virgina cu anexita, infertila?

11-01-2012
silvikafuruna
Nu este medic/terapeut
silvikafuruna
sunt virgina dar am fost diagnosticata cu anexita cronica bilaterala, m-am tradat dar boala recidiveaza deja de 4 ani de fiecare data cind afara se raceste...care sunt sansele de a ramine insarcinata... desi nu am avut relatii sexuale ma tem ca pot avea trompele uterine blocate... cum ma pot trata definitiv ? va multumes din suflet!
6 comentarii
0
11-01-2012, ora 13:37
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Poti face o - analiza de secretie vaginala cu antibiograma - dar ar fi bine sa ceri sa se faca si detectarea pentru streptococ grup B (cultura si antibiograma).
Nu se face la orice laborator, asa ca trebuie sa te interesezi mai intai.
Va trebui sa ii spui asistentei care recolteaza secretia - ca esti virgina si nu va mai folosi valvele ci va recolta de la exterior, doar cu un betisor cu vata, ca cel pentru ureche.
Pentru analiza trebuie sa treaca 10 zile de la ultimul antibiotic luat, in caz ca ai luat, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.

Numai daca ceri antibiograma se insamanteaza o cultura din probele recoltate, pentru a se vedea clar ce bacterii cresc acolo, dar si la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile gasite - pentru a face un tratament corect.
Altfel, daca nu ceri antibiograma, o sa iti dea o insiruire de bacterii gram pozitive si gram negative care pot fi interpretate in mod gresit, ca fiind cele bune din flora vaginala.

Poate asa vei gasi acea infectie bacteriana, nu este ceva cu transmitere sexuala si te vei trata corect.
Este posibil ca bacteriile de acolo sa fie rezistente la antibioticele folosite de tine si de aceea nu ti-a trecut.
Problema este ca in general, trebuie sa folosesti si ovule.
Vorbeste cu medicul ginecolog ce si cum sa faci.
Ti-ai facut o urocultura cu antibiograma?
Definitiv, practic nu se scapa niciodata, deoarece mereu apar diferite infectii, numai ca, daca ai grija sa nu mai stai in frig, daca iti pui sosete in picioare si ai o igiena corecta, te imbolnavesti mai rar.
Bacteriile si ciupercile sunt peste tot, pe noi si in noi, dar stau impreuna intr-un anumit echilibru si asteapta un moment propice pentru a acapara 'noi teritorii'.
Asa de exemplu, bacteriile din jurul anusului pot ajunge si provoca infectii in vagin, iar de acolo pot urca spre ovare.
Nu este ceva cu transmitere sexuala. De aceea este importanta igiena.
0
11-01-2012, ora 13:43
silvikafuruna
Nu este medic/terapeut
silvikafuruna
Multumesc pentru raspuns!. eu am facut si antibiograma, am luat un car de antibiotice, dupa aceea iar am avut inflamatii. Mi-am schimbat medicul si acesta mi-a zis ca am luat foarte multe antibiotice inutile.
0
11-01-2012, ora 13:46
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Silvikafuruna, si eu ma chinui cu anexita de foarte multi ani si la fel, recidiveaza, insa asta nu inseamna ca ai devenit infertila. Mie mi-a spus medicul ca nu este o regula a deveni infertila daca ai avut anexita, depinde si cat de grav a fost acea anexita, adica cu frisoane, febra, scurgeri, ori doar durere in zona lombara..
Fii optimista! Multe femei sunt infertile si nu au avut niciodata anexita, orice se poate intampla oricui.. Fii optimista!!
0
11-01-2012, ora 13:53
silvikafuruna
Nu este medic/terapeut
silvikafuruna
Otilia multumesc mult pentru incurajare!!!! Succese tie si sanatate!
0
11-01-2012, ora 16:37
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In cazul acesta, in care recidivele sunt atat de frecvente incat putem vorbi de un teren favorizant, vă recomand homeopatia ca alternativa de prima alegere.
0
13-01-2012, ora 09:50
silvikafuruna
Nu este medic/terapeut
silvikafuruna
Multumesc domnule doctor, dar chiar am luat si un tratament homeopatic, m-a ajutat dar am racit din nou
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Clasificare: lista completa de cauze de infertilitate feminina
  • Cauze hormonale de infertilitate la femei
  • Cauze pelviene ale infertilitatii la femei
  • Cauze ovariene de infertilitate
  • Cauze uterine de infertilitate: endometrioza si fibromul
  • Semne de infertilitate la femei - indicatori de infertilitate feminina
  • Etape de testare fertilitate la femei - ghid prima examinare de infertilitate
  • Răceala la ovare
  •