai imi venea sa fumez.sper sa va ajute
.Dar cea mai buna metoda de a te lasa de tigari este sa ai vointa si sa zici :DE ACUM NU MAI FUMEZ!!!

buna, sunt lidia si vreau sa va spun ca a trecut o luna si jumatate de cand nu mai fumez.Succes si voua!

salut sunt cam mic de varsta an comparatie cu voi am duar 23 de ani dar am facut prostia sa ma apuc de fumat de la o varsta destul de frageda si regret maxim.maxim am spuss!!!de la 12 ani am avut primul meu pachet de tigarii si lam fumat pe tot in vreo 4-5 ore am zacut o saptamana parintii sau speriat dar iam calmat cat a treuit sa nu ma duca la doctor. dupa aceea saptamana de groaza am mai facut o prostie ca sa nu ies din gasca mea de atunci m-am apucat iar de fumat !! acum fumez 2 pachete pe zi si simnt ca nu mai pot asa vreau sa fac pasul cel mare AJUTORUL vostru miar prinde bine acum mersii scuze greselilee probleme tastatura!!!!!!VA FI BINEEEEE !VOM ANVINGEEEE!!!!

Vroiam din Tot sulfetul sa ma las de fumat..dar ca si majoritatea fumatorilor esuam foarte repede, tot ziceam, lasa ca de pe 1 ianuarie nu mai fumez, tot asa pana cand, intr-o zi am gasit cartea "In-Sfarist-Nefumator de Allen Carr", am citit cartea in aproximativ 5 zile (...in unele zile chiar nu am citit deloc) si va spun cu Mandire ca am devenit Nefumator!!, atunci m-am gandit ca daca eu m-am lasat de fumat, trebuie sa se lase si prietenii mei, am facut cadou cartea la 5 dintre ei, si toti 5 s-au lasat de Fumat!!...Deci nu mai stati pe ganduri si citit cartea, rata de Succes este de 90%.95%..de a te lasa de fumat,..M-am lasat de aproximativ 2 luni, dar..!!Credeti-ma ca nu am nicio pofta de tigara :dimineata, dupa ce mananc, sau la cafea( imi beau cafeaua fara a simti vreo pofta de tigara!!)
mult succes! Dragosh
mult succes! Dragosh

Au trecut doi ani de cand incepeam topicul asta...recunosc ca nu am mai incercat nimic...dar se cam apropie momentul de final. Am putea considera topicul asta un fel de asociatia gen " Ma numesc Cristina si fumez "...Dragosh..cand ai citit cartea ? de unde ai cumparat-o? si de cat timp te-ai lasat de fumat?

buna. m-am lasat de fumat de o luna dar durerea mea e ca desi pt mine a fost usor fiica mea si sotul continua sa fumeze. dupa doua saptamani dupa ce m-am lasat am citit si cartea lui allen carr.
SUPER SUPER SI FOARTE BUNA. DAR EXISTA O SINGURA CONDITIE DACA O CITESTI TREBUIE SA-TI DORESTI CU ADEVARAT SA NU MAI FUMEZI ALTMITERI NU ARE ROST SA O CITESTI. cred ca asta e cel mai greu sa incerci sa convingi pe cineva sa-si doreasca sa o citeasca. nu incerca sa obligi pe nimeni si nici sa o citesti din obligatie. pt akua3y suntem de o seama si credema ca stiu ce simti dar citeste cartea cu convingerea ca iti doresti sa renunti la tigara si sunt sigura ca o sa reusesti. o gasesti pe nett nu trebuie sa dai nici un ban o poti citi asa cum am facut eu intr-o zii. sigur are efect dar numai daca iti doresti. mult noroc si
SUPER SUPER SI FOARTE BUNA. DAR EXISTA O SINGURA CONDITIE DACA O CITESTI TREBUIE SA-TI DORESTI CU ADEVARAT SA NU MAI FUMEZI ALTMITERI NU ARE ROST SA O CITESTI. cred ca asta e cel mai greu sa incerci sa convingi pe cineva sa-si doreasca sa o citeasca. nu incerca sa obligi pe nimeni si nici sa o citesti din obligatie. pt akua3y suntem de o seama si credema ca stiu ce simti dar citeste cartea cu convingerea ca iti doresti sa renunti la tigara si sunt sigura ca o sa reusesti. o gasesti pe nett nu trebuie sa dai nici un ban o poti citi asa cum am facut eu intr-o zii. sigur are efect dar numai daca iti doresti. mult noroc si

Nu o sa pot sa va ajut decat prin socializare "LIVE". Realitatea este ca probabil o sa par ciudat cand o sa spun unele lucruri, dar in functie de cum o sa tratati ceea ce o sa va zic va determina felul in care veti privi fumatul. -* ( Moise Alexandru)
(*modificat de administrator)
(*modificat de administrator)

mikka, chiar da rezultate cartea asta?ca eu am avut-o in casa 3 luni, acum a luat-o prietenul meu cu el pe mare, dar nu am citit nici macar o pagina.daca e asa buna cum zici am sa o citesc imediat ce imi intra iar in mana dar pana atunci trebuie sa astept 5 luni.

Si eu am fumat aproximativ 17 ani.am inceput de la o varsta frageda ( 15 ani ).iar acum am deja 2 ani de cand nu mai pun tigara in gura.Cum am reusit ?.cu aproximativ 7 plasturi de Nicorette si multa multa vointa.acum nu as mai lua o tigara pt nimic in lume.

buna. am revenit cu un mesaj am 6 luni de cand m-am lasat de fumat si sunt foarte ok. aviz domnisoarelor si doamnelor, fumatul imbatraneste foarte tare tenul si nu mai zic de voce, eu ma simt foarte bine nu numai ca nu mai tusesc dar toata lumea zice ca m-am schimbat si la fata. am fost fumatoare 22 de ani deci nu vb in necunostinta de cauza. cartea lui allen carr chiar e miraculoasa dar cel mai greu e sa gasesti un fumator care sa si vrea sa o citeasca. plasturi.tigari electronice si alte chesti sunt doar un fel de a te face sa cumperi niste produse care nu te ajuta decat le ingroasa conturile celor ce le vand e singurul adevar, poate unii ma vor contrazice dar sunt sigura ca cei care le vand nu imi vor da dreptate. recomand cartea din tot sufletul si retineti este GRATIS. deci un sfat citeste-o doar daca vrei din tot sufletul sa te lasi. MULT SUCCES

Salut, ma numesc horia si am reusit sa ma las de fumat. Am aflat intamplator ca exista tigari care sa te faca sa te lasi de fumat... Intreba-ti la orice farmacie de "tigari medicinale" nu contin nicotina si te ajuta sa iti pastrezi tot "ritualul" fumatului. Adica te joci cu tigara, scrumezi, scoti fum, cerculete etc. Pachetul costa cam 15-16 lei si vine si cu indicatii. La mine a functionat... Succes!!!

cum pot sa ma las de fumat daca nu am vointa nupot sta decat jumate de zifara sa fumez.

Eu m-am lasat de aproape 3 ani dupa ce am citit cartea lui Allen Carr - In sfarsit, nefumator. Pentru cei interesati, am cateva exemplare pe care vi le pot oferi.

buna.!
si eu m-am lasat de fumat.am citit o carte si m-a ajutat foarte mult., , In sfarsit nefumator de Allen Carr-
reusesti, fara plasture si orice alte medicamente.bafta;)
si eu m-am lasat de fumat.am citit o carte si m-a ajutat foarte mult., , In sfarsit nefumator de Allen Carr-
reusesti, fara plasture si orice alte medicamente.bafta;)

Celor care au intrat in contact cu emtoda Allen Carr, le putem spune ca ea este acum disponibila si in Romania, prin intermediul sesiunilor de terapie, organizate saptamanal la Clinica Allen Carr din Bucuresti. Aici, oamenii vin fumatori si pleaca, 6 ore mai tarziu, nefumatori.
Pe site-ul oficial gasiti toate detaliile despre metoda si despre sesiuni.
Pentru cei care nu stiu, metoda Allen Carr de renuntare la fumat se bazeaza exclusiv pe argumente rationale, logice si de bun simt, prin care se inlatura rand pe rand temerile fumatorilor in privinta lasatului de fumat. Nu se folosesc adjuvanti de niciun fel, nici produse cu nicotina (plasturi, gume etc.), nici medicamente, spray-uri, tigari medicinale sau electronice si nici macar propria vointa. E nevoie doar de ratiune.
In sesiune se darama toate miturile populare care invaluie fumatul, asa incat oamenii pleaca fara sa-si mai doreasca sa fumeze.
Metoda are o rata de success de 90% si transforma lasatul de fumat intr-o experienta placuta:
- Fara sevraj
- Fara kilograme in plus
- Fara spaime
In plus, nu aveti nimic de pierdut, intrucat garantia unica Allen Carr promite restituirea completa a banilor in cazul unui insucces. Iar dupa sesiune, oamenii au posibiltiatea de a contacta oricand terapeutul, pentru suport.
Pe site gasiti datele de contact si multe informatii legate de la metoda. Va stam la dispozitie.
Pe site-ul oficial gasiti toate detaliile despre metoda si despre sesiuni.
Pentru cei care nu stiu, metoda Allen Carr de renuntare la fumat se bazeaza exclusiv pe argumente rationale, logice si de bun simt, prin care se inlatura rand pe rand temerile fumatorilor in privinta lasatului de fumat. Nu se folosesc adjuvanti de niciun fel, nici produse cu nicotina (plasturi, gume etc.), nici medicamente, spray-uri, tigari medicinale sau electronice si nici macar propria vointa. E nevoie doar de ratiune.
In sesiune se darama toate miturile populare care invaluie fumatul, asa incat oamenii pleaca fara sa-si mai doreasca sa fumeze.
Metoda are o rata de success de 90% si transforma lasatul de fumat intr-o experienta placuta:
- Fara sevraj
- Fara kilograme in plus
- Fara spaime
In plus, nu aveti nimic de pierdut, intrucat garantia unica Allen Carr promite restituirea completa a banilor in cazul unui insucces. Iar dupa sesiune, oamenii au posibiltiatea de a contacta oricand terapeutul, pentru suport.
Pe site gasiti datele de contact si multe informatii legate de la metoda. Va stam la dispozitie.

Incearca cu tigari electronice, e o optiune destul de buna si ieftina si daca vrei cu adevarat reusesti, sunt multe site-uri care vand dastea dar eu am luat de la asta lichidetigari.ro or mai fii si altii, vezi unde e cel mai convenabil.

Update important : am 3 ani si vreo cateva luni de cand nu mai fumez si nici nu mai vreau si nici nu am sa mai fumez :) se poate, a fost foarte simplu ( nu am plans dupa fumat, nu m-am chinuit : se numeste constientizare. Allen Carr e ok - te ajuta. Cel mai bine este sa lucrezi la perceptie: fumatul nu te face sa arati mai bine, sa pari mai sigur pe tine, mai sexi, mai puternic. Fumatul este dovada unei slabiciuni. Este un drog, o dependenta. Fiecare pachet de tigari iti poate modifica o gena, producandu-ti o mutatie care in timp poate duce la boala. Fumatul este un factor de risc intr-o multitudine de patologii. Aici un infografic foarte dragut: http://www.romedic.ro/fumatul-si-renuntarea-la-fumat-0C774. Bafta!
a..si daca te-ai lasat, nu mai trage niciun fum, pentru ca odata dependenta reinstalata creierul tau va gandi diferit! :)
a..si daca te-ai lasat, nu mai trage niciun fum, pentru ca odata dependenta reinstalata creierul tau va gandi diferit! :)

O prima sesiune daca vrei sa te lasi de fumat. Iei o coala de hartie si un creion. Vei scrie sus pe aceasta coala urmatorul titlu: FUMATUL(pe care il subliniezi). Imparti apoi pe verticala foaia in doua. In partea stanga treci ca subtitlu AVANTAJE, iar in partea dreapta DEZAVANTAJE. Sub fiecare din aceste subtitluri cu liniute scrii unul sub altul avantaje, dezavantaje. Cand ai terminat de scris tragi o linie orizontala sub fiecare rubrica. Urmeaza un moment de meditatie...

Chiar ai nevoie de o vointa de fier si de o motivatie foarte mare ca sa renunti la tigari. Cunosc persoane care nu au reusit sa elimine tigarile desi au incercat. Parerea mea e ca merita incercat orice metoda potential ajutatoare pentru asa ceva.

Metoda usoara Allen Carr e cea mai buna metoda care o poti avea si cea mai usoara.. recomand de o saptamana m-am lasat si deja nu mai simt nicio dorinta de a fuma :P
gasiti cartea pe net in format pdf
gasiti cartea pe net in format pdf

Am 8 zile de cind nu am fumat.Fumam de 20de ani un pachet jumate la zi si in ultimul timp nu ma simteam prea bine.Am o stare generala proasta nu imi gasesc locul nicaieri si am impresia ca nu apartin acestei lumi.Imi vine sa pling fara motiv si sunt apatica.Nici fiica mea de 6 anisori nu imi aduce zimbetul pe buze si totusi nu mai vreau sa fumez.Ceva sfaturi?

Buna seara!
Am sa ma refer la ultimul dvs. mesaj "Va multumesc pt sfaturile voastre dar tot ce pot spune este ca totul tine de VOINTA indiferent ce metode ai folosi trebuie sa-ti doresti cu adevarat sa te lasi de fumat. Din pacate, eu nu sunt invingatore, inca, in razboiul asta."
Cum vi s-ar parea daca ati afla ca fumatul nu este problema dvs., ci rezultatul unei situatii de viata? Cum ar fi daca ati sti ca, intr-adevar, vointa este necesara, dar nu si suficienta? V-ar ajuta aceste lucruri? Si, daca ati sti ca prin psihoterapie situatia dvs. se poate rezolva, ce ati face?
Cu respect,
Cristina Cojocaru
Am sa ma refer la ultimul dvs. mesaj "Va multumesc pt sfaturile voastre dar tot ce pot spune este ca totul tine de VOINTA indiferent ce metode ai folosi trebuie sa-ti doresti cu adevarat sa te lasi de fumat. Din pacate, eu nu sunt invingatore, inca, in razboiul asta."
Cum vi s-ar parea daca ati afla ca fumatul nu este problema dvs., ci rezultatul unei situatii de viata? Cum ar fi daca ati sti ca, intr-adevar, vointa este necesara, dar nu si suficienta? V-ar ajuta aceste lucruri? Si, daca ati sti ca prin psihoterapie situatia dvs. se poate rezolva, ce ati face?
Cu respect,
Cristina Cojocaru

Renuntarea la tigari nu e un lucru chiar atat de usor. E nevoie de multa vointa pentru a ajunge sa nu mai fumezi deloc. Poate ca o renuntare treptata ar fi mai indicata, pentru ca organismul sa nu fie nevoit sa isi produca schimbari majore bruste. Pe piata exista tot felul de optiuni, de la plasturi, tigari electronice sau diverse suplimente pe baza de plante.

Angela, dacă ai fi avut cunoştinţe de psihologie cognitiv-comportamentală, ai fi ştiu că multe cazuri ale dependenţei de fumat, nu sunt din cauză că subiecţii în cauză fac asta de plăcere, ci este un inhibant al stresului şi neliniştii, deci nu este atât de uşor să te laşi de fumat cum crezi, îţi spun asta din experienţa mea, dacă nu fumam nu puteam să mă liniştesc, dar m-am rugat Domnului Isus, ştiu că este un site exclusiv problemelor medicale, şi îmi cer scuze moderatorilor că încalc regulamentul, dar El m-a ajutat să mă las de fumat imediat ce m-am rugat, asta nu înseamnă că nu trebuie să te.înfrânezi uneori, dar El te poate ajuta.

Au trecut 5 ani de cand m-am lasat de fumat, fara sa mai am o singura zi dorinta de a trage macar un fum. Yeah!
Va recomand un Ted aici : https://www.ted.com/talks/judson_brewer_a_simple_way_to_break_a_bad_habit
Si aplicatia : Craving to quit.
Se pare ca ati avea un avantaj daca :
1. ati fi atenti cand fumati ce simtiti. Ce gust are fumul? Cum miroase? Cum arati cand fumati? Cum arata tigara? Scrumul ? etc (adica ati fuma deplin constienti de ceea ce simtiti si faceti)
2. Dupa ce constientizati ca de fapt fumati pentru ca sunteti dependent si nu pentru ca e bun, frumos, sanatos... incercati sa va oferiti o recompensa ori de cate ori ati vrea sa trageti un fum si nu o faceti (va vine ideea sa trageti un fum, in loc sa aprindeti o tigara, va abtineti si va simtiti bine si apoi repetati pana cand va veti simti bine ori de cate ori veti dori sa fumati si nu o veti face - un soi de programare inversa a creierului...Cel mai bine ascultati Ted-ul)
Va recomand un Ted aici : https://www.ted.com/talks/judson_brewer_a_simple_way_to_break_a_bad_habit
Si aplicatia : Craving to quit.
Se pare ca ati avea un avantaj daca :
1. ati fi atenti cand fumati ce simtiti. Ce gust are fumul? Cum miroase? Cum arati cand fumati? Cum arata tigara? Scrumul ? etc (adica ati fuma deplin constienti de ceea ce simtiti si faceti)
2. Dupa ce constientizati ca de fapt fumati pentru ca sunteti dependent si nu pentru ca e bun, frumos, sanatos... incercati sa va oferiti o recompensa ori de cate ori ati vrea sa trageti un fum si nu o faceti (va vine ideea sa trageti un fum, in loc sa aprindeti o tigara, va abtineti si va simtiti bine si apoi repetati pana cand va veti simti bine ori de cate ori veti dori sa fumati si nu o veti face - un soi de programare inversa a creierului...Cel mai bine ascultati Ted-ul)

Eu îți recomand să te duci urgent la un medic pneumolog care să-ți facă o evaluare amănunțită a stării tale de sănătate.În funcție de rezultate îți va spune ce este de făcut mai departe.
De asemenea, cumpără de la o librărie online o carte despre combaterea fumatului (conține foarte multe sfaturi despre cum să te laşi de fumat);deoarece în librăriile din oraş oferta de carte este destul de săracă, datorită faptului că aceste cărți despre fumat se vând bine.
Îți urez multă sănătate şi mult succes în lupta împotriva viciului tău !
De asemenea, cumpără de la o librărie online o carte despre combaterea fumatului (conține foarte multe sfaturi despre cum să te laşi de fumat);deoarece în librăriile din oraş oferta de carte este destul de săracă, datorită faptului că aceste cărți despre fumat se vând bine.
Îți urez multă sănătate şi mult succes în lupta împotriva viciului tău !

Buna ziua. A aparut un canal youtube pentrua ghida oamenii care vor sa se lase de fumat. Se numeste dincolo de fum. Am gasit raspunsuri la unele intrebari ale mele legate de tigara.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5renuntare la tutun
- 24anxietate si dependenta de fumat
- 4fumez de mai bine de un an.. e posibil sa am cancer?
- 6ochi rosi, inflamati, care lacrimeaza. Fumul e de vina?
- 5Probleme cu tensiunea (cred)
- 3erectie slaba, fumatul (1 pachet pe zi)
- 3tuse tabacica?.
- 12carnita glanda salivara.poate paranoia
- 3infectia de la masea are vreo legatura cu cea din gat?
- 4Buna vreau sa-mi raspundeti pentru prietena mea e GRAV
- 32Experienta mea cu tigara electronica E-Cigarete
- 2Disfunctie erectila?!
- 4Astept un sprijin.
- 4dureri picioare (gambe)
- 6Cum scap de depresie?
- 6Probleme cu gatul, posibil de la fumat
- 1alcool si tutun
- 9Cum sa scap de fumat?
- 0Scuipat dimineata
Mai multe informații despre: Renuntarea la fumat Fumatul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: