Volet occipital

08-04-2009
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
Ce înseamnă volet ?
7 comentarii
0
08-04-2009, ora 20:34
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Este o tehnica chirurgicala
0
08-04-2009, ora 21:22
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Voletul nu este o tehnica chirurgicala, volet [ din franceza, volet] reprezinta acea portiune de os desprinsa, rupta, fracturata ca urmare a unui traumatism violent si care devine mobila, miscandu-se independent de oasele din jur.Voletul occipital se produce cand cineva primeste o lovitura puternica in partea posterioara a capului.
0
09-04-2009, ora 16:11
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
Dar după o operaţie în zona occipitală de ce nu se mai pune osul la loc? Întotdeauna rămâne după o operaţie în zona occipitală, un volet?
0
09-04-2009, ora 18:19
Dr. Balcan Anisoara
Dr. Balcan Anisoara
In timpul operatiei acel fragment de os se fixeaza la loc; deci voletul ramane dar este fixat pentru a face corp comun cu placa osoasa din jur.Depinde de situatie, de la caz la caz..Cele mai multe relatii le poate da medicul care s-a ocupat de cazul de care esti direct interesat.
0
09-04-2009, ora 18:57
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
Mulţumesc frumos pentru răspuns. Vă rog foarte mult explicaţi-mi şi mie ce înseamnă că un chist are EFECT DE MASĂ asupra emisferei stângi a creierului. Ce înseamnă efect de masă? Însemnă compresare sau ce ? Vă mulţumesc din suflet!
0
11-04-2009, ora 07:55
Dr. Balcan Anisoara
Dr. Balcan Anisoara
Prin prezenta, marimea chistului, pozitia lui, este afectata intreaga masa cerebrala din emisfera stanga ; deci si prin compresie.E ca o piatra aruncata in apa ; produce unde ce ajung pana la mal.Numai bine!
0
22-04-2009, ora 16:48
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
Vă sunt recunoscător din suflet pentru răspuns. Mi se pare foarte clar şi ilustrativ ceea ce mi-aţi explicat despre ceea ce însemnă efect de masă. Sunt terminat...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.