Urechi infundate

12-02-2022
Ioana Miruna
Nu este medic/terapeut
Ioana Miruna
Bună ziua,
De 4 ani am o problema cu urechile in sensul în care se infunda, nu mai aud bine și nu ma mai aud bine încât ajung sa ma balbai, nasul îmi este înfundat si mai mereu am simptome de raceala( nas înfundat, usturime în gat, amețeală, oboseala, dureri de cap, o confuzie-sau cum îmi place mie sa spun -senzație de cap gol). Am mers sa fac investigații la o clinica privata unde s-a constatat ca problema ar fi de la nas, ca diagnostice apărând rinofaringita cronica, deviație de sept nazal sinistroconvexa, rinita cronica hipertrofica, catar ototubar bilateral, suspiciune de hipoacuzie neurosenzoriala. Am făcut ca investigații fibroscopie nazofaringolaringiana, audiograma și timpanograma. Nu am făcut un IRM. În urma controalelor mi s-a spus ca problema este de la nas și ca singura varianta ar fi operația de cauterizare a cornetelor nazale( mi s-a oferit și medicamentație, dar doctorul a zis ca nu crede ca ma ajuta prea mult), însă este scumpa și as vrea sa știu dacă aceasta operație chiar îmi rezolva problema. Am un job care necesita vorbit si concentrare, iar acest lucru ma impiedica enorm de mult, începând sa simt presiune în urechi, nas înfundat, bâlbâieli, amețeală și chiar senzație de lesin. Chiar as vrea sa aflu și părerea dumneavoastră!
3 comentarii
0
13-02-2022, ora 05:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Ca sa fie o părere cât de cât corecta
1. Vârstă. Sex. Înălțime. Câte kg ai?
2.tensiunea arteriala. Dimineața și seara
3. Ai citit pe Forum ce sa scris despre rinite?. Și legătură inflamațiilor din nas. Gat. Cu refluxul gastroesofagian în somn. De la anumite alimente care nu trebuie sa le mai consumi seara?
4. Ai investigat și Dantura. Știi ca infecțiile dentare de sus de sub sinus întrețin rinosinusite le?
0
13-02-2022, ora 09:39
Ioana Miruna
Nu este medic/terapeut
Ioana Miruna
1. 20 ani, feminin, 1.65, 58kg
2. Normala. Am luat-o de mai multe ori la diverși medici, cât și la donari de sânge
3. Am citit o parte din cele scrise pe forum, iar în cele deschise nu se specula nimic de nicio operație chirurgicala. Eu m-am mai interesat și am aflat ca operație se face la nivelul cornetelor inferioare, dar la mine nu sunt chiar mereu inflamate. De aceea ma gândesc dacă merita sau nu operația. Legat de reflux, nu am probleme cu el. Este strict problema ca, asa cum mi s-a zis, cornetele nazale opresc aerisirea trompei lui Eustachio.
4. Dantura este bine, verificata la ortodont
0
13-02-2022, ora 10:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Ce ai scris aici. Usturimi în gat. Nas infundat. Subt semne de Reflux silențios în somn
2 sfatul.. La aceasta vârsta.. Sa nu te ooerezi
Să urmărești.. Când e mai infundat nasul dimineața. După ce alimente consumate seara
3. Corect poți face analiza pentru helucobacter
Și dacă a cazul și endoscopie daxa se suspectează o hernie hiatala
Dar se începe cu un regim corect alimentar Seara.cum am mai scris pe forum
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urechi înfundate
  •