Volet occipital
7 comentarii

Voletul nu este o tehnica chirurgicala, volet [ din franceza, volet] reprezinta acea portiune de os desprinsa, rupta, fracturata ca urmare a unui traumatism violent si care devine mobila, miscandu-se independent de oasele din jur.Voletul occipital se produce cand cineva primeste o lovitura puternica in partea posterioara a capului.

Dar după o operaţie în zona occipitală de ce nu se mai pune osul la loc? Întotdeauna rămâne după o operaţie în zona occipitală, un volet?

In timpul operatiei acel fragment de os se fixeaza la loc; deci voletul ramane dar este fixat pentru a face corp comun cu placa osoasa din jur.Depinde de situatie, de la caz la caz..Cele mai multe relatii le poate da medicul care s-a ocupat de cazul de care esti direct interesat.

Mulţumesc frumos pentru răspuns. Vă rog foarte mult explicaţi-mi şi mie ce înseamnă că un chist are EFECT DE MASĂ asupra emisferei stângi a creierului. Ce înseamnă efect de masă? Însemnă compresare sau ce ? Vă mulţumesc din suflet!

Prin prezenta, marimea chistului, pozitia lui, este afectata intreaga masa cerebrala din emisfera stanga ; deci si prin compresie.E ca o piatra aruncata in apa ; produce unde ce ajung pana la mal.Numai bine!

Vă sunt recunoscător din suflet pentru răspuns. Mi se pare foarte clar şi ilustrativ ceea ce mi-aţi explicat despre ceea ce însemnă efect de masă. Sunt terminat...

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2O recomandare de la un medic cu ce pot înlocui Stresclean Forte?
- 2Interpretare Angio RMN cerebral (arterial/venos)nativ și cu substanță de contrast
- 3Torticolis de la scolioza?
- 1În cazul unui AVC hemoragic 60 % partea dreapta a creierului
- 1Amorteala la picior
- 2Mici dureri de cap si de ceafa
- 0Ajutor! Tic sau afectare neurologică la copil de 8 ani?
- 1Epuizare fizica oboseala memorie slaba amnezie energie insuficienta
- 2Citire CT va rog
- 2Nevralgie cervicală și Tinitus sever