umflatura genunchi
Buna ziua,
Va scriu in legatura cu baieteleul meu (are 4 ani). In urma cu o saptamana am sesizat o umflatura pe partea exterioara a genunchiului stang. Fiind mic alearga mult si mai si cade, sare. Am fost la medicul ortoped, am facut si o radiografie si ni s-a spus ca 'este ceva pe ligamentul de crestere datorita lipsei de calciu si vitamina D si un inceput de rahitism'. Ni s-a recomandat calciu, vitamina D si tinut sub observatie.
Cand am cerut un diagnostic, asistenta mi-a scris pe foaie Hemartroza. Doctora de familie mi-a spus ca pentru hemartroza ar trebui si un antiinflamator(Nurofen).
Stiu ca fara o rafiografie este greu de pus un diagnostic (radiografia au oprit-o in spital) insa as vrea sa stiu daca din lipsa de calciu poate aparea 'ceva' la ligamente? Pana la urma nu stiu exact daca este rahitism, hemartroza ( genunchiul nu este dureros, il poate misca normal, in schimb cand il palpez mi se pare usor mai cald fata de celalalt) sau este cazul pentru o a doua opinie.
Va multumesc!
Va scriu in legatura cu baieteleul meu (are 4 ani). In urma cu o saptamana am sesizat o umflatura pe partea exterioara a genunchiului stang. Fiind mic alearga mult si mai si cade, sare. Am fost la medicul ortoped, am facut si o radiografie si ni s-a spus ca 'este ceva pe ligamentul de crestere datorita lipsei de calciu si vitamina D si un inceput de rahitism'. Ni s-a recomandat calciu, vitamina D si tinut sub observatie.
Cand am cerut un diagnostic, asistenta mi-a scris pe foaie Hemartroza. Doctora de familie mi-a spus ca pentru hemartroza ar trebui si un antiinflamator(Nurofen).
Stiu ca fara o rafiografie este greu de pus un diagnostic (radiografia au oprit-o in spital) insa as vrea sa stiu daca din lipsa de calciu poate aparea 'ceva' la ligamente? Pana la urma nu stiu exact daca este rahitism, hemartroza ( genunchiul nu este dureros, il poate misca normal, in schimb cand il palpez mi se pare usor mai cald fata de celalalt) sau este cazul pentru o a doua opinie.
Va multumesc!
2 comentarii
Buna seara!
Exista in Romania o marota ( o obsesie) a "lipsei de calciu".
De fapt, aceasta " lipsa de calciu" este de un milion de ori mai rara decat va inchipuiti...
Pentru linistea D-voastra, puteti apela la o a doua opinie, respectiv un alt ortoped pediatru.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Exista in Romania o marota ( o obsesie) a "lipsei de calciu".
De fapt, aceasta " lipsa de calciu" este de un milion de ori mai rara decat va inchipuiti...
Pentru linistea D-voastra, puteti apela la o a doua opinie, respectiv un alt ortoped pediatru.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6ruptura ligament incrucisat
- 4Durere genunchi!
- 3dureri foarte mari la genunchi
- 17Durere genunchi drept (partea superioara in dreapta rotulei)
- 19RMN genunchi stang
- 11dureri la incheieturi (genunchi)
- 0dureri de genunchi si coate
- 1Problema la genunchi
- 6Regiunea poplitee stanga.. ce as putea sa fac?
- 2Lovitura la genunchi
- 0dureri picioare de la genunchi in jos
- 8menisc genunchiul stang
- 0Lovitura la genunchi = ruptura de menisc?
- 2Durere genunchi!
- 10Umfalturi in spatele la ambii genunchi si durere
- 4Dureri in partea din spate a genunchiului
- 1Dureri genunchi
- 0Intepaturi genunchi
- 1durere genunchi
- 0Lovitura genunchi
Mai multe informații despre: Genunchiul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Osgood-Schlatter (Apofizita tibială anterioară de creștere)
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului
- Leziunile de menisc
- Ruptura de menisc
- Condromalacia rotuliană (patelară) - condropatia
- Fracturile rotulei
- Osteoartrita genunchiului
- Articulatia genunchiului (genunchiul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: