convulex pareri cineva?
eu iau depakine chrono momentan, dar din cate am inteles acesta nu prea se va mai gasi curand nu stiu de ce, iar in loc de depakine voi trebui sa iau convulex, cica e un inlocuitor. este cineva pe aici pe forum care a luat convulex? sunt mai nou pe acest forum, dar m-ar interesa parerile pacientilor care au luat acest medicament. va multumesc anticipat!
21 comentarii
Depakine = Convulex = Orfiril = valproat de sodiu
E acelasi medicament produs de firme diferite.
E acelasi medicament produs de firme diferite.
da, corect! dar din cate am citit pe net despre prospect, de la convulex se poate face pancreatita nu mai stiu cum, ceva de genu si nu as vrea sa am probleme SI cu stomacu. pt ca nimeni nu imi poate reda sanatatea "ca printr-un miracol" mii de multumiri clara p pt toate comentariile tale de pe forumu asta. ma rog, nu le-am citit pe toate
ce e mai grav la convulex e ca poate aparea chiar si coma la foarte putini pacienti, ce-i drept nu la toata lumea. iar la orfiril pot surveni cauze fatale, la fel la un nr f redus de oameni. oricum nu suntem buni de nimic iar cei ce fac medicamentele, doar ne ajuta, ne ajuta sa disparem de tot cei cu probleme psihice. hahaha. daca nu ma veti mai vedea postand aici pe forum, inseamna ca medicamentele si-au facut efectul, hahahaah sanatate tuturor :-)
Stai linistit ca nu scapi asa usor ! Daca ai 28 de ani mai ai de chinuit cam jumate de secol !
:)
:)
doamne ajuta! multumesc frumos pt incurajare
Orice fel de medicament are reactii secundare. In momentul in care intervin aceste reactii, te prezinti la medic si ti-l schimba.
ne ajuta si ne face bine,
de aceea i se spune Depakine.
in schimb la Convulex,
are mai multe reactii adverse decat un hex (sase)
de asemenea la Orfiril,
in loc sa ne faca bine, ne face "ill" (bolnav)
asa este clara, ai dreptate!
de aceea i se spune Depakine.
in schimb la Convulex,
are mai multe reactii adverse decat un hex (sase)
de asemenea la Orfiril,
in loc sa ne faca bine, ne face "ill" (bolnav)
asa este clara, ai dreptate!
cu putina inspiratie
las pe toata lumea fara' respiratie' hahahahah
eh domnule Stevens, doar cateodata cand ma plictisesc prea tare mai uimesc lumea cu cate ceva.
adica eu pe net sunt tare,
iar in viata reala sunt 'moale'
las pe toata lumea fara' respiratie' hahahahah
eh domnule Stevens, doar cateodata cand ma plictisesc prea tare mai uimesc lumea cu cate ceva.
adica eu pe net sunt tare,
iar in viata reala sunt 'moale'
eu schizo' o detest,
pentru mine e un fel de test(incercare)
cand uitarea-i deasa si crunta,
ia un Bilobil ca ajuta.
cand tu negi realitatea,
fa cunostinta cu societatea.
cand esti prea anxios,
fii mai putin suparacios.
cand te simti neajutorat,
sa fii mai vesel si imbujorat.
cand ai atacuri(de panica) noaptea,
sa fii sprinten si sa deschizi cartea(de rugaciuni)
atunci cand psihoza e acuta,
sa o faci k.o si sa o lasi 'muta'
daca ai un episod de depresie,
actioneaza si fa o buna impresie.
atunci cand ai o manie,
fa bine si renunta la (sentimentu') manie(nervozitate)
pentru mine e un fel de test(incercare)
cand uitarea-i deasa si crunta,
ia un Bilobil ca ajuta.
cand tu negi realitatea,
fa cunostinta cu societatea.
cand esti prea anxios,
fii mai putin suparacios.
cand te simti neajutorat,
sa fii mai vesel si imbujorat.
cand ai atacuri(de panica) noaptea,
sa fii sprinten si sa deschizi cartea(de rugaciuni)
atunci cand psihoza e acuta,
sa o faci k.o si sa o lasi 'muta'
daca ai un episod de depresie,
actioneaza si fa o buna impresie.
atunci cand ai o manie,
fa bine si renunta la (sentimentu') manie(nervozitate)
Convulex se recomanda mai mult pentru epilepsie. Reduce activitatea (metabolismul) la nivelul neuronilor si astfel se evita starile de criza declansate de acumularea de substante toxice (acidoza metabolica). Se considera ca starile de criza epileptica s-ar datora unor deficiente de alimentare a creierului (portiuni) cu oxigen sau cu substante nutritive. Convulex are ca efect negativ incetinirea gandirii. Scade IQ-ul cu cel putin 20%. Nu te poti concentra cand iei convulex. La un examen te pune jos. Depakine chrono pare sa fie tot Convulex, dar facut de alta firma. Va recomand sa experimentati cu doze mari de vitamina B1, 100mg la cinci ore. Puteti incerca si cu sulbutiamina (Enerion), un derivat liposolubil al vitaminei B1. Enerion sa-l luati cu prudenta, cel mult 200 mg pe zi (fragmentati pastila). Eu am o banuiala (bazata pe unele observatii experimentale), ca multe boli psihice (anumite forme de epilepsie, depresii, sindromul borderline, unele forme de schizofrenie, autismul) se datoreaza unor infectii cu bacterii sau fungi care produc tiaminaze, enzime care descompun rapid vitamina B1 din corp si in lipsa de B1 apare suferinta neuronilor (nu pot sa utilizeze glucoza, respectiv prin arderea incompleta a glucozei se acumuleaza substante toxice care lezeaza neuronii). Sa va faceti un control RMN la cap (sinusuri, baza creierului, urechile) sa nu aveti o infectie fungica cronica nediagnosticata.
@ MDL -multumesc pentru raspuns, in cazul asta voi vorbi cu medicul meu si poate scap de aceste medicamente care scad IQ-ul, ca nu stiam asta si voi incerca cu vitamina B1 sau sulbutiamina cum ati spus dvs.
RMN-ul costa si nu stiu cat e, deci va mai dura pana voi face acest test. ce sa spun, posibil sa am vreo infectie nediagnosticata...nu stiu
RMN-ul costa si nu stiu cat e, deci va mai dura pana voi face acest test. ce sa spun, posibil sa am vreo infectie nediagnosticata...nu stiu
B1 se ia cu supliment de magneziu. Am uitat sa va spun de la inceput. Insa B1 este important, ca magneziul il putem lua si din legume. Nu ati spus ce va supara, daca are legatura cu ce am scris eu. Aveti epilepsie ? Stiu un caz in care cineva suferea de epilepsie si si-a revenit dupa ce s-a operat de sinuzita maxilara. Insa sunt mai multe cauze ale epilepsiei si nu toate au legatura cu tiaminazele. Nivelul de tiaminaze din sange nu se poate determina in Romania. Mergem pe orbecaiala si pe presupuneri. De asta este bine sa incercati cu doze mari de B1.
Conteaza cine va citeste RMN-ul si daca aparatul de RMN are rezolutie mare (inductia magnetica de minim 3 Tesla). Si trebuie sa vada cum se prezinta Mammillary body ---------*, care se atrofiaza la encefalita Wernicke. Cred ca o examinare RMN nu costa mai mult de 700 lei.
(*modificat de admin)
Conteaza cine va citeste RMN-ul si daca aparatul de RMN are rezolutie mare (inductia magnetica de minim 3 Tesla). Si trebuie sa vada cum se prezinta Mammillary body ---------*, care se atrofiaza la encefalita Wernicke. Cred ca o examinare RMN nu costa mai mult de 700 lei.
(*modificat de admin)
Am vazut pe net ca pretul la vitamina B1 este unul accesibil. Ce ma supara pe mine va voi spune mai tarziu daca ma va ajuta sfatul dvs despre vit B1.
multumesc pt informatie cu privire la pret RMN !
multumesc pt informatie cu privire la pret RMN !
Un efect pozitiv il poate avea si tratamentul cu GABA. Este un supliment alimentar.
---------*
Preturile pentru GABA variaza mult, de la o farmacie la alta.
Insa GABA nu inlocuieste B1. Pentru Wernicke tratamentul este numai cu B1. Si trebuie sa se determine sursa de tiaminaze.
(*modificat de admin)
---------*
Preturile pentru GABA variaza mult, de la o farmacie la alta.
Insa GABA nu inlocuieste B1. Pentru Wernicke tratamentul este numai cu B1. Si trebuie sa se determine sursa de tiaminaze.
(*modificat de admin)
Cititi si ce am scris aici:
http://www.romedic.ro/forum/despre-efectul-benefic-al-vitaminei-b1-tiamina-asupra-creierului-97475
http://www.romedic.ro/forum/despre-efectul-benefic-al-vitaminei-b1-tiamina-asupra-creierului-97475
@MDL
confundati bolile neurologice cu cele psihice.epilepsia nu tine de domeniul psihiatric.poate mi le poti enumera cele care le considerati ca tin, as fi curioasa.
confundati bolile neurologice cu cele psihice.epilepsia nu tine de domeniul psihiatric.poate mi le poti enumera cele care le considerati ca tin, as fi curioasa.
@ mcc, dl. MDL probabil ca e foarte ocupat cu cercetarea in domeniul tratamentelor "miraculoase" gen vit. B1
care vindeca aproape orice :)))
Eu nu am epilepsie cum a enumerat dl. MDL mai sus...
care vindeca aproape orice :)))
Eu nu am epilepsie cum a enumerat dl. MDL mai sus...
@ 28-yul
incercati convulex si raportati medicului orice reactie secundara cu care va confruntati.eu personal cunosc pe cineva care lucreaza in mediul academic care participa la conferinte internationale care ia acest medicament si nu are probleme nici cu iq-ul nici cu incetinirea gandirii, chiar din contra.sa nu ne mai miram ca e atata discriminare si stigma in jurul nostru cu atata dezinformare.va dau numai doua exemple ca sa intelegeti la ce ma refer-daca o persoana are cateva episoade psihotice lumea tinde sa-l eticheteze schizofrenic desi in 99% din cazuri persoana respectiva va fi diagnosticata cu o boala psihica mai usoara, iar in legatura cu acest convulex daca cititi prospectul veti vedea ca este un antiepileptic cu spectru larg, boala principala pentru care se administreaza fiind epilepsia, insa nu este singura parca se mai administreaza si in boala maniacala de aici confuzia cum ca toti cei care administreaza depakine sau convulex ar fi bolnavi psihic.gresit.
incercati convulex si raportati medicului orice reactie secundara cu care va confruntati.eu personal cunosc pe cineva care lucreaza in mediul academic care participa la conferinte internationale care ia acest medicament si nu are probleme nici cu iq-ul nici cu incetinirea gandirii, chiar din contra.sa nu ne mai miram ca e atata discriminare si stigma in jurul nostru cu atata dezinformare.va dau numai doua exemple ca sa intelegeti la ce ma refer-daca o persoana are cateva episoade psihotice lumea tinde sa-l eticheteze schizofrenic desi in 99% din cazuri persoana respectiva va fi diagnosticata cu o boala psihica mai usoara, iar in legatura cu acest convulex daca cititi prospectul veti vedea ca este un antiepileptic cu spectru larg, boala principala pentru care se administreaza fiind epilepsia, insa nu este singura parca se mai administreaza si in boala maniacala de aici confuzia cum ca toti cei care administreaza depakine sau convulex ar fi bolnavi psihic.gresit.
@ mcc
Nu mai doresc sa fac reclama negativa la medicamente.
Povestea cum ca IQ-ul este mai scazut la cei ce iau valproat de sodiu(Convulex sau Depakine etc)
a zis-o MDL.
Multumesc pentru exemplul dat cel cu persoana din mediul academic, m-ati mai incurajat.
Nu mai doresc sa fac reclama negativa la medicamente.
Povestea cum ca IQ-ul este mai scazut la cei ce iau valproat de sodiu(Convulex sau Depakine etc)
a zis-o MDL.
Multumesc pentru exemplul dat cel cu persoana din mediul academic, m-ati mai incurajat.
Fiecare reactioneaza diferit la fiecare medicament. Trebuie sa il testati pe voi insiva.
Nu va mai puneti stigma singuri pe voi cu diferite denumiri de boli.
A fi bolnav de orice boala, inclusiv de o boala psihica nu e o rusine. Nu e un pacat.
Are problema cine va judeca de asa ceva sau cine ii judeca in general pe cei cu o boala psihica. La ala e problema.
Nu va mai puneti stigma singuri pe voi cu diferite denumiri de boli.
A fi bolnav de orice boala, inclusiv de o boala psihica nu e o rusine. Nu e un pacat.
Are problema cine va judeca de asa ceva sau cine ii judeca in general pe cei cu o boala psihica. La ala e problema.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Compatibilitate intre anticonceptional si medicamentul timonil retard
- 2E posibil sa fie gresit diagnosticul si sa-l fi indopat cu antiepileptice atatia ani?
- 26viteza de reactie si Rivotril + conducatorul auto
- 5Efecte secundare in urma consumului de Zyprexa
- 6daca vomit dupa ce am luat antiepilepticele, sa le mai iau o data?
- 0A luat cineva Lyrica/ Pregabalin?
- 0Este ok sa încep tratamentul cu topiramat?
- 2Care e diferenta dintre Depakine si Convulex
- 0Depakine da somnolență?Sedeaza?Cum v-ati simțit cu el?
Mai multe informații despre: antiepilepticele
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: