Vizita urgenta la doctor sau nu?! | Forumul Medical ROmedic

Vizita urgenta la doctor sau nu?!

25-01-2014
add.05
Nu este medic/terapeut
add.05
Buna ziua, am 21 de ani si din pacate ma chinui de cateva zile cu o problema urinara cred deoarece am o stare de disconfort, urinez frecvent si am usturimi cand se intampla asta, uneori simt niste fiori ca sa zic asa ca si cum m-ar lua frigul, pe langa faptul ca stau imbracata si cu sosete problema nu este atat de grava, dar daca stau si 15 minute in pantaloni scurti sau fara sosete starea de disconfort revine cu dureri si usturime groaznica atunci cand trebuie sa mictionez.Am fost la farmacie si i-am spus farmacistei despre problema mea si mi-a recomandat Uractiv 2 pastile de 3 ori pe zi, pe langa faptul ca urina este acum cu tenta albastra-verde din cauza compozitiei starea de disconfort nu dispare si tot trebuie sa ma duc mai des la baie desi usturimea nu este atat de profunda, dar datorita urinei colorate observ pe absorbantul zilnic mici pete de urina sau chiar mai mari, as crede ca mai 'scap' urina fara sa-mi dau seama.As mai mentiona ca am mai avut simptome de genul asta si in trecut dar cu pastile gen Uractiv sau Urinal akut mi-au trecut in 2 3 zile, dar se pare ca acum problema este ceva mai grava.Sa mai mentionez si faptul ca in zona genital nu foarte departe de vagin, chiar pe labiile exterioare am observat mici zone rosii dar care provoaca mancarime si care la atingere simt o durere nu foarte neplacuta dar cu tendinta de a ma scarpina desi nu o fac.As crede ca as avea vreo vaginita/candidoza etc caci si acestea s-ar manifesta prin senzatie de usturime la urinare, urinari dese, etc. Tocmai de aceea am nevoie de un sfat, ce sa fac?Sa imi fac o programare la ginecolog sau la urolog si sa aflu ce ma deranjeaza? De asteptat nu as mai astepta caci deja nu mai suport si nici nu mai rezist, cand trebuie sa ma duc la baie imi doresc din inima sa nu ma mai duc.Deci ce sa mai fac caci nu mai stiu ce sa mai fac.
3 comentarii
0
26-01-2014, ora 04:43
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Daca sa mergeti la medic sau nu. Simptomele pe care le descrieti cer un consult ginecologic si unul urologic. Si nu e de amanat. De asemenea este necesar un examen de urina si o urocultura cu antibiograma. Rezultatul va arata o posibila infectie urinara si antibioticul la care raspunde microbul respectiv.Astept vesti de la dumneavoastra. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
31-01-2014, ora 11:48
add.05
Nu este medic/terapeut
add.05
Buna ziua domnule. am fost la ginecolog si acesta mi-a spus ca as avea vulvo-vaginita micotica si mi-a prescris Cervugid, Clortrimazol si niste tablete pe care sa le iau dupa masa, iar pe langa asta sa fac spalaturi interne cu irigator.Dar desi sunt aproximativ 4 zile de cand fac acest tratament dar ieri de exemplu am fost de multe ori la baie prezentand usturime la urinare dar si fara, mai spre seara s-a ameliorat tot.. insa consider ca e cazul sa ma duc si la urolog si sa vad despre ce e vorba. Va multumesc de sfat. O zi buna domnule doctor!!
0
31-01-2014, ora 15:48
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Da, consider corecta decizia dumneavoastra de a merge si la urolog. Astept vesti de la dumneavoastra si va stau la dispozitie cu tot ceea ce va pot ajuta. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un simplu simplu obicei ar putea ajuta la evitarea infecÈ›iilor urinare
  • Antibioticele are putea fi soluÈ›ia pentru ameliorarea durerilor cronice ale vezicii urinare (Studiu)
  • Semne È™i simptome de infecÈ›ie urinară pe care trebuie să le recunoÈ™ti
  • De ce fac atât de des infecÈ›ii urinare?
  • Este sucul de meriÈ™oare eficient în infecÈ›iile urinare? Ce spun studiile
  • Cele mai bune metode de a preveni infecÈ›iile urinare
  • Obiceiuri sexuale care duc la infecÈ›ii urinare
  •