Tuse virale repetate in 1.5 luni la bebelus 10 luni
Buna ziua. Noi ne aflam in Anglia unde mediul e foarte umed. Bebelusul meu de 11 luni a inceput sa tuseasca pe 20 martie, avea 10 luni atunci. Tusa a durat 2 saptamani apoi tusea doar noaptea de 2-3 ori. Medicii spuneau ca e in regula, va trece. Nu a trecut. Peste inca 2 saptamani tusa cea puternica s-a intors, in alte 2 saptamani iar a trecut la tusa de noapte. Acum iar tusa s-a intors. Practic pot zice ca tuseste de o luna si jumatate.
In tot acest timp a facut temperatura de maxim 38-39 grade. A consumat 2 sticle de calpol, la recomandarea medicului. O sticla de sirop de tuse pe baza de glucoza, o sticluta de Mucoplant, multa apa salina pentru nasuc, 5 zile antibiotic pe baza de amoxicilina dat de medic, ibuprofen, 5 zile aerosoli cu dexametazona cu ser, ceai mult de plante, fructe citrice. Acum ii dau la recomandarea unui medic din Ro: Ketof seara, 3 ori/zi picaturi echinaceea ca sa-i cresc imunitatea, iar de o zi aerosoli cu fluimucil ser si dexametazone si prospan, mult ceai.
Deja e a treia repriza de tusa puternica cu nas infundat si stranuturi. Mi-i foarte frica sa nu treaca in astma. Nivelul de astma e foarte ridicat aici la copii.
Va rog sa-mi spuneti ce sa fac sa-i treaca definitiv. E corect ce ii dau acum? Mentionez ca nu este praf in camera unde doarme, temperatura e 21-23 grade, umiditatea 45-55 %.
Va multumesc mult si astept cu nerabdare un raspuns.
In tot acest timp a facut temperatura de maxim 38-39 grade. A consumat 2 sticle de calpol, la recomandarea medicului. O sticla de sirop de tuse pe baza de glucoza, o sticluta de Mucoplant, multa apa salina pentru nasuc, 5 zile antibiotic pe baza de amoxicilina dat de medic, ibuprofen, 5 zile aerosoli cu dexametazona cu ser, ceai mult de plante, fructe citrice. Acum ii dau la recomandarea unui medic din Ro: Ketof seara, 3 ori/zi picaturi echinaceea ca sa-i cresc imunitatea, iar de o zi aerosoli cu fluimucil ser si dexametazone si prospan, mult ceai.
Deja e a treia repriza de tusa puternica cu nas infundat si stranuturi. Mi-i foarte frica sa nu treaca in astma. Nivelul de astma e foarte ridicat aici la copii.
Va rog sa-mi spuneti ce sa fac sa-i treaca definitiv. E corect ce ii dau acum? Mentionez ca nu este praf in camera unde doarme, temperatura e 21-23 grade, umiditatea 45-55 %.
Va multumesc mult si astept cu nerabdare un raspuns.
5 comentarii
Buna mamici
Am citit la claudia83fg solutia pentru baietelul ei de 9 luni. Aceleasi simptome ca la al meu. Acum ii fac aerosoli de 2 ori pe zi cu ser 1.5 ml, 0.5 dexametazone, 0.5 fluimucil(se poate inlocui cu acc). Plus Prospan 5 picaturi/3 ori pe zi, Echinaceea 5 picaturi/3ori pe zi. Ii dau seara cu o solutie mentolata pe spate si piept, sa-l incalzeasca iar mirosul sa-i desfunde nasucul. Seara ii pun ser 1ml in fiecare nara. Daca dupa vreo ora de somn nasul iar se infunda, ii pun o picatura proaspata de frunza de Cholanhoe(aceasta floare e o bijuterie in casa daca ai bebelus). Floarea ii provoaca stranuturi puternice si nasucul se curata. Tot seara 2.5ml ketov. Plus, mergem la salina o ora pe zi
Rezultatul: bebeul nu tuseste de ieri:), dar nasucul inca curge.
Vom continua cu tratamentul pana se fac 6 zile...sper de data asta sa treaca definitiv..
Sper ca o sa va ajute acest tratament si multumesc mamicii care a scris ce tratament a ajutat la tusa indelungata insotita de harait
Am citit la claudia83fg solutia pentru baietelul ei de 9 luni. Aceleasi simptome ca la al meu. Acum ii fac aerosoli de 2 ori pe zi cu ser 1.5 ml, 0.5 dexametazone, 0.5 fluimucil(se poate inlocui cu acc). Plus Prospan 5 picaturi/3 ori pe zi, Echinaceea 5 picaturi/3ori pe zi. Ii dau seara cu o solutie mentolata pe spate si piept, sa-l incalzeasca iar mirosul sa-i desfunde nasucul. Seara ii pun ser 1ml in fiecare nara. Daca dupa vreo ora de somn nasul iar se infunda, ii pun o picatura proaspata de frunza de Cholanhoe(aceasta floare e o bijuterie in casa daca ai bebelus). Floarea ii provoaca stranuturi puternice si nasucul se curata. Tot seara 2.5ml ketov. Plus, mergem la salina o ora pe zi
Rezultatul: bebeul nu tuseste de ieri:), dar nasucul inca curge.
Vom continua cu tratamentul pana se fac 6 zile...sper de data asta sa treaca definitiv..
Sper ca o sa va ajute acest tratament si multumesc mamicii care a scris ce tratament a ajutat la tusa indelungata insotita de harait
Buna ziua!Am o fetita de 2 ani si 9 luni.Acum 8 luni am aflat ca are "polipi"si sunt mariti.Toata vara n-am avut probleme, insa de la sfarsitul lui august a inceput o foarte usoara tuse.La jumatatea lui septembrie a inceput sa tuseasca foarte rau pana voma niste secretii incolore sau albe.Am mers la doi pediatrii care mi-au spus ca este rosie in gat si sa-i dau Klacid, Brufen, Erdomed si Sumetrolim.Dupa trei zile de tratament a facut temperatura, ne-am prezentat la spital unde ne-a spus ca are boala pulmonara interstitiala, internandu-ne cu tratamentu de penicilina cu gentamicina.Dupa trei zile au constatat ca nu-i merge cu acest tratament si i l-au schimbai cu Hidrocortizon, Ceftamil, Gentamicina si aerosoli cu Ventolin.Am stat 8 zile in spital.Ne-au spus ca este bn, dar am plecat acasa tot cu o tuse productiva si nas infundat(sa specific ca noaptea apar aceste simptome).Am mers iar la un doctor pneumolog care ne-a spus ca nu are nimi la plamani si sa-i dau Broncho-Vaxom si Imunotus timp de 3 luni, cate 10 zile pe luna.In timpul tratamentului a inceput sa tuseasca si mai rau.Am mers la alt pneumolog, care la fel ne-a spus ca nu are nimic la plamani.Acum duoa nopti s-a infundat mai rau pana cand a varsat niste secretii usor colorate.Ieri am fost cu ea la pediatru care mi-a recomandat sa-i fac o radiografie la plamani dar, pe care am refuzat.Mi-a spus si ca are rosu in gat si mi-a dat Zinnat, Ketof, Sumetrolim si Fluimucil.Ce mai pot face sa o ajut?Unde sa mai merg?In seara aceasta suntem progamate la un domn Dc O.R.L-ist.Indrumati-ma ca nu mai stiu ce sa mai fac!Va multumesc!
Daca cineva ar povesti ceea ce ati patit as spune ca este greu de crezut.Rx. pulmonar trebuie facut la fel ca si cateva analize de sange care pot clarifica starea copilului.Trebuiesc si alte lucruri clarificate.Contactati: cabinete medicale.consult- pediatric.Succes!
Buna ziua!Am mers vineri la O.R.L de unde ne-a spus ca este de la plamani si ne-a trimis la un alt doctor pneumolog.Luni dimineta am fost acolo(de-abia am reusit sa intram la dansul, ca nu aveam nimic scris de la medicul O.R.L, a trebuit sa-l sunam sa ne vedem cu dansul sa ne dea o trimitere)a ascultato la plamani si a spus ca e susupect de astm bronsic.Ne-a dat ca tratament:Montelukast, aerosoli cu ventolin, ser fiziologic, flixotide, xyzal si unantibiotic azitromicina.Dupa ne-a spus sa mergem si la un pediatru si am fost.Dansa ne-a spus ca are o bronsiolita si ne-a spus sa continuam tratamentul cu zinnat, sumetrolim, ketof, fluimucil sa sa-i facem aerosoli cu ser fiziologic, ACC si flixotide, sa-i mai dau un sirop Astha-15 si xyzal.I-am aratat si ce ne-a dat doctorul pneumolog si ne-a spus si dansa sa-i luam si montelukast.Iar daca dupa acest tratament nu-i trece tusea a spus sa margem cu ea la alergologie.Sper intr-un final sa fi rezolvat si asa sa fie ca totusi sunt foarte indoita de aceste raspunsuri.Va multumesc!
Am uitat sa specific ca i-am facut pana acum de doua ori analize la sange si exudat faringian.La primul exudat nu ne-a iestit nimic.Intre timp cumnata mea care are o fetita de 3 ani ne-a sus ca i-a iesit fetitei stafilococul auriu si asa i-am repetat si noi toate analizele si ne-a iesit si noua stafilococul auriu.La sange au iesit deca eozinofilele puti marite si o usoara deficienta de fer.Tin sa specific ca pe unde am fost nimeni nu ne-a dat tratament pt stafilococ.
Va multumesc!
Va multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Tuse + expectoratie
- 5Tuse persistenta ( > 6 luni)
- 4fumez de mai bine de un an.. e posibil sa am cancer?
- 8reflux esofagian sau ceva la plamani
- 1tuse si raguseala
- 5tuse de cateva luni, in special noaptea
- 77Tuse si nas infundat fetita de 3 ani
- 6Tratament cu antibiotic la copil de 5 ani, din cauza unei tuse (care nu se mai opreste)
- 1tuse veche si suparatoare
- 3Tuse scaietoare dimineata..
- 13Nas infundat si tuse
- 7revine tusea?
- 5imunorezistan jr. - tuse productiva
- 1Tuse la bebelus
- 1Tuse cu senzaţie de sufocare rezistentă la antibiotic
- 3tuse, sputa, raguseala
- 0Buletin de examinare RX
- 0Tuse umedă răgușită
Mai multe informații despre: Tusea tusea la bebelus
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: