uter fibromatos

am 50 de ani si am facut o ecografie transvaginala si Papanicolau, de control, al carei rezultat este urmatorul:
MIOMETRU;cu ecostructura neomogena prin prezenta unei formatiuni neomogene, hiperecogene cu diametrul maxim 35/40 mm pe peretele posterior ce ampreteaza cavitatea
recomandarea a fost - curetaj biopsic.
As dori sa aflu cat de grav este, daca este necesar si obligatoriu un curetaj biopsic? in ce se poate transforma aceasta afectiune tinand cont de faptul ca sunt la menopauza si activitatea hormonala este mai redusa.
Multumesc
MIOMETRU;cu ecostructura neomogena prin prezenta unei formatiuni neomogene, hiperecogene cu diametrul maxim 35/40 mm pe peretele posterior ce ampreteaza cavitatea
recomandarea a fost - curetaj biopsic.
As dori sa aflu cat de grav este, daca este necesar si obligatoriu un curetaj biopsic? in ce se poate transforma aceasta afectiune tinand cont de faptul ca sunt la menopauza si activitatea hormonala este mai redusa.
Multumesc
1 comentarii

Fa-ti biopsia! Altfel nu stii ce este si ce este de facut. Nu conteaza daca esti la menopauza sau daca aia activitate sexuala. Cu astea nu e de jucat, de asta se recomanda biopsia, sa se stie natura lor.
Sanatate!
Sanatate!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2daca am uterul si trompele inflamate pot ramane gravida?
- 2rana pe uter
- 4Nu stiu cum o.b-ul mi-a alunecat in uter...
- 3sunt periculosi formatiunile de pe ovarul drept?
- 2rana pe uter
- 5radiografie la ovare-uter pentru determinarea virginitatii
- 10Dimensiuni normale
- 5uter fibromatos la 20 ani
- 5formatiune tumorala parauterina. Ce inseamna parauterin si semnal Doppler prezent?
- 18uter fibromatos
- 1sterilitate
- 3uter in AVF
- 5Durere insuportabila in zona uterului dupa actul sexual
- 2Cum pot stii daca am intrat la menopauza odata ce mi s-a spus ca am uter fibromatos?
- 3tratament in sarcina, uter dublu
- 0Ajutor ! fibrom, sangerare.. operație
- 0Sarcina cu uter cu 5 cm mai mic decat normalul
- 0Miomectomie laparoscopic, recomandare medic
Mai multe informații despre: Uterul uterul fibromatos
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: