Ureaplasma și Mycoplasma
Buna ziua! Ați putea să mă ajutați va rog cu un răspuns! Am fost la medicul ginecolog cu o problema, aveam scurgeți vaginale cu miros neplăcut și un ușor disconfort la urinare și la contactul sexual. Am efectuat niște analize la secreția vaginală din care doamna doctor mi-a prescris tratament pentru Ureaplasma și Mycoplasma, tratament pe care să-l urmez impreuna cu partenerul. Doamna doctor a menționat ca este o boala cu transmitere sexuală, lucru care m-a speriat foarte tare! La farmacie am intrebat iar si mi-a spus ca nu este foarte grav si ca nu este boala cu transmitere sexuală ci sunt niște bacterii care se găsesc natural in corpul uman si din anumite motive se înmulțesc necontrolat si provoacă probleme. Am început tratamentul și mă tot gândesc cum as fi putut să “capăt” aceasta infecție, având in vedere ca am de 5 ani același partener sexual și pana acum nu am avut probleme de o astfel de natura, Menționez ca nici pana acum nu am făcut analize ginecologice atât de detaliate ca sa văd daca aveam aceasta problema! Nelamuririle mele ar fi dacă partenerul meu ar fi putut fi infidel in acești 5 ani, sau ar fi putut sa o aibă de la o fosta partenera și abia acum sa se manifeste la mine și dacă boala se poate lua și prin alte mijloace. mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
3 comentarii
Mai rar, dar infecția cu Myc. Și Ureapl. Pot fi luate și prin contact cu secreții străine, cearșafurile, lenjerie …bazin, sauna, Spa..etc
Însă, corect este la moment sa dea și partenerul investigații PCR la aceste Infecții - iar atunci situația va fi clară, ambii veți primi tratament pentru a nu face recidive - ulterior totul va reveni la Normal
Da, uneori aceste Infecții pot persista in stare latenta in organism mulți ani, dv-stra fiind doar ca purtător, alteori ele sunt o manifestare a imunității scăzute și stări cronice de stres..
Sănătate și succese va dorim !
Însă, corect este la moment sa dea și partenerul investigații PCR la aceste Infecții - iar atunci situația va fi clară, ambii veți primi tratament pentru a nu face recidive - ulterior totul va reveni la Normal
Da, uneori aceste Infecții pot persista in stare latenta in organism mulți ani, dv-stra fiind doar ca purtător, alteori ele sunt o manifestare a imunității scăzute și stări cronice de stres..
Sănătate și succese va dorim !
Va mulțumesc frumos pentru răspuns, exista însă și posibilitatea ca partenerul sa o fi luat de la o fosta partenera si sa se manifeste atât de târziu? Peste 5 mai exact?
Anreea205 micoplasmele se transmit pe cale sexuala(restul e cancan) si se manifesta la 40-60 zile de la contact. Eu sunt patit. Nu exista sa fie in corp si sa se manifeste peste ani de zile.Ureaplasma se trateaza cu doxiclina 10 zile.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Tratament prescris pt mycoplasma - Va rog frumos un sfat
- 4m-a imbolnavit sotul de ureaplasma
- 10Ureaplasma Urealyticum - antibiograma
- 2ureaplasma in saptamana 18-a
- 3prezent ureaplasma urealyticum>10-4
- 6Mycoplasma si ureaplasma
- 5Infectie cu microplasma sau doar o viroza?
- 3tratament micoplasma, ureaplasma in sarcina cu doxiciclina?
- 2Ce este ureaplasma? Cum afecteaza fatul aceasta boala?
- 5ureaplasma urealyticum - Interpretare analize
- 43Ureaplasma
- 0Mycoplasma in sarcina
- 3Ajutor! secretii vaginale abundente
- 3Infectie Mycoplasma si Ureeaplasma
- 5Rog răspuns! Pneumonie Mycoplasma care nu cedează la antibiotic
Mai multe informații despre: mycoplasma ureaplasma
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: