Umflături pe fese

16-10-2024
NorthD
Nu este medic/terapeut
NorthD
Bună ziua

De vreun an de zile îmi apar niște "pustule" (pe fese) între picioare. Când am întrebat la dermatolog mi-a spus să slăbesc ca se freacă picioarele între ele și de asta nu trec. Mi se pare ciudat ce zice doctorul pentru ca se trage una, apare alta. Dacă strâng zona aia e tare sau dacă îl sparg e sânge..are cineva idee ? Atașez mai jos două poze

https://files.fm/u/a998v55xx6

Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri
2 comentarii
0
17-10-2024, ora 09:39
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua,

Nu pot să văd sau să accesez fotografii sau linkuri trimise, dar pot să vă ofer detalii generale despre ce ar putea fi problema pe care o descrieți.

Pustulele pe care le descrieți ar putea fi legate de mai multe afecțiuni, unele mai comune și altele mai puțin întâlnite. De exemplu:

1. Foliculită - Inflamație a foliculilor de păr care poate apărea din cauza frecării sau iritației. Acest lucru poate fi mai frecvent în zonele unde pielea se freacă, cum ar fi între picioare. Foliculita este adesea cauzată de o infecție bacteriană și poate necesita tratament cu antibiotice dacă este persistentă sau severă.

2. Hidradenită supurativă - O condiție cronică de piele caracterizată prin apariția de noduli, pustule sau chisturi. Aceasta afectează adesea zonele cu glande sudoripare dense, precum axilele, zona inghinală și sub sân. Condiția poate fi exacerbată de fricțiune și este mai frecventă la persoanele supraponderale, dar implică și un component inflamator subiacent.

3. Alergie sau dermatită de contact - Poate apărea ca răspuns la produsele de îngrijire personală, detergenții de rufe sau materialele din îmbrăcăminte care irită pielea.

4. Infecții fungice - Zonele calde, umede, cum ar fi între picioare, pot fi susceptibile la infecții fungice, care pot provoca iritații și pustule.

Vă recomand să discutați cu un alt dermatolog pentru o a doua opinie, dacă simțiți că diagnosticul actual nu corespunde sau dacă tratamentele sugerate nu au fost eficiente. Este important să aveți o evaluare amănunțită care să includă un istoric medical complet și, dacă este necesar, teste suplimentare (cum ar fi culturi bacteriene sau fungice) pentru a determina cauza exactă a simptomelor dumneavoastră și tratamentul adecvat.

Pentru a preveni exacerbarea situației:
- Mențineți zona afectată cât mai uscată și curată posibil.
- Utilizați haine din materiale naturale care permit pielii să respire.
- Evitați produsele de îngrijire personală iritante sau parfumate în zona afectată.
0
06-11-2024, ora 15:47
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Bună ziua,
Probabil este hidradenita supurativa. Aveți nevoie de analize și tratament antibiotic o perioadă mai lungă de timp.
Mergeți la dermatolog.
Zi frumoasă
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.