Va rog ajutați-ma, probleme cu glezna!

15-01-2021
lrazvan
Nu este medic/terapeut
lrazvan
Întâmplare face ca eu nu cred ca am avut diagnosticul pus corect acum ceva ani... trebuia sa am piciorul pus în ghips pentru ca abia acum după 4 ani mi am dat seama ca de fapt aveam fractura de maleola, am aflat cum se numește osul de la glezna. Și zic ca am avut fractura la maleola de la glezna piciorului drept pentru ca am rămas cu maleola aia ieșit în afara, proeminenta, e mai umflata fata de cea de la piciorul stâng. Credeți că se mai poate face ceva sa îmi revină glezna la normal, dacă am avut fractura de maleola stânga acum 4 ani și nu a fost tratata? Adică am rămas cu osul mare al gleznei umflat, ieșit în afara gen, asa cred ca s a sudat, și nu vreau sa am parte de intervenție chirurgicala acum. Ce credeți ca se poate face în cazul asta?
5 comentarii
0
16-01-2021, ora 13:25
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Daca osul s-a "sudat" (consolidat) vicios, singura solutie imaginabila este o interventie chirurgicala.
Cum va imaginati altfel?
Desigur, situatia trebuie examinata prin examen clinic (si radiologic).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
17-01-2021, ora 11:38
lrazvan
Nu este medic/terapeut
lrazvan
Și ce examen ar trebui pentru maleola, adică osul gleznei sa fac? RADIOGRAFIE SAU CT? Și la un CT dacă îl fac fără substanță de contrast tot se vede imaginea osului și cum se prezintă?
0
18-01-2021, ora 12:12
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Este esentiala examinarea clinica.
Dupa examinare, se poate stabili tipul de investigatie imagistica utila.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
18-01-2021, ora 20:54
lrazvan
Nu este medic/terapeut
lrazvan
La o radiografie poate spune dacă este osul sudat vicios și dacă trebuie o intervenție chirurgicala? Se poate vede inneregula?
0
18-01-2021, ora 21:02
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Radiografia este conditionata de o examinare clinica.
Exista nenumarate incidente radiologice si, daca vreti sa evitati examinarea clinica, radiografia poate fi perfect inutila.
Ordinea logica este: examinare clinica, apoi radiografie, apoi re-examinare clinico-radiologica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.