Test VDRL

09-11-2007
xxxkgb
Nu este medic/terapeut
xxxkgb
As dori sa imi spuneti, daca se poate, ce presupune un test VDRL, un test RBW si cat dureaza aflarea rezultatelor.
6 comentarii
0
09-11-2007, ora 00:00
olimpus2007
Identitate neconfirmată
olimpus2007
Se face prin recoltarea sangelui la un laborator.In cazul in care rezultatul e pozitiv inseamna ca sunteti infestat cu sifilis.Rezultatul e in functie de caz, daca e pozitiv dureaza mai mult.
0
29-11-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Testul RBW este iesit din uz, fiind inlocuit in prezent de testele VDRL si RPR. Aceste teste sunt utilizate ca metode de depistare activa a pacientilor infectati cu treponema pallidum, adica acele persoane care sunt bolnave de sifilis si nu stiu. Ele sunt nespecifice, iar in cazul in care sunt pozitive sunt necesare pentru confirmarea bolii alte teste, precum TPHA.
0
10-10-2008, ora 00:00
EugenRM
Nu este medic/terapeut
EugenRM
Buna ziua.Am si eu o problema si vroiam sa va aflu parerea.Am niste bubite foarte asemanatoare cosurilor mici care ies pe fata la pubertate.Le am in zona penisului iesite la baza, chiar si pe penis cateva.Au iesit si pe scrot da nu exagerat de multe.Sunt f mici si unele sunt chiar albe ca acneele.Sincer nu ma deranjeaza f tare ca nu imi produc mancarimi nimik nici nu le simt, dar nu e placut cand le vad totusi.E ceva grav, este vreo boala care se poate transmite ?Cum ma pot trata? Se pare ca o boala a pielii alt ceva nu as putea spune.Va rog ajutati-ma astept raspuns.Multumesc
0
04-12-2009, ora 11:10
deeane1
Nu este medic/terapeut
deeane1
as vrea sa stiu cit de sigur este testul vdrl.pt ca eu lam facut si imi iasa pozitiv dar eu nu am nici un simptom si am fost si la ginecolog unde am facut toate analizele ce tin de ginecologie...imi puteti spune de ce iasa pozitiv?
0
10-12-2009, ora 23:16
soulja13
Nu este medic/terapeut
soulja13
Mai exact ce anume a iesit pozitiv? VDRL/RPR sau TPHA? De exemplu daca VDRL = negativ si TPHA = pozitiv poate fi vorba de o infecţie veche tratată sau de un sifilis într-o fază foarte timpurie: în caz de suspiciune clinică se recomandă repetarea serologiei peste 2 săptămâni.
Mentioneaza exact ce rezultate ti-am fost trecute pe buletinul de analize
0
18-03-2010, ora 01:51
anea
Nu este medic/terapeut
anea
am o mare problema sunt insarcinata in luna a6, am fost depistata cu vdrl pozitv 1./1(+) 1/2(+) 1/4(+) si tpha pozitiv dilutia 1/80(+) 1/160(+) 1/320(+) 1/640(+) 1/1280(+/-) mai am un copil care sa nascut cu vdrl pozitiv acum 1 an si 7 luni, am facut tratament cu totii, copilul mi sa spus ca nu mai are nimic dupa 2 tratamente cu penincilina a zece injectii pe tratament. Eu am facut incontinu de vreo 5 ori tratament cu penincilina 7 doze duble (14) iar acum am facut testul din nou si vreau sa-mi spuneti ce se intampla si cum scap de asta si daca e vreo problema cu sarcina(bebele) va multumesc...urgent!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: