viteza de reactie si Rivotril + conducatorul auto

22-07-2010
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
O intrebare pentru specialisti;

Pot sa conduc masina luand doza de 3mg Rivotril, ce parere aveti?Capacitatea de a conduce un vehicol, comportamentul in cazul traficului stradal.
26 comentarii
0
23-07-2010, ora 04:58
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimate domn,

Rivotrilul poate influenţa viteza de reacţie - capacitatea de a conduce un vehicul, comportamentul în cazul traficului stradal etc. - strict în funcţie de sensibilitatea individuală şi de doza ingurgitată. Doza de 3 mg este mai mult decât substanţială, ceea ce poate să genereze un grad ridicat de lentoare în gândire, mişcare, orientare temporo-spaţială şi nu numai.
Consultaţi-vă cu medicul dvs. curant!



Toate cele bune!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
24-07-2010, ora 00:18
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Nick daca vrei sa ma sfatuiesti cu niste informatii(dac nu vrei sa scrii aici lasami privat), cu tema"Viteza de reactie"dar nu vreau lentarea, vreau altceva, rapiditatea gandiri, miscari, orientarea temporo-spatiala, (am nevoie de asta)

Poate ar fi mai bine sa-mi lasi mesaj privat(sunt chestii secrete, adugand in cunoastere in masa).

Astept, Multumesc.
0
24-07-2010, ora 00:28
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Daca ai informatiile necesare, le lasi mesaj privat, functioneaza si nu ma inseli, imi trimiti numarul de cont, (dac a ai cunostiintele necesare, nu vreau sa fac eforturi anii sa ajung la un mic nivel de profesionalitate)
0
24-07-2010, ora 20:39
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimate domn,

Voi face tot posibilul să vă ajut prin intermediul a ceea ce cunosc eu; a ceea ce am asimilat citind tratate de psihologie clinică şi de psihiatrie clinică.

.
Rivotrilul, după cum bine ştiu că ştiţi :), conţine, ca şi substanţă activă, clonazepam, adică, fiind şi mai explicit în exprimare, o benzodiazepină cu proprietăţi anticonvulsivante, miorelaxante (relaxează sistemul muscular), anxiolitice şi, în anumite condiţii specifice, chiar antidepresante şi pseudo-neuroleptice (proprietatea pseudo-neuroleptică este dobândită indirect, prin acţiunea adjuvantă din cadrul unei scheme terapeutică cu rol anti-psihotic).
Strict contextual, ţinând cont că dvs. sunteţi un om cu înclinaţia către a gândi abstract, către gândirea profundizată în înţelegere, vă pot spune că substanţa activă - clonazepamul - îşi exercită rolul de nitrobenzodiazepină, în calitatea sa de derivat clorinat de nitrazepam, printr-un mecanism care se rezumă la interferarea metabolismului netrotransmisiei cerebrale şi a modulării activităţii acidului gama-aminobutiric, prin intermediul unor anumiţi receptori (practic, clonazepamul se "suprapune" neurotransmisiei, modulând-o cu scopul îmbunătăţirii unor anumite particularităţi specifice acesteia; cu scopul potenţării acesteia). Această acţiune amplifică activitatea electrică a acidului gama-aminobutiric, a GABA-ului, creând o mărire a influxului de ioni specifici, în neuroni, ceea ce rezultă într-o anumită inhibiţie a transmisiei sinaptice din SNC (sistemul nervos central); din această cauză clonazepamul este util în patologii precum: anxietate generalizată, atac de panică, diverse alte tulburări dezvoltate pe fond anxios, epilepsie, stres posttraumatic, parasomnie, bruxism etc., şi chiar în anumite afecţiuni psihotice (ca şi tratament adjuvant, datorită clonazepamului care este capabil să activeze şi mai mult acţiunea unor antipsihotice).
Acţiunea sa, prezentată succint, în rândurile de mai sus, are potenţial marcant de a afecta întregul organism; efectele adverse, unele chiar substanţiale, regăsindu-se cu precădere în sfera mentalo-psihică, însă se reflectă, prin psihosomatizare, şi la nivelul fizic.
.

Motorul de dezvoltare a relaţiei dintre dvs. şi componentele mediului ambiant, în care locuiţi, poate fi tulburat de o doză de 3 mg de Rivotril, cu atât mai mult cu cât ea este ingurgitată integral, fără divizare pe parcursul unei zile.
Capacitatea de a conduce un vehicul, ansamblul însuşirilor fizico-mentalo-psihice, adică a caracterului comportamental (comportamentul în traficul stradal, ca de altfel şi în orice alt spaţiu care implică dinamism sau chiar statism - mişcare şi/sau staţionare), orientarea temporo-spaţială, cea din timp şi spaţiu, complexul de mişcări/gesticulaţii, rapiditatea gândirii (a psihismului - a ansamblului de fenomene psihice; a vieţii psihice), activitatea psihomotorie, în general (funcţia motrică, cea care se referă la mişcarea trupului, realizată fiind prin influenţa activităţii nervoase superioare, poate să sufere dereglări severe; dereglări care se rezumă, cel mai mult, la coordonarea din teren, prin inducerea unei rigidităţi musculare şi, mai frecvent, prin producerea unei confuzii mentale)...într-o singură frază, starea trologiei compusă din funcţia cognitivă (funcţia care asigură percepţia, utilizarea, distribuţia şi exprimarea cunoaşterii, şi nu numai), funcţia conativă (funcţia voliţională, în principal; voinţa cu implicaţie, în special, la ideea de activitate, efort, şi nu numai) şi funcţia afectivă (funcţia care asigură rangul de sentimente/emoţii şi distribuţia şi expresivitatea acestora în mediul intern şi în cel extern) poate suferi distorsiuni datorită implicaţiilor negative generate de acţiunea farmacologică a clonazepamului din rivotril.
-

De cele mai multe ori, strict în funcţie de responsivitatea organismului dvs. - responsivitate dependentă de modul în care se realizează farmacocinetica (absorbţia, distribuţia, transformarea şi eliminarea clonazepamului din organism), de sensibilitatea dvs., de etiologia afecţiunii pe care o trataţi cu clonazepam (de cauza care a produs afecţiunea şi de factorii care contribuie la întreţinerea acesteia), de doza ingurgitată într-o singură priză etc. - clonazepamul poate să producă diverse tulburări la nivelul sferei mentalo-psihice; tulburări care se pot psihosomatiza, după cum am precizat şi într-o frază anterioară.
Frecvent, starea lăuntrică proceselor organice deosebit de complexe, poate fi alterată prin crearea unor contradicţii de formare, propagare şi materializare (reacţii paradoxale). Adică, mai explicit vorbind, constatarea producerii unor reacţii adverse - constatarea realizată de către dvs. - precum: moleşeală, dezorientare mixtă (în timp şi spaţiu), hiporeflexie, confuzie, bradipsihism (gândirea încetinită), bradikinezie (încetinirea mişcării voluntare a corpului) etc., lasă loc unui raport ilogic între dvs. şi mediul ambiant. Sub influenţa acestor efecte adverse, puteţi denatura legatura dintre dvs. şi elementele naturii - apă, sol, vegetaţie, vieţuitoare (oameni, animale, păsări etc.), ceea ce măreşte riscul de producere a unor accidente mai mici sau mai mari (de la cele de realizare a unor gânduri negative, în cazul cel mai puţin denaturat, până la cele de natură rutieră, şi nu numai, în unul dintre cele mai denaturate cazuri).
.

În concluzie, vă rog să aveţi mare grijă în a vă administra acest medicament. Nu depăşiţi doza prescrisă, din dorinţa de a vă simţi mai bine. Este foarte important să ştiţi că riscul de producere a efectelor adeverse specificate mai sus, şi nu numai, scade enorm dacă dozele sunt divizate pe parcursul unei zile. De pildă, dacă luaţi 3 mg de clonazepam, într-o singură priză, în funcţie de responsivitatea dependentă de factorii menţionaţi, puteţi să experimentaţi efecte adverse cu grad de periculozitate destul de ridicat, dar dacă luaţi aceeaşi doză în 2 prize, chiar 3, gradul scade semnificativ. Ajustaţi-vă doza în funcţie de prescripţia medicală şi în funcţie de cum răspunde organismul dvs.
În fine! Vă rog să vă consultaţi cu medicul dvs. curant pentru a primi mai multe detalii.
-



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
P.S. - Ce doriţi să faceţi cu numărul meu de cont :-) ???
0
25-07-2010, ora 20:59
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Multumesc mult.

O singura data am luat 3mg rivotril in doua prize, de o perioada iau tratamentul asa;la amiaza 1mg rivotril si seara 1mg rivotril, si solianul il iau asa;o zi da o zi nu(tot la doua zile).
0
25-07-2010, ora 21:01
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
De cand mam contaminat cu rivotril, sa-u schimbat lucrurile(afacerile merg mai bine, ies mai multi bani, mai multa energie de viata, etc, asociat cu solian la 2 zile.)
0
25-07-2010, ora 21:05
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Nick daca vrei sa ma sfatuiesti cu niste informatii(dac nu vrei sa scrii aici lasami privat), cu tema"Viteza de reactie"dar nu vreau lentarea, vreau altceva, rapiditatea gandiri, miscari, orientarea temporo-spatiala, (am nevoie de asta)

Poate ar fi mai bine sa-mi lasi mesaj privat(sunt chestii secrete, adugand in cunoastere in masa).

Astept, Multumesc

Ai in cunostinta"secret campiones"?Nu ca vreau neaparat sa fiu cel mai rapid fotbalist sau altceva gen Matrix, doar vreau sa am in cunostinta"Viteza de reactie psihica rapida"sa pot observa miscarile rapide.

Lasa-mi mesaj privat si apoi vorbim de cont.
0
25-07-2010, ora 21:08
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
chiar acu am citit mesajul privat.
0
25-07-2010, ora 21:09
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
multumesc mult, dac ma ajuti cu ceea ce am scris mai sus o sa gasiti o surpriza(in leg cu c...)
0
25-07-2010, ora 21:16
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
insist la tema"Viteza de reactie psihica si fizica"un exemplu;agresivitatea pisici si atacarea cu multa rapiditate, Solomon si rapiditatea da a face fata la zeci de persoane cu sabii, ma refer"rapiditate psihica si fizica si nici decum lentare(pana ridic eu mana primesc trei pumni, )nu sunt violent in nici un caz.

Eu lucrez mai mult pe acoperisuri, sunt ancorat, dar viteza mea de reactie este cam lenta, ramin de multe ori atarnat la inaltimi, (vreau sa ma pot agata mai repede de ceva).
0
28-07-2010, ora 00:50
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimate domn,

NU luaţi în plus rivotril, fără avizul medicului dvs. curant. 2 mg sunt suficiente! Dacă medicul vă va recomanda să măriţi doză, măriţi-o, dar nu o măriţi din proprie iniţiativă.


În ceea ce priveşte viteza de reacţie fizico-psihică, trebuie să ştiţi că ea, în cadrul reflexelor şi reacţiilor organismului dvs., este dependentă de mai mulţi factori (pentru a înţelege vă voi scrie mai multe informaţii esenţiale).
Reflexul este un act automat sau nu - o formă automată (sau nu) de răspuns - creat de organism la aplicarea unui stimul specific, în mod inconştient sau conştient.
Acţiunea reflexelor, adică, în consecinţă, şi a vitezei de reacţie fizico-psihică a acestora, este condiţionată de existenţa următoarelor elemente: analizatori, nervi care să transmită informaţia furnizată de unul sau mai mulţi analizatori, un organ specializat în transformarea informaţiei primite, în răspuns, şi, în cele din urmă, muşchi şi glande care reacţionează la stimulul aplicat.
Reflexele de funcţionare a corpului dvs. - reacţiile - indiferent de tipul acestora - au o viteză, o rapiditate care se realizează şi în funcţie de recunoaşterea corectă a stimulului - recunoaştere aflată la pragul de percepţie senzorială - recunoaşterea făcându-se corect prin intermediul unei proprietăţi - sensibilitatea, printre altele.
Reflexele de orientare sunt reacţii mai complexe, coordonate de componentele sistemului nervos, în principal de SNC. De pildă, d-nule Filip, înaintea sau în timpul unei căzături, receptorii din urechea internă, care monitorizează poziţia în spaţiu, transmit informaţiile necesare la cerebel, iar acesta alege succesiunea corectă de mişcări, ce trebuie transmisă sistemului de muşchi de la mâini şi picioare, pentru a asigura, în cel mai bun caz, restabilirea echilibrului şi, în cel mai rău caz, atenuarea gravităţii respectivei căzături.
Reflexele de comportament sunt cele mai complexe acte voluntare sau involuntare ale organismului, ele determinând organismul să se comporte adecvat, în situaţii extreme.
Gândirea, de exemplu, este o reacţie normocomportamentală voluntară, în unele situaţii chiar involuntară, ale cărei operaţii fundamentale: analiza, sinteza, comparaţia, generalizarea, abstractizarea şi concretizarea, se realizează cu o viteză diferită, strict în funcţie de modul de funcţionare al elementelor sistemului nervos; elemente de care depinde existenţa gândirii, şi nu numai.
Viteza de reacţie fizico-psihică, cea prezentă în reacţiile / reflexele de zi cu zi, în cazul dvs., are nevoie de o investigare medicală. Medicul neurolog trebuie să vă examineze toate tipurile de sensibilitate, pentru a putea scoate în evidenţă posibile disfuncţionalităţi neurologice, care pot sta la baza a ceea ce acuzaţi dvs. - o viteză de reacţie lentă (s-ar putea ca viteza de reacţie lentă să fie produsă strict de medicaţia neuro-psihiatrică, nu şi de posibile disfuncţionalităţi neurologice).
Tipurile de sensibilitate investigate, cel mai des, sunt:
- Sensibilitatea termică. Este investigată cu ajutorul a 2 eprubete cu apă: una cu apă rece (4-10 grade C) şi cealaltă cu apă caldă (35-40 grade C).Tulburările sensibilităţii termice sunt:
-- termoanestezie - subiectul nu percepe nici stimuli calzi, nici pe cei reci;
-- hiperestezia - subiectul percepe stimulii în mod exagerat;
-- izotermognozia - subiectul percepe orice stimul ca fiind doar cald sau doar rece;
-- inversiunea termică - subiectul percepe stimulul rece ca fiind cald şi invers.
b) Sensibilitatea dureroasă. Este investigată cu ajutorul unui ac cu un capăt ascuţit şi unul bont (ac cu gămălie). Pielea se stimulează alternativ cu vârful acului şi cu capătul bont; subiectul trebuie să identifice capul ascuţit sau bont. Tulburările sensibilităţii dureroase sunt:
-- anestezia dureroasă (analgezie) - insensibilitate la durere;
-- hipoalgezia - sensibilitatea la durere este diminuată, dar nu lipseşte;
-- hiperestezia dureroasă (hiperalgezie) - sensibilitatea la durere este exagerată.
c) Sensibilitatea dureroasă profundă. Este investigată prin exercitarea unei presiuni profunde la nivelul maselor musculare, la nivelul globilor oculari închişi sau la nivelul testiculelor. Strict în funcţie de disfuncţionalităţi, în situaţii specifice, apar următoarele tulburări tipice de sensibilitate:
-- Tulburările de sensibilitate de tip nevritic;
-- Tulburări de sensibilitate de tip polinevritic;
-- Tulburări de sensibilitate de tip radicular.
d) Sensibilitatea proprioceptivă, cea care are legătură cu simţul mioartrokinetic - simţul atitudinilor, al mişcărilor şi al poziţiei segmentelor corpului. Este investigată prin mobilizarea pasivă a unui deget al subiectului (întâi la mână, apoi la picioare) cerându-i-se să precizeze mişcarea; dacă nu poate identifica mişcarea la nivelul mâinilor şi picioarelor, se continuă la nivelul cotului şi genunchiului (un mod mai relevant de a obţine un răspuns de la subiectul căruia i se investighează sensibilitatea, este acela de a i se cere să execute voluntar mişcarea respectivă).
e) Sensibilitatea vibratorie (capacitatea de a percepe vibraţiile). Este investigată prin aplicarea unui diapazon care vibrează pe proeminenţele osoase ale membrelor într-un anumit sens. Lipsa sensibilităţii vibratorii se numeşte pallanestezie.
f) Sensibilitatea presională (barestezia). Este investigată prin apăsarea cu degetul sau cu un obiect pielea şi ţesutul subcutanat. Subiectul trebuie să recunoască stimulul şi să aprecieze intensitatea şi localizarea presiunii respective.
g) Sensibilitatea tactilă, gustativă etc.


.
Vă rog, faceţi tot posibilul să consultaţi un medic neurolog. Aveţi nevoie de un consult neurologic foarte complex. Fără un astfel de consult nu veţi putea să aflaţi cauza vitezei reduse din cadrul reflexelor / reacţiilor normale ale organismului dvs. Medicul neurolog vă va face toate testele / analizele necesare diagnosticării şi vă va trata corespunzător; tratament menit să vă echilibreze viteza de reacţie.
Rivotrilul poate să scadă această viteză, dar o scade strict în funcţie de sensibilitatea individuală!!!
.


Sper că am reuşit să vă ajut cu ceva, în mod necondiţionat de vreo "surpriză".
Cu iubire creştină şi respect,
Nick
0
26-08-2010, ora 00:02
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
D-nule Filip, nu mi-aţi răspuns nici până acum la posting-ul anterior! Hmm...
Cum vă mai simţiţi? Aţi consultat medicul? Sau...


Toate cele bune!
Cu respect, dorindu-vă o noapte odihnitoare,
Nick
0
02-09-2010, ora 23:43
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Domnule Nick, ma simt super bine, mai bine nu se poate.

Cu rivotril mi sa inbunatatit situatia psihica, felicitari psihiatrilor romini(cei mai buni din lume).
0
02-09-2010, ora 23:45
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Poate pentru uni., sunt curiosi de diagnostic, Nick domnisor crestin;de unde sa stiu eu ce diagnostic am, alti de acici depe forum ma stampileaza cu schizofr...
0
02-09-2010, ora 23:47
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Sa-mi dau eu diagnosticul;fie sintome de agorafobie, simtome de fobie sociala, etc.
Tu ce-mi dai?
0
03-09-2010, ora 23:34
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimate domn,

Mă bucur că vă simţiţi bine! Rivotrilul are potenţialul să modifice pozitiv starea mentalo-psihică, efectele pozitive înregistrate în această sferă putând facil să se propage şi în sfera corpului fizic. Continuaţi tratamentul respectând cu stricteţe recomandările medicului curant, mai ales cele care se referă la posologie şi la educaţia gândirii.
Nu ştiu cine vă ştampilează ca fiind schizofrenic, nici nu vreau să ştiu. Nu-mi plac deloc circumstanţele în care se "ştampilează" oamenii ca fiind aşa, invers, altceva ş.a.m.d., fără a fi supuşi unor testări profund laborioase. Nu-mi place nici să mi se aducă la cunoştintă despre astfel de circumstanţe!
Ar fi indicat să vă înţelegeţi toţi semenii, să le mulţumiţi chiar şi pentru faptul că vă judecă dur, eronat sau în orice altă formă şi să îi iertaţi din tot sufletul. Unii dintre noi, oamenii, suntem predispuşi să ne analizăm semenii în acord cu aparenţele, fără a lua în calcul faptul că aparenţele sunt ca şi ambalajul unui produs. Se pot schimba în orice moment, la fel ca şi un astfel ambalaj. Pot deveni mai mult sau mai puţin atrăgătoare, dar niciodată nu vor reliefa calitatea aflată dincolo de ele, cel puţin nu cu o corectitudine lipsită de riscul existenţei unei greşeli de analizare şi interpretare.
NUMAI Dumnezeu poate judeca un om în mod 100% corect, nu şi noi, oamenii, pentru că doar El este omnipotent şi omniscient, printre altele. Doar El poate vedea dincolo de aparenţe, adică în miezul tuturor inimilor, minţilor şi sufletelor, aşa că nu vă faceţi griji cu privire la "ştampilarea" dvs. ca fiind schizofrenic (cu siguranţă oamenii care v-au făcut schizofrenic, v-au făcut prin intermediul unui mijloc constructiv şi având doar scopuri nobile - cel mai probabil au dorit să vă atragă atenţia cu privire la statusul dvs. mentalo-psihic).

" Tu ce-mi dai? "
- Ţinând cont de faptul că, prin intermediul unor zeci de posting-uri citite, posting-uri care vă aparţin, pot să vă ofer o mică diagnoză, chiar şi indirect, prin analizarea unor indici de conduită mentalo-psihică şi nu numai, o voi face în semi-cunoştinţă de cauză.
Într-adevăr, aveţi simptome şi semne care vă cataloghează ca fiind un om suferind de cel puţin o fobie, însă comportamentul dvs. denotă şi prezenţa unui dopaminergism minim spre moderat (a unui proces în care dopamina - una dintre cele mai importante substanţe cu rol de neurotransmisie - are o activitate mult mai intensă decât în mod normal). Un astfel de dopaminergism vă produce unele simptome psihotice, simptome pe care le aveţi clar, dar claritatea prezenţei lor nu reprezintă garanţia că suferiţi de schizofrenie. Puteţi suferi de o tulburare de anxietate generalizată cu elemente psihotice, eventual de o tulburare neurovegetativă în care apar şi elemente psihotice... şi aşa mai departe. NU toate stările care prezintă simptome/semne cu specific psihotic, chiar şi pe o perioadă îndelungată, sunt neapărat parte integrantă din tabloul clinic al schizofreniei existente într-una din cele 4 forme recunoscute de DSM IV-TR sau de altă lucrare de referinţă. Şi totuşi, ar fi bine să fiţi diagnosticat de un psihiatru, în urma unei examinări directe, la nivel complexo-profund. Nu sunteţi scutit de primirea diagnosticului de schizofrenie, dar nici nu puteţi fi ante-diagnosticat cu schizofrenie de către oricine, oriunde şi oricând.
Faceţi tot posibilul să aveţi o viaţă cât mai echilibrată, să vă educaţi mintea în aşa fel încât să vă creaţi o mentalitate pozitivă şi, bineînţeles, faceţi tot posibilul să redeveniţi credincios (NU banul trebuie să fie dumnezeul dvs., aşa cum aţi precizat într-un alt topic şi posting, ci DUMNEZEU cel în Treime închinat, Tatăl şi Fiul şi Sfântul Duh).


Toate cele bune şi multe binecuvântări providenţiale.
Cu iubire creştină şi respect, dorindu-vă un week-end frumos,
Nicuşor
0
04-09-2010, ora 14:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Si chiar daca ar fi diagnosticat cu schizofrenie, domnule Nick, Marius Filip, care este domnilor problema ? Un cuvant ? O denumire ?

A furat, a mintit, a omorat pe cineva ? Esti tu Marius vinovat ca te-ai imbolnavit (indiferent de denumirea bolii) ?

Traieste domnule liber si fa-ti tratamentul prescris de doctor. Da-o incolo de denumire de boala. Iar daca cei din jur te judeca cumva este problema LOR ca sunt needucati, nu a ta ca esti bolnav si te tratezi. Putea fi oricare dintre ei in locul tau.

In plus. Sunt 400 de milioane de bolnavi in lume care au afectiiuni psihice. Ce sa facem ? Sa ii punem la zid pe unii sau pe altii ca diagnosticele lor suna mai mult sau mai putin "infricosator" ?

Sunteti de acord cu mine ca nu conteaza denumirea bolii cat adoptarea unui tratamentul eficient ? A acelui tratament care te face sa functionezi cat mai aproape de normalitate.

Eu zic sa scapam de prejudecati ca nu mai traim in secolul XVI cand bolnavii psihic erau stigmatizati, pusi in tarcuri si legati ca altii sa ii loveasca si sa se distreze pe seama lor ca pe seama unor bufoni. Pe motivul ca erau demonizati...

Cu parere de rau in suflet v-o spun domnule Nick, dar majoritatea preotilor din ziua de astazi au fost educati si invatati in mod sistematic ca cei care au afectiuni psihice au demoni in ei. Ceea ce nu este adevarat. Iar de aici multe tragedii.
0
05-09-2010, ora 00:29
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
multumesc Nick si Clara, am ras putin de cele scrise, mai ales de Clara(shizofrenie 100%), chiar ieri am fost la psihiatru, ma diagnosticat cu ANXIETATE(de aceea o duc asa bine, privind situatia de supravietuire)

Nick poate tu ai incercat ceva mai mult, dar cu limita mai grav decat nimic linistitor, iti doresc sanatate si sanatate psihica.
0
05-09-2010, ora 00:47
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimată d-ră/d-nă Clara_p,

Dvs. sunteţi o fiinţă care are o personalitate aparte, cel puţin aşa consider eu; îmi sunteţi foarte aproape de inimă, chiar existaţi în ea, ca de altfel toţi oamenii, dar acest aspect nu mă poate împiedica să vă ofer câteva explicaţii, cu privire la ce am scris eu şi la ce aţi scris dvs., chiar asumându-mi riscul ca ele să nu vă fie total pe plac.
Strict privind dintr-un punct clar al perspectivei mele, şi răspunzându-vă relativ succint la afirmaţiile din posting-ul dvs., vă pot spune că dacă d-nul Marius ar fi fost sau ar fi diagnosticat cu schizofrenie, ar exista câteva probleme mai mult sau mai puţin importante. În principal, viaţa, din toate punctele de vedere, s-ar degrada, şi ştiţi foarte bine la ce mă refer, pentru că, cu durere în suflet, trebuie să recunosc că societatea contemporană stigmatizează enorm de mult astfel de suferinzi, ceea ce ar duce la probleme diversificate, mai ales în mediu colectiv, făcând excepţie de la problemele survenite pe fondul manifestărilor bolii, chiar fiind şi inhibate de medicaţia specifică (manifestări nu tocmai favorabile unui trai normal). NU vreau să înţeleg o astfel de stigmatizare, pentru simplul fapt că nu sunt de acord cu ea. Şi totuşi, în contextul actual, o pot înţelege doar analizând carenţele profunde de educaţie, în special cele de ordin spiritual.
Un cuvânt? O denumire? Offff, da! Un simplu cuvânt poate duce la "ştampilări" grave, ba chiar la mult mai mult. De pildă, ca şi exemplu concret, o foarte bună prietenă de-a mea, de profesie psiholog, a fost diagnosticată cu o tulburare care implică şi manifestări psihotice. Situaţia ei a fost gravă, dar în prezent a ajuns foarte gravă. Cu toate că afecţiunea nu prezintă risc moderat spre major de a periclita elementele din societate, indiferent de natura acestora, ci risc minor, respectivei prietene aproape că i s-a interzis să mai profeseze. Este tratată cu foarte multă circumspecţie, să nu spun repulsie, iar vecinii mult nu mai au şi-i interzic să iasă din casă. O consideră o "nebună periculoasă", cu toate că, dacă-ar fi să pun în balanţă comportamentele, cu siguranţă vecinii respectivei prietene ar fi cu mult mai periculoşi.
A furat, a minţit, a omorât pe cineva? NU! Ba chiar din contră. Este o fiinţă minunată, dar boala şi oamenii i-au "şters" mare parte din sentimentul de a se considera... om!
Din păcate, stimată d-ră/d-nă Clara, există multe probleme, dar ele pot fi înfruntate, ba chiar şi depăşite, însă persoana afectată are nevoie de foarte mult determinism mentalo-psihic şi de credinţă, printre altele, ba chiar şi de terapie cognitiv-comportamentală, în anumite cazuri; o terapie realizată nu neapărat pentru corecţii proprii, ci mai mult pentru studierea unor modalităţi de inducere indirecto-direct a unor corecţii de comportament şi mentalitate din proximitate (de foarte multe ori, oamenii de lângă persoana afectată au nevoie de astfel de corecţii, iar persoana afectată poate fi pionul principal, în a putea să facă astfel de corecţii, prin studiere şi prin punere în practică, uneori cu mari dificultăţi de acceptare şi înţelegere, dar de foarte multe ori cu succese mai mult sau mai puţin neaşteptate). Ştiu că sună şi pare anormal ca persoana bolnavă să-şi educe sau reeduce persoanele care-o stigmatizează, cel puţin să-şi dorească să facă pasul către încercare, dar realitatea aşa este, aproape total anormală. Anormalitatea a devenit normalitate şi viceversa.

...
" Esti tu Marius vinovat ca te-ai imbolnavit (indiferent de denumirea bolii) ? "

- Nu cred că d-nul Marius este vinovat că s-a îmbolnăvit, dar trebuie să ţineţi cont de faptul că, de foarte multe ori, chiar şi dacă uneori nu pare adevărat, unii oameni chiar sunt vinovaţi de starea în care se află. Unele greşeli repetate, atât la nivel fizic, cât şi la toate nivelurile, atrag (sau pot atrage) consecinţe care devin expresia reală a propriilor iresponsabilităţi. Din păcate, aceştia suntem noi, oamenii. Facem anumite greşeli, le conştientizăm sau nu, iar apoi unii dintre noi, iar spun din păcate, ne mirăm că ne bate boala la uşa trupului, şi nu numai. Dar deja este prea târziu. Odată ajunsă-n trup, minte sau suflet, boala se va manifesta până în momentul în care omul va învăţa să-şi recunoască greşelile, să înţeleagă, să regrete, să-şi corecteze erorile, să ceară iertare, să facă ceva pentru a o primi, să aibă credinţa că iertarea îi va fi dăruită şi, mai ales, să mulţumească pentru suferinţa care nu este îngăduită în van (întotdeauna o suferinţă are foarte multe beneficii, printre care şi, cel mai frecvent, inducerea unor raţionamente care determină persoana afectată să înţeleagă ce şi cum a greşit, aşa încât să nu mai repete respectiva greşeală sau respectivele greşeli). Trebuie să învăţăm să avem gratitudine şi pentru suferinţă, că doar viaţa nu reprezintă numai fericire!!!
Să ştiţi că, fără niciun fel de dubiu vă spun, şi bolile ne arată unde greşim, dar depinde numai de noi să conştientizăm şi să ne dorim să ne ostenim, pentru a repara ce s-a stricat din cauza greşelilor noastre.
-

" Traieste domnule liber si fa-ti tratamentul prescris de doctor. Da-o incolo de denumire de boala. Iar daca cei din jur te judeca cumva este problema LOR ca sunt needucati, nu a ta ca esti bolnav si te tratezi. Putea fi oricare dintre ei in locul tau.
In plus. Sunt 400 de milioane de bolnavi in lume care au afectiiuni psihice. Ce sa facem ? Sa ii punem la zid pe unii sau pe altii ca diagnosticele lor suna mai mult sau mai putin "infricosator" ?
Sunteti de acord cu mine ca nu conteaza denumirea bolii cat adoptarea unui tratamentul eficient ? A acelui tratament care te face sa functionezi cat mai aproape de normalitate. "

- Libertatea este foarte folositoare, cu atât mai mult cu cât ea există şi este susţinută şi de tratamentul prescris de medic (ar fi putut să nu existe, aşa cum nu există pentru mulţi oameni bolnavi psihic).
Cei din jur NU au nicio drept să judece, şi cu asta am spus tot, însă au dreptul să facă observaţii strict prin mijloace decente şi cu scopuri pozitive. Şi totuşi, când sunt suprinşi că judecă, trebuie să fie înţeleşi, respectaţi şi iertaţi.
Într-adevăr, nu contează foarte mult boala, ci tratamentul prescris de medicul specialist, în speranţa producerii, în cel mai nefavorabil caz, a unor ameliorări, iar în cel mai favorabil caz, a vindecării mult dorite.
...

" Cu parere de rau in suflet v-o spun domnule Nick, dar majoritatea preotilor din ziua de astazi au fost educati si invatati in mod sistematic ca cei care au afectiuni psihice au demoni in ei. Ceea ce nu este adevarat. Iar de aici multe tragedii. "

- În acest caz, îmi cer iertare, dar trebuie să vă contrazic. NU puteţi pune toţi preoţii în aceeaşi sfera a învăţării sistematizate, care reglementează aspectul cum că toţi oamenii bolnavi psihic sunt posedaţi de unul sau mai mulţi demoni. Nici pe departe!
În plus, preoţii, în calitate de slujitori ai lui Dumnezeu şi de oameni care au citit scrierile Sfinţilor Părinţi, ştiu foarte clar că unii dintre aceşti bolnavi au grave probleme de ordin spiritual, că sunt foarte bolnavi moral şi că aceste condiţii medicale spirituale nu au făcut decât să permită posedarea. Există foarte multe lucrări de referinţă, printre care şi "Psihiatria şi problemele duhovniceşti", scrisă de Prof. Dmitri Melehov, care scot în evidenţă clar aspectul pe care dvs. îl contestaţi. Se ştie foarte clar că unii dintre bolnavii mintal au şi astfel de probleme, de genul posedării, dar asta nu înseamnă că toţi pot fi catalogaţi ca făcând parte din această categorie aparte, cum nici nu sunt. Însă nu se poate face abstracţie de acest aspect, tocmai de aceea majoritatea preoţilor ştiu să ia atitudine; o atitudine care se rezumă atât la educarea şi reeducarea spirituală, cât şi la îndrumarea către medicul psihiatru pentru iniţierea unei medicaţii corespunzătoare.
D-ră/d-nă Clara, vă rog să nu mai vorbiţi aşa despre preoţi. Ştiu că aveţi dreptate, într-o oarecare măsură, dar, după cum puteţi vedea, în ziua de astăzi se denigrează masiv preoţii şi Sfintele Biserici, atât în calitate de oameni şi instituţii, cât şi în calitate de slujitori şi de Case ale lui Dumnezeu. Vă rog să nu mi-o luaţi în nume de rău! Mulţumesc pentru înţelegere.



În altă ordine de idei, vă doresc numai bine şi vă rog să nu vă supăraţi pe mine, în cazul în care vreo propoziţie sau frază v-a afectat în vreun fel anume. Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire şi respect, dorindu-vă o noapte odihnitoare, o dimineaţă liniştită şi o zi aşa cum v-o doriţi,
Nicuşor
0
05-09-2010, ora 04:32
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Nick, ce e cu linguseala asta libidinoasa a ta ?
"Stimată d-ră/d-nă Clara_p, ", "îmi sunteţi foarte aproape de inimă, chiar existaţi în ea". pleaca ma d-aici cu textele astea ! Te pricepi sa dai din gura dar nu prea spui nimic.

Auzi si tu... "Stimată d-ră/d-nă Clara_p ". Cam ce vrei sa spui cu asta ? Din "d-ră/d-nă" reiese ca ai fi interesat daca e casatorita sau nu. Adica tu scrii "d-ră/d-nă" ca si cind ai fi nesigur, si astepti ca la urmatorul mesaj ea sa te clarifice. Sperind sa fie "d-ra"...
Baaaaaa ! iti dau eu 10 lei. Du-te la femei ! Sau macar masturbeaza-te nu mai sta asa. ca o sa timpesti.

Stimata DOAMNA Clara, o sa faca ce doreste ea, nu ce ii spui tu. Ca are si ea creier cu care sa judece, nu trebuie sa-i spuna altii prosti ce sa faca. Daca tie nu-ti place ce scrie poti sa te duci sa te spinzuri si gata.

Ce simplu e sa arunci totu pe Dumnezeu si sa te culci, nu ?
0
05-09-2010, ora 09:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Domnule Filip Marius,

Eu nu am afirmat ca dumneavoastra aveti schizofrenie nici o secunda. Cititi mai cu atentie postarea mea.

Eu sper pentru binele dumneavoastra ca reamintiti si ca ati mentionat si la doctor cum "ati mancat iarba" sau cum "i-ati sfatuit pe cei cu boli psihice sa isi faca o injectie numai de dumneavoastra stiuta, in creier, pentru ca sigur, numai asa veti scapa". Acestea nu sunt simptome de anxietate. Iar eu nu va judec, ci doar incerc sa va sugerez sa urmati un tratament specific simptomelor pe care le aveti, in vederea neagravarii bolii. Va stimez si va respect la fel de mult ca si inainte.

Iar eu am tulburare afectiva bipolara. Doctorita mea mi-a specificat ca nu pot avea in acelasi timp si schizofrenie si tulburare afectiva bipolara.

Domnule Nick,

Nu a fost intentia mea si nici nu sunt genul care sa lovesc in oameni, mai ales in preoti. Dar foarte multe persoane apropiate, cu afectiuni psihice, s-au dus la spovedanie iar preotii s-au purtat cu ele cu reticenta si chiar cu respingere. Asta in primul rand. In al doilea rand, le-au trimis la spovedanie si impartasanie ani de zile. Au considerat ca e mai bine asa si problemele lor se vor rezolva astfel, "Doamne fereste sa se interneze si sa urmeze un tratament adecvat intr-un spital de... nebuni". Concluzia: boala s-a agravat in timp, e vorba de ani intregi fara tratament si s-a ajuns la schizofrenie. In prezent aceeasi preoti care sfatuiau inainte persoanele exclusiv sa urmeze calea bisericii, fug de ele si de boala care a ajuns la acest nivel, ba chiar profita de situatia lor materiala dar aici chiar nu mai e cazul sa intru in amanunte. Va intreb pe dumneavoastra: de ce acesti preoti nu au sarit in ajutor atunci cand starea persoanelor s-a agravat in asemenea hal de nu mai puteau duce niste discutii omenesti. De ce aceeasi preoti, pe care ii aparati atat, in loc sa faca ceva in vederea internarii lor si a urmarii unui tratament adecvat, au ridicat din umeri si si-au vazut de treburile lor, in conditiile in care acele persoane le facusera cadouri de zeci de milioane de lei. Preotii stiau ca persoanele sunt bolnave. De ce au acceptat aceste cadouri sau case de-a dreptul ale unor batrini pe care ulterior i-au bagat la azil ?

* Posedarea domnule Nick nu se incheie in urma unui tratament de 2-3 luni pentru episodul psihotic, nu pentru inlaturarea diavolilor, dumneavoastra ati studiat atat, cred ca dumneavoastra cunoasteti mult mai bine decat mine aceste lucruri.

Dumneavoastra priviti foarte idealist aceasta lume. Dar va spun in calitate de fosta sotie a unui reprezentant al BOR. Multe lucruri dintre cele care se intampla acolo nu sunt tocmai curate. Nu denigrez pe nimeni. Va marturisesc decat adevarul pentru ca asa am fost invatata in predici ca adevarul este Hristos. Tocmai, pentru ca altii sa nu intre cumva in asemenea situatii.
Sunt de acord cu dumneavoastra ca societatea contemporana stigmatizeaza oamenii cu afectiuni psihice. Eu insami ma numar printre ei. Mi-am dat demisia de la locul de munca tocmai pentru ca am fost acuzata de niste lucruri care nici macar nu au avut loc. A fost o neintelegere sau o idee interpretata gresit de un director, caruia desi i s-a mentionat acest lucru de mai multe ori, a continuat sa creada in ceva care nu a existat si care nu a putut fi in consecinta dovedit, tocmai pentru ca eu mai aveam antecedente. In sensul ca fusesem cu un an in urma internata intr-un spital de psihiatrie.

Eu personal nu cred ca societatea poate fi educata din acest punct de vedere. Sunt foarte multe persoane refractare care chiar te judeca ca nu poti face nimic, ca nu mergi la un serviciu cum fac toti ceilalti oameni sanatosi si pun asta pe seama "lenii" nu pe seama bolii care pe unii efectiv ii aduce la stadiul de leguma. In conditiile in care numai ei stiu cat de greu o suporta. Dar aceste lucruri nu se vad si nu se simt de catre cei din jur.

De aceea si ii sfatuiesc pe toti care sufera de asa ceva sa nu mentioneze absolut nimic nici la serviciu nici persoanelor apropiate care cu siguranta vor duce vestea mai departe si vor judeca.

Mai am un singur lucru de adaugat. Poate ati intelege mai clar asa mesajul meu anterior.

Chiar noi, cei care avem afectiuni psihice (si aici ma refer la cei care au), chiar nu constientizati ca in momentul in care puneti la zid schizofrenia ca boala (exprimandu-va intr-un fel sau altul care sa induca acest lucru), puneti la zid si judecati oameni cu totul si cu totul daruiti de Dumnezeu cu cele mai alese calitati ? Cum este Anastasia de exemplu...
0
05-09-2010, ora 13:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Domnule Nick,

Ce parere aveti de urmatoarea postare ?

@ gattahelena Topicul cu TAB (II)

Buna, vreau sa va spun ca ma simt bine! :) Iau Litiu si Abilify, dorm cate 7- 8h, am inceput sa zambesc putin, mananc mult(asta ma cam enerveaza), ma uit la TV( ceea ce inainte nu prezenta interes). Am fost sambata la un botez, unde era un preot printre meseni. I-am povestit ca nu am chef de nimic, ca nu muncesc, intr-un cuvant ca lancezesc, din cauza TAB. Mi-a zis:, , Miroase a drac! Pacatul mandriei!
Nu prea inteleg eu bine cum e cu pacatul mandriei, dar se pare ca pacatuim fiindca lancezim, fiindca lenevim. Asa ca aveti grija si luptati! Ce ziceti de asta?:)

Considerati in continuare ca e normal sa tacem cand se intampla astfel de lucruri ? Sau mai rau sa ne indureram si mai mult ? Si aici ma refer la cei care le iau drept corecte... venind din partea unor astfel de reprezentanti...
0
08-09-2010, ora 16:40
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Domnule Nick,

Ce parere aveti de urmatoarea postare ?

@ gattahelena Topicul cu TAB (II)

Buna, vreau sa va spun ca ma simt bine! :) Iau Litiu si Abilify, dorm cate 7- 8h, am inceput sa zambesc putin, mananc mult(asta ma cam enerveaza), ma uit la TV( ceea ce inainte nu prezenta interes). Am fost sambata la un botez, unde era un preot printre meseni. I-am povestit ca nu am chef de nimic, ca nu muncesc, intr-un cuvant ca lancezesc, din cauza TAB. Mi-a zis:, , Miroase a drac! Pacatul mandriei!
Nu prea inteleg eu bine cum e cu pacatul mandriei, dar se pare ca pacatuim fiindca lancezim, fiindca lenevim. Asa ca aveti grija si luptati! Ce ziceti de asta?:)

Considerati in continuare ca e normal sa tacem cand se intampla astfel de lucruri ? Sau mai rau sa ne indureram si mai mult ? Si aici ma refer la cei care le iau drept corecte... venind din partea unor astfel de reprezentanti...
0
08-09-2010, ora 16:42
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
tulburare afectiva bipolara
0
09-09-2010, ora 08:10
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Draga Marius,
se pare ca la tine este vorba de ceva mai grav, nu pun eu diagnosticul, dar viteza ta de gandire nu este direct proportionala cu ceea ce asterni pe hartie, si eu vad in asta o disociere a gandirii.Anxietate?Putin probabil la un om care lucreaza la inaltime si nu are probleme, dar pot interveni si astfel de ganduri.Ceea ce ma pune pe mine pe ganduri este tulburarea ta de scris si o asociez inevitabil cu o disociere a gandirii si o lipsa de control a gandirii.Plus fuga asta de la o extrema la cealalta si gasirea in unul si acelasi cuvant a doua sau mai multe sensuri opuse.Probabil ca ma vei blama pentru ce scriu, dar eu nu vreau decat sa te fac atent, poate vei incerca sa recuperezi cate ceva.Cu drag,
0
09-09-2010, ora 10:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Si eu Filip Marius,

Incerc inca o data sa te pun in garda. Du-te la doctor si ai curajul sa ii marturisesti toate simptomele cu care te confrunti. Sa iti dea un tratament adecvat. Sunt sigura ca suferi de anxietate dar din ceea ce scrii rezulta ca la mijloc este vorba si de o alta afectiune, oricare ar fi ea. Pentru care nu faci tratament corect.

Anxioliticul nu o sa faca decat sa iti mascheze acea afectiune si sa ti-o agraveze in timp.

Ai grija de tine !

Cu pace,

Clara
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul medicamentelor antiepileptice utilizate în sarcină asupra dezvoltării neurologice la copii
  •