Va rog sa ma ajutati... sunt disperat incerc sa-mi ajut mama. Am doar 23 ani si nu mai am pe nimeni! | Forumul Medical ROmedic

Va rog sa ma ajutati... sunt disperat incerc sa-mi ajut mama. Am doar 23 ani si nu mai am pe nimeni!

47 comentarii 1 2
0
24-04-2011, ora 23:31
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca tu vrei sa te lamentezi vis-a-vis de faptul ca tre sa stai la coada si ca tre sa dai bani pentru ce consideri ca ai merita sa ai gratuit, sa stii ca nu impresionezi pe nimeni, cu atat mai putin pe mine care am vazut cazuri cu mult mai dramatice decat ce prezinti tu.
stiu ca poate fi preferabil, ca sa nu te invinovatesti ca nu faci nimic pentru tatal tau, sa arunci niste bani acolo pe un tratament cu creta care nu face nimic, in loc sa continui sa lupti pentru tatal tau care merita macar atata lucru la anii pe care ii are. insa te amagesti singura si, chiar daca asta e dreptul tau, cred ca ar fi bine sa pastrezi ideile astea pentru tine, ca sa nu risti sa contaminezi pe altii de buna credinta, dar care nu vad lucrurile asa cum le vezi tu. iti zic io ca un medicamente care nu spune macar ce face, nu face nimic. daca chiar facea ceva, de cand a fost el propus pana acuma se afla absolut totul despre el. asa s-a aflat si raspunsul e ca n-a facut nimic niciodata.
afla tu ca nimic in viata asta nu e gratis si ca de tatal tau nu va avea nimeni grija mai mult decat pot sau ar trebui sa aiba proprii lui copii. poti sa abandonezi si sa te resemnezi in nepasare mascata cu "tratamente miraculoase", rugaciuni si sperante la mai bine, si nu ma intereseaza sa te judec, caci oameni in negare sau in alte tipuri de refugii am mai vazut, dar, repet, tine parerile astea pentru tine, ca nu faci bine nimanui!
despre prognostic nu-ti pot spune multe pentru ca nu mi-a fost inca prea clar care a fost diagnosticul lui dincolo de cel anatomopatologic, nu am inteles prea clar stadiul TNM si nu am inteles prea clar care si pe unde sunt metastazele lui.
ce am dedus e ca e vorba de un cancer scuamos laringian depasit chirurgical, radio-chimiotratat local, cu continuare de evolutie (din cate am vazut) locala si la distanta cu metastaze osoase, pe coloana vertebrala. in cazul asta intr-adevar nu mai poate fi vorba de vindecare, deci sa-l supui la operatii e mai mult chinuitor decat benefic pentru el, dar nu inseamna ca medicina standard nu-l mai poate ajuta, in materie de control al simptomelor, fie prin iradiere pe zonele dureroase, alte citostatice, medicamente suportive, bifosfonati, etc.etc.etc., dar prescrise de oncolog, nu de chirurg. chirurgul nu stie multe pe lume dincolo de sa taie si sa coasa.
prognosticul in cancer se pune de obicei referitor la rata de supravietuire la 5 ani. in conditiile unui cancer avansat, inoperabil, metastatic chiar, de laringe, rata medie de supravietuire la 5 ani este de aproximativ 41%. adica din 100 de asemenea bolnavi, 41 din ei sunt in viata la 5 ani dupa diagnostic. in conditiile atator necunoscute cu privire la cazul tatalui tau, poate ca multe datorita medicilor care nu te-au ajutat, nici eu nu-ti pot da mai multe detalii decat aceste vagi, dar chiar si daca nu ar fi asa, nimeni nu poate spune cu siguranta ce se va intampla de la caz la caz, daca tatal tau se va incadra fix in mijlocul acestor statistici, daca va mai trai 2 ani din momentul depistarii metastazelor, 3 ani, 5 ani sau numai un an sau cine stie cat.
dupa parerea mea la cum prezinti situatia, el se afla cu usurinta in cadrul acestor statistici, cel putin momentan.
nu stiu daca te ajuta cu ceva ce ti-am scris, dar ma indoiesc ca poate cineva sa-ti spuna mai multe...
mult succes si in viitor!
0
25-04-2011, ora 16:23
eloise
Nu este medic/terapeut
eloise
Multumesc!
Promit sa revin cand voi avea noutati despre tata.
Cand gasesc buletinul medical de la histopatologic, va comunic si TNM-ul!
Daca imi permiteti, o singura remarca: medicii care au constiinta interventiei lui Dumnezeu in viata omului, sunt 'sprijiniti' in tot ceea ce intreprind; ceea ce va doresc si dumneavoastra!
Este infiorator de grea meseria pe care v-ati ales-o si nu pot decat sa va respect pentru aceasta!
Doamne ajuta!
0
25-04-2011, ora 17:25
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
doamne ajuta !
0
05-05-2011, ora 15:02
d.aura
Nu este medic/terapeut
d.aura
Buna ziua!
Mesaj pentru eloise:
As vrea sa te contactez., dar nu stiu cum sa procedez. Si tatal meu a fost diagnosticat cu cancer de prostata anul trecut. Anul acesta, la 1 martie, a fost operat de cancer ureteral si ieri am primit diagnosticul biopsiei luata din colon, tot cancer. Trei cancere diferite, asa mi s-a spus, nu au legatura unele cu altele, adica nici unul nu este metastaza altuia.
Dupa ce a fost operat de cancerul ureteral, i-a fost recomandata chimioterapia, am fost la IOB, dar mi s-a spus sa revin dupa ce am rezulatul biopsiei de la colon. Inca nu stiu pe ce cale vom apuca. In acest moment nu se poate spune in ce stadiu este cancerul de colon. Probabil trebuie operat. Nu stiu...

Am gasit informatiile despre nicolit si te-am gasit si pe tine, eloise, care imi poti spune mai multe dat fiind ca tatal tau il foloseste!
te rog, da-mi un semn!
0
05-05-2011, ora 15:32
aralex
Nu este medic/terapeut
aralex
pt eloise:
ati mai facut un rmn de cand se simte mai bine?
0
05-05-2011, ora 22:10
eloise
Nu este medic/terapeut
eloise
Nu stiu ce sa zic...fiecare bolnav e unic si la fel este si reactia acestora la medicamente sau terapii neomologate.
Noi chiar nu mai aveam alternative in momentul in care ne-am indreptat atentia catre Nicolit. Nu a fost ca si cand am ignorat tratamentul dat de oncolog si ne-am apucat sa ii dam noi ce ne trece prin cap. De la un moment dat incoace, medicii si-au luat 'mana' de pe tata considerand, probabil, ca nu mai e nimic de facut si ca nu mai merita sa se 'cheltuie banii pe investigatii facute pentru o cauza pierduta.
Cand auzi cuvantul 'metastaze', stii de fapt ca va veni sfarsitul, dar nu stii nici cand si nici in ce chinuri...
Cand l-am adus la Bucuresti anul trecut si am vazut cum geme de durere chiar intins in pat fiind, am stiut ca trebuie sa incerc orice imi sta in putinta sa il ajut.
Acum cand e mai bine, sigur ca pare firesc sa refacem RMN-ul, si poate si alte investigatii imagistice.
Refuz sa calculez cat m-ar costa acestea, dar ma intreb, chiar ne-ar folosi? Ocologul abia daca a aruncat o privire pe rezultatul (scris) de la RMN, desi i s-au inmanat si CD-ul si filmele de pe toata coloana.
In plus, tata nu e chiar asa de incantat sa auda ca iar il car pe la doctori...El se bucura de fiecare zi asa cum e, mananca aproape orice, face plimbari prin casa (pentru ca se plictiseste sa stea toata ziua in pat) si o data sau de 2 ori pe luna merge cu mama la tara si mai da si el cate o mana de ajutor pe la reparatii diverse...
Poate veti zice ca ne multumim cu putin, dar credeti-ma ca doar cei ce l-au vazut acum un an pot remarca diferenta...
0
06-05-2011, ora 22:05
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
te cred! chiar nu cred ca trebuie sa faci mare lucru, daca el se simte bine. insa o vizita la medic din cand in cand nu are cum sa strice, macar pentru a nu te lovi ca de un zid de momentul in care el brusc n-o sa se mai simta bine!
e drept ca daca e un stres atat de mare pentru el sa fie luat si plimbat si dus si examinat si contactul cu spitalul/medicii... etc., da, e greu si e de luat in considerare, fiind dreptul lui. dar eu zic ca poate fi convins si sigur merita incercat. altfel disperarea si presiunea vor fi mari cand vor aparea problemele.
0
08-05-2011, ora 16:17
eloise
Nu este medic/terapeut
eloise
Saptamana trecuta am aflat ca tata nici macar nu mai ia Tramadol. Acesta fiind un narcotic, se zicea ca va da dependenta, deci nu pot decat sa ma bucur ca nu mai ia. Acum mai ia Movalis, ocazional (cu pansament gastric) pentru dureri reumatismale...
Mama trebuie sa mearga luna aceasta la oncologul tatei pentru reinnoirea retetei de Bonefos. Poate ii conving sa mearga amandoi ca sa il mai vada si domn doctor la ochi.
Am citit o marturie a cuiva care sustine ca dupa un neoplasm mamar cu metastaze pe coloana s-a tratat ca si tata (cu un medicament care a abtinut aviz favorabil privind autorizarea doar pentru uz veterinar - pe animale de companie) si care, in urma unei scintografii, a constatat ca metastazele de pe coloana au disparut. Din pacate nefiind lasate date de contact pentru persoana respectiva, exista riscul sa nu fie un caz veridic.
0
08-05-2011, ora 17:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
faptul ca nu are nevoie de Tramadol este intr-adevar un lucru pozitiv. totusi in cazul in care apar dureri si raspund bine la tramadol, este foarte indicat sa-l folositi, chiar fara teama, pentru ca se intampla un lucru pe care oamenii nu il stiu, si anume: nici un opioid, nici tramadol, nici macar morfina NU DAU DEPENDENTA la cineva cu dureri reale! e interesant si aparent greu de inteles, dar asta e adevarul. am vazut personal bolnavi BINE MERSI pe doze uriase de morfina, care in mod normal ar putea sa omoare un om, dar care se simt bine cu tratament si extrem de rau fara.
0
08-05-2011, ora 17:58
eloise
Nu este medic/terapeut
eloise
Intr-adevar, nu am cunoscut acest aspect.
Dar oare ra fi corect sa mai ceara reteta pentru Tramadol, doar ca sa il aiba la indemana in caz ca il doare ocazional mai rau decat de obicei?
Tata chiar m-a intrebat ce sa faca cu medicamentele care i-au ramas si care nu sunt expirate inca.
El propunea sa le returnam la farmacie (bineinteles ca fara sa pretindem bani), pentru ca fiind atat de scumpe, era pacat de ele.
M-a pus in incurcatura; i-am zis ca nu cred ca i le-ar primi la farmacie.
Adineaori am citit pe site-ul unui Centru Paleativ ca poti returna medicamente sau alte materiale ramase de la bolnavii incurabili care nu mai au nevoie de ele.
0
08-05-2011, ora 18:05
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
si eu recomand la fel. dati-le unor medici in centre unde cel mai probabil au nevoie! nu le dati la farmacii pentru ca nu vad rostul, ei nu le vor folosi decat la niste evaziune fiscala pentru a-si baga banii in buzunar :D cel mai probabil. glumesc, desigur, dar nu vad rostul intoarcerii la farmacie. in nici un caz nu le dati altor oameni care pot pretinde ca au nevoie de ele, mai ales daca e vorba de opioide, usoare sau puternice, tramadol, etc!!! asta ar fi un lucru ilegal! sunt multi narcomani sau comercianti de narcotice care atata asteapta!
daca a avut dureri, intr-adevar, nu strica sa aiba prin casa niste tramadol. in rest nu se justifica eliberarea unei retete pentru "in caz de nevoie". in cazul in care totusi revine nevoia de tramadol, poate sa ia pe moment, dar se recomanda reevaluarea de catre medic in timp cat mai scurt.
0
08-05-2011, ora 18:12
eloise
Nu este medic/terapeut
eloise
Multumesc. E foarte bine de stiut care este 'regimul' acestor medicamente.
0
30-03-2012, ora 22:29
Bambola0
Nu este medic/terapeut
Bambola0
Buna seara
Eloise nu ai mai scris nimic pe forum din 2011 as vrea sa iau legatura cu tine..
0
18-11-2012, ora 01:06
daniela1978
Nu este medic/terapeut
daniela1978
Tatal meu supravietuieste din 1999 unui cancer de colon stadiul 3-operat, dupa chimioterapie in paralel cu NICOLIT !!!!
La intrebarea mamei daca sa ii administreze sau nu nicolit, un medic oncolog i-a raspuns
- Daca as fi in locul d-voastra sigur i-as da! Ca medic nu va pot spune asta. Ce inseamna asta??? D-zeu sa il ajute pe dl Dr. Niculescu sa isi breveteze medicamentul! Ar salva multe vieti!
0
18-11-2012, ora 16:14
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
probabil a vrut sa spuna ceva de genul ca, daca ar fi si el bolnav sau daca ar avea pe cineva bolnav de cancer in familie, nu ar ezita sa-si puna increderea in practic orice; insa ca medic stie ca nicolitul nu are nicio valoare demonstrata si este cel mai probabil absolut inutil. faptul ca tatal tau supravietuieste de 13 ani (deci practic s-a vindecat) de un cancer de colon destul de avansat, se datoreaza 100% operatiei si tratamentelor complementare standard, cum e chimioterapia; in niciun caz datorita nicolitului. ca atare nu vad de ce ar trebui "brevetat" acest lucru. daca tatal tau ar mai fi fost in viata in momentul de fata fara sa se fi operat si fara sa fi facut chimioterapie, dar in schimb ar fi luat doar nicolit, atunci cred ca ar fi existat macar un subiect de discutie, asa... nu prea.
0
07-03-2013, ora 11:41
eloise
Nu este medic/terapeut
eloise
Raspuns pentru Bambola0 si pentru cei care au mai intrebat.
Tata este OK dupa circa 5 ani de la diagnosticul initial (Carcinom scuamos moderat diferentiat la laringe) si 2.5 ani de la confirmarea metastazelor pe coloana cu RMN cu substanta de contrast.
Medicament mai ia doar o doza pe zi, dimineata (a luat 3 doze zilnic timp de 2 ani).
Domnul sa va aiba in paza!
0
10-10-2013, ora 22:09
lalaelena
Nu este medic/terapeut
lalaelena
Michael_52..ai mai continuat tratamentul cu Nicolit? merci frumos

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
47 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.