Umflătură în cerul gurii ( partea moale a valului palatin )
Acum câteva zile am avut 2 operații pentru extragerea ultimelor doua masele de minte( partea dreapta ). De ieri am observat Cum în partea de jos gingia a început sa se scufunde în locul maselei scoase iar peste noapte a apărut o umflatura în cerul gurii, în zona moale. Nu o pot vedea pentru ca nu reușesc sa îmi deschid gura mai mult de 1 centimetru. Mă încurcă groaznic la înghițit și nu am idee ce ar putea fi și ce sa îi fac. UmflăturA nu doare, dar locul operației doare, fiind motivul pentru care nu reușesc sa deschid gura
2 comentarii
Buna ziua,
De obicei dupa extractia molarilor de minte apare un edem( umflatura) la locul extractiei.
Trebuie sa urmati tratamentul cu antibiotice si cu antiinflamatorii prescris de medicul chirurg.
Foarte importanta este igiena orala, trebuie sa periati locul extractiei chiar daca sangereaza.
Trebuie sa faceti si excercitii de deschidere si inchidere a gurii, de 4-5 ori odata, apoi repetati dupa 2 ore.
De obicei dupa extractia molarilor de minte apare un edem( umflatura) la locul extractiei.
Trebuie sa urmati tratamentul cu antibiotice si cu antiinflamatorii prescris de medicul chirurg.
Foarte importanta este igiena orala, trebuie sa periati locul extractiei chiar daca sangereaza.
Trebuie sa faceti si excercitii de deschidere si inchidere a gurii, de 4-5 ori odata, apoi repetati dupa 2 ore.
Au trecut 4 zile de la intervenție. Este încă normal sa apară umflături după acest timp ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Ulceratie pe cerul gurii
- 9umflatura in cerul gurii!!!
- 12Zgarietura in cerul gurii
- 4Umflatura in cerul gurii
- 1cerul gurii
- 3rana pe cerul gurii
- 1basici pe cerul gurii si in esofag
- 1Excrescenta veche si ciudata pe cerul gurii
- 1pata rosie pe cerul gurii
- 2Durere in cerul gurii. Ajutor!
- 1rana in cerul gurii
- 1Umflatura pe cerul gurii
- 4Pete galbene pe cerul gurii
- 0Pete albe in cerul gurii
- 1Este normal ca cerul gurii sa arate așa?
- 3Este normal cerul gurii sa arate așa
- 3Buba in cerul gurii.
- 5Pată/Rană pe cerul gurii
Mai multe informații despre: cerul gurii