tuberculoza pulmonara
Buna ziua,
Am urmatoarea problema:acum 20 de ani am avut tuberculoza pulmonara tratata corect si vindecata.Recent (luna aceasta) am avut gripa. Intrebarea este daca problema de acum 20 de ani poate reaparea la o raceala/gripa? Trebuie sa stiu ca am o sensibilitate si ca trebuie sa ma feresc mai mult?Va multumesc mult!
Am urmatoarea problema:acum 20 de ani am avut tuberculoza pulmonara tratata corect si vindecata.Recent (luna aceasta) am avut gripa. Intrebarea este daca problema de acum 20 de ani poate reaparea la o raceala/gripa? Trebuie sa stiu ca am o sensibilitate si ca trebuie sa ma feresc mai mult?Va multumesc mult!
2 comentarii
tuberculoza chiar vindecata lasa ceva sechele, dar nu inseamna ca la orice raceala poate sa recidiveze.trebuie totusi sa mai faceti periodic control.in ziua de azi ne hranim prost, suntem stresati, bacilul tuberculozei se poate lua de oriunde.asa ca stati linistit(a), faceti totusi un control daca aveti si alte semne(febra, oboseala, tuse, lipsa poftei de mancare) va doresc numai bine.
buna seara!
la o radiografie pulmonara am primit urmatoarea interpretare : opacitate de intensitate subcostala, omogena, imprecis delimitata, de aproximativ 2/2.5 cm localizata subclavicular dreapta. as dori sa stiu ce diagnostic este si ce se impune din punct de vedere a investigatiilor medicale sa urmez. poate fi ceva viral, bronsita, pneumonie, infectie, chist? va multumesc frumos
la o radiografie pulmonara am primit urmatoarea interpretare : opacitate de intensitate subcostala, omogena, imprecis delimitata, de aproximativ 2/2.5 cm localizata subclavicular dreapta. as dori sa stiu ce diagnostic este si ce se impune din punct de vedere a investigatiilor medicale sa urmez. poate fi ceva viral, bronsita, pneumonie, infectie, chist? va multumesc frumos
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1TBC pulmonar
- 2TBC pulmonar
- 2tbc... pot imbolnavi pe cineva prin sarut?
- 10Ajutor pentru intelegerea unui diagnostic
- 5traducere diagnostic: TBC pulmonar infiltrativ nodular apicala dr, si apicala stg
- 3colegul de serviciu a fost diagnosticat cu TBC
- 6TBC ganglionar se transmite?
- 1TBC
- 1TBC pulmonar, lipsa sputa la control
- 1Tuberculoza sau altceva ?
- 1Denumire corectă pt un diagnostic TBC
- 1E posibil ca la un fost bolnav de tbc ganglionii sa mai fie usor mariti?
Mai multe informații despre: Tuberculoza pulmonara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: